content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

09 Eki

Kardeşçe Kucaklaşma Zamanı

Yıllar boyu kardeşçe yaşadığımız Alevi-Sünni, Kürt-Türk, sağcı, solcu, ilerici, gerici gibi ayrımlarla bizi parçalayıp, bölmek isteyen düşman güçlerin kol-kanat olduğu bölücülük gömleğinden kaçıp kurtulmak temel arzumuz olmalıdır.

Sağda ve solda tüm bölücü güçleri besleyen odaklar bellidir, bunlar Türk Milletinim düşmanı hain işbirlikçilerdir. Bunlar Müslüman Türk düşmanıdırlar. Amaçları da bellidir, bizleri parçalamak, bölmek ve yok etmektir.

Milletçe huzur ve mutluluk içinde yaşayabilmemizin şartlarından biri de birbirimize hoşgörülü olmaktır. Bu hoşgörü kasıtlı olarak yapılan kötülüklere göz yummak, ses çıkarmamak anlamına gelmez. Teröre karşı müsamahalı davranmak da doğru değildir.

Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan Cennet vatanımızda, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde varlığımızı devam ettirebilmemiz, birlik ve beraberliğimizin korunmasına bağlıdır.

Yüce Allah (c.c) Kur'an-ı Kerim'de bizi birliğe çağırarak şöyle buyuruyor: “Hepiniz birden Allah'ın ipine sımsıkı sarılın, sakın ayrılıp parçalanmayın.”

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) buyuruyor. Müminler parçaları birbirine bağlanmış bir bina gibidirler” “Ayrımcılık yapan bizden değildir.” “ İman etmedikçe Cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız.”

“Mü'min uysaldır. Başkaları ile iyi geçinir. Kendisi ile iyi geçinilir, iyi geçinmeyen kendisi ile de iyi geçinilmeyen kimse de hayır yoktur.”

Peygamberimiz buyuruyor: “İnsanların en hayırlısı diğer insanlara faydalı olanıdır!”

Dünya üzerinde varlığımızı devam ettirebilmemiz, milli birlik ve bütünlüğümüzü korumakla mümkündür. Bunun şartı da Müslümanlar arasındaki sevgi ve saygı  bağlarının ve kardeşlik duygularının geliştirilmesidir. Kardeşliğimizi bozan bizden değildir. Olayların temelinde Türk Milletine olan düşmanlık yatmaktadır.

Milli bütünlüğümüzü bozmaya ve bizi birbirimize düşürmeye çalışan bozgunculara karşı dikkatli olunmalı, bu gibilerin hain oyunlarına gelinmemelidir. Kürt kardeşlerimizin de bu konularda duyarlı davranmasını bekliyoruz.

Aynı duyguları paylaştığımız, aynı değerleri taşıdığımız şu Cennet vatan Anadolu'da bizi birbirimize düşürmek isteyen hainlerin oyununa gelmek  ve tuzağına düşmek akıl karı değildir.

Bugünkü bölücülüğün adı PKK ile Kürt kardeşlerimizi tahrik ederek Doğuyu bizden bölme-parçalama amacındadırlar. Türkün Kürt'ten, Kürt kardeşlerimizin Türklerden başka dostu yoktur. Türk Kürt kardeş millet değil mi? Sonuçta  bizler  Müslüman kardeşler değil miyiz? Bu nasıl bir ihanettir ki, kardeşe kurşun yağdırıyor, pusu kuruyoruz? Kandan medet uman hainlere prim veriyoruz.

Millet ve Tarihi birlikteliğimiz nedeniyle asırlar boyu Türk-Kürt kardeşliğimiz bozulmadı da, bugün mü bozmaya  hazırız. Bu hain oyuna gelmek, düşmana hizmet etmek değil midir? Bu hain oyunun İslam la, Müslümanlıkla, kardeşlikle ne alakası olabilir?

Kardeşlik duygusu Müslümanların birbirini sevmesi ile gerçekleşir ve güçlenir. Birlikten kuvvet doğar. Ayrılık toplumları felakete götürür. Hepimizin asli görevi birlik ve beraberliğimizi korumak ve bölücü unsurlarla mücadele etmektir. Tarih boyunca Türklerin gösterdiği başarılar, birlik ve beraberlik sayesinde olmuştur. Müslümanların başına gelen felaketlerin birçoğu da birliğin bozulması, Müslümanların bölünüp parçalanması yüzünden olmuştur.

Milletçe karşılaştığımız güçlükleri dün olduğu gibi bugünde birlik ve beraberlik duygusu içinde açacağız. Böyle hareket ettiğimiz sürece Allah'ın yardımı da bizimle birlikte olacaktır!

Unutmayınız ki:” Rüzgar Ekenler Fırtına biçerler”

Etiketler : , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank