content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

06 Şub

Kara kazandı, Işıklar kaybetti, Sarıgül Sürekli Uyardı

  Bölgemizde pazar günü CHP'de belediye meclis üyelikleri için ön seçim yapıldı. Çatalca ve Silivri'de ikişer liste, Avcılar'da ise dört liste yarıştı. Çatalca'da Belediye Başkanı Cem Kara'nın listesi kazandı. Eski ilçe Başkanı Naci Özcan listeye ancak 8. sırada girebildi. Çatalca'da belediye başkan adaylığını temayülle belirlenmesini isteyenlere, pazar günkü yapılan temayül yoklaması bence kocaman bir yanıt. Çatalca'da 21 meclis üyesi var. Kazanan 15-16 kaybedende 5 yada 6 meclis üyesiyle mecliste yerlerini alırlar. Temayül yoklamasında ilk 5'de yer alanlar kesinlikle meclis üyesi seçilirler.

****

Silivri'de ise Selami Değirmenci'nin listesinin kazanması ise CHP örgütünün kimin yanında olduğunun bir yanıtı. Görülen o ki, CHP'nin karar vericileri ön seçimde çıkan sonuçları, belediye başkan adaylarını belirlemekte bir anahtar olacak.

****

Avcılar seçimlerinde ilk 10 sırayı üç listenin adayları girdi. İlçe yönetiminin listesinden ilk ikiyi paylaşırken, Cafer Çınar ve Ali Oral'ın listelerinden 8 isim ilk 10'da yer aldı. Dördüncü listeyi hazırlayan Musa Can'ın listesinden hiçbir isim ilk 10'da yer alamamış. Görülen o ki, listenin tamamını yapacağını iddia eden Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci şayet aday olursa listeye yazabileceği isim sayısı 3-5'i geçmeyecektir.

3 isimde kontejan adayı olurlar. Diğer listeye girecek isimler ise ilçe, il ve genel merkez belirler. CHP seçimleri kazanırsa mecliste kontejan dahil en fazla 25 meclis üyesiyle, kaybederse en fazla 15 meclis üyesiyle temsil eder. Demek ki, temayül yoklamasında ilk 5'te bulunanlar CHP kazansa da kaybetse de kesinlikle meclis üyesi, ilk 10'da bulunanlar ise belediye kazanılırsa mecliste yerlerini alırlar.

****

İstanbul'da CHP'nin meclis üyeleri için yaptığı temayül yoklamasında ilk sıralarda yer alanlar değiştirilir mi? Yanıtım evet. Ancak ilk sıralarda yer alanların sıralamaları ne kadar değiştirilirse değiştirilsin mecliste yerini alırlar. Sarıgül sürekli uyardı Dün Büyükçekmece'de yapılan CHP toplantısında ise daha adaylıkları açıklanmayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci aday gibi sunuldular.

Toplantıyı düzenleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün organize ettiği toplantı bence bir algı yönetme girişimiydi. "Biz adayız, aday aday değiliz." Siz toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ü katarsınız, üç ilçenin adayını katarsınız ve salonu, ara koridorlarını, dışarıyı ağzına kadar doldursanız adaylığınızı ilan etmiş olursunuz.

Ancak bu aynı zamanda emri vaki yapılıyor denilerek, parti yönetimi tarafından olumsuz bir etkinlik olarak kabul edilebilir. Salon toplantılarına hayır, sokaklara evet... Toplantı yapılırken, yapılan uzun sunumdan dolayı Sarıgül çok rahatsız oldu. Sürekli olarak kurmaylarını yanına çağırarak toplantının kısa tutulması için sürekli ikazlarda bulundu. Konuşmasında salon toplantılarının sabah erken saatlerde yapılmasını isteyen Sarıgül, öğleden sonra ise sokaklarda olunmasını istedi. Konuşmaların ve sunumların uzun olmasındanı da eleştiren Sarıgül, salon toplantılarında geçirecek uzun vaktinin olmadığını söyledi.

****

CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Dr. Gürbüz Çapan kısa ve net mesajlar içeren bir konuşma yaptı. Sarıgül'ü överken, kendisine atılan çamurların izinin kaldığını, 30 Mart'ta kendisine sürülmek istenen çamurları, çamur atanların yüzüne süreceğini söyleyen Dr. Çapan, İstanbul'u ve Esenyurt'u alacaklarını iddia etti. Uzun'un tanıtım toplantısı zayıftı Cumartesi günü Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde Beylikdüzü Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Belediye Başkan Adayı Yusuf Uzun'un aday tanıtım toplantısında katılımın az olması ve heyacanın olmaması ilginçti. CHP Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Sarıgül ile beraber yaptığı gençlik merkezi açılışı ise resmen bir miting havasında geçti.

Çapan: Asker değil yoldaşız Esenyurt ve Beylikdüzü'nde Sarıgül'ün yaptığı mitinglerde sunucunun sürekli Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganı attırmasına Dr. Çapan'dan tepki geldi. Dr. Çapan, sunucuya dönerek "kimsenin askeri değiliz, birbirimizin yol arkadaşı yoldaşıyız" diyerek uyarması anlamlı ve ilginçti.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank