content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

26 Eki

Kadıoğlu’nun, Uyuşturucu Bağımlılarını Cemaatlere Göndermesinin Derin Anlamı

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun uyuşturucu bağımlılarını tedavi maksatlı cemaatlere göndermesinin mutlaka farklı anlamları olabilir. Bizim gibi sıradan ölümlülerin, 12.5 yılda yaklaşık 5 milyar dolar kaynak kullanmış,

Büyükşehir Belediye Başkanlığına hazırlanan Kadıoğlu gibi ölümsüzler karşısında söylediklerimin önemi, sadece tarihe not düşmek içindir… Bilinsin isterim.

Üçüncü dönem tekrar seçilen ve 12.5 yıldır Esenyurt Belediye Başkanlığı yapan ve yapılacak yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına soyunan Necmi Kadıoğlu, Akit Tv’de satır aralarında ilginç bir laf söylemiş. Demiş ki; “Uyuşturucu bağımlılarını İstanbul Fatih semtindeki İsmailağa cemaati ve Adıyaman Menzil cemaatine gönderiyoruz. Onlara diyoruz ki alın, bunlara sahip çıkın.”

****

Görülen o ki Kadıoğlu’nun bu açıklaması uyuşturucu ile mücadelede yeni bir tarihsel milat.

Şayet bu başka büyük bir girişimin adı değilse, Kadıoğlu’nun önerisi olarak tarihe geçecektir.

Uyuşturucu kullananlar var mı, tedavi mi etmek istiyorsun, topluma kazandırmak mı istiyorsun, cemaatlere gönder.

Hem devlet uyuşturucu ile mücadele de büyük paralar harcamaz hem de cemaatlerin mürit ihtiyacını karşılarsın.

Başarılı olurlarsa da devleti büyük bir yükten kurtarırsın.

Diğer sağlık kuruluşları mı, ne ne önemi var ki!

Kadıoğlu gibi başka belediye başkanları da cemaatlere başka görevler yüklemezler, inşallah.

****

Ya Kadıoğlu şöyle deseydi: “Uyuşturucu ile tedavi eden sağlık kuruluşlarında cemaatlere görev verilsin. Bağımlı olanlar hem bağımlılıklarından kurtulsun hem de cemaatlerde görev alsın.”

Ayıkla pirincin taşını…

Belki de o söz söylenecek ama öncesinde böyle önermeler yapılarak toplumdaki tepki ölçülmeye çalışılıyor olabilir mi? Olur mu olur…

****

Size başka birşey söyleyeyim mi? Aramızda kalsın…

Uyuşturucu kullananlar, bağımlılar cemaatlere gönderilerek bir taşla iki kuş vurulmak isteniyor olabilir mi?

Bir, bu yöntemler cemaatlerin içersine sızılacak.

İki, uyuşturucu kullananların ve bağımlıların cemaatlere katılmasıyla beraber içeriden zaafa uğratılarak, cemaatlere yönelik büyük operasyonunun alt yapısı oluşturulacak.

Kadıoğlu’nun söyleşide satır aralarında yaptığını söylediği şeyin, Türkiye’nin her yerinde AK Partili belediyeler yapıyorsa (ki bu konuda bilgim yok) o zaman karşımızda bir devlet politikası var demektir ki yukarıdaki tespitlerim daha da gerçekçi oluyor.

****

Erdoğan’ın önermesi üzerinden başka düşünülmesi gereken şey ise şu: 15 Temmuz darbe girişimi galiba AK Parti’nin kendisini daha sorgulamasına ve yeni bir yol haritası belirlemesine yol açacak.

Birkaç yıl sonra cemaatlerle ilgili çok büyük bir tasfiye hareketine girişilecek(!)

15 Temmuz sonrasında fiili olarak ortaya çıkmış olan; milliyetçiler, ulusalcılar ve cemaatlerle (zaten devam eden) işbirliğinin daha güçlü devam etmesi gerekiyor. Çünkü, FETÖ’nün tasfiye edilebilmesi için bu işbirliğine ihtiyaç var.

****

2004 yılında MGK’nun raporunda FETÖ tehlikeli bulunmuş ve mücadele edilmesi kararı alınmasına rağmen 15 Temmuz’a kadar seyredilmiş ve şimdi kökü kazanıyor, ya…

Birkaç yıl sonra AK Parti kendisini güçlü hissettiğinde hem ulusalcılarla hem de cemaatlerle yollarını ayıracaktır.

Kadıoğlu’nun yaptığı bilinçli ya da bilinçsiz böyle bir politikanın alt yapısını hazırlamakta bir operasyonel merkez olabilir.

****

Üç dönem kuralından dolayı Esenyurt’ta bir daha aday olamayacak olan Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, görevde olduğu zaman içersinde yaptıklarıyla zaten Büyükşehir için hazırlandığı ortada.

Aday adayı olur da bir de İstanbul’u kazanırsa, cemaatler ellerini ovuşturacaklardır.

Düşünseniz ya, 16-17 milyonluk bir kentte, uyuşturucu kullananlar ve bağımlılar cemaatlere gönderiliyor. Sağlık kuruluşlarında uyuşturucu ile tedavide cemaatlerle işbirliği yapılıyor.

Hem mürit ihtiyaçları karşılanıyor hem de cemaatlere uyuşturucu ile mücadelede katkı yaptıkları için büyük maddi yardımlar yapılıyor.

Hadi canım demeyin…

Olur mu olur…

Ne de olsa üç dönem seçilen, yıllık bütçesi 750 milyar lira olan son 13 yılda en az bugünün parasıyla 7.5 trilyon yani 2.5 milyar dolar kullanmış olan, bir o kadar kaynak kullanmış olan yani 5 milyar doları kontrol etmiş olan Kadıoğlu’nun mutlaka bir bildiği vardır, değil mi?

Akit Tv’deki söyleşisinde “Uyuşturucu bağımlılarını tedavi için cemaatlere gönderiyoruz” diyerek bir bildiği olduğunu ortaya koymuş.

Başkan olan, 13 yılda 5 milyar dolar kaynak kullanan o…

Büyükşehir’e aday adayı olan o…

Bizimki sadece olabilirlikler üzerinde akıl yürütmekten başka bir şey değildir.

Kadıoğlu gibi ölümsüzler karşısında, biz ölümlerin ne kıymet-i harbiyesi olabilir ki?

Son söz: Cemaatlere iktidarlar teslim edilmesinin, devletin en derin yerlerine yerleştirilmesinin yanında, Kadıoğlu’nun uyuşturucu bağımlılarını tedavi maksadıyla, cematlere gönderilmesi çok masummane kalıyor… Bunun da bilinmesini isterim.

Not: Akit Tv’deki söyleşisi: http://www.yerelkulisgazetesi.com/gundem/ak-partili-esenyurt-belediyesi-nden-tarikatlara-murid-transferi-h3416.html

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank