content

04 Nis

Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınma Günü

Kadınlara Belediye seçimlerinde seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 74. Yılı kutlu olsun.
Dünyanın çoğu ülkesinden önce; İslam ülkelerinde ilk, Avrupa ülkelerinin birçoğundan önce Türk kadınları seçme ve seçilme hakkı elde ettiler.
Türk kadınları; 3 Nisan 1930 tarihinde kabul edilen 1580 sayılı Belediye Kanunu’yla belediye  seçimlerinde seçme ve seçilme hakkını elde ettiler.
Böylece Türk kadını siyasal haklar bakımından erkeklerle eşit bir konuma gelmiştir. 1933’te köy seçimlerine katılma hakkını elde ettiler. 1935’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili olarak yer aldılar.
Bugün m

Nurullah AYDIN3 Nisan 2014- ANKARAKADINLARIN SEÇME VE SEÇİLME HAKKI TANINMA GÜNÜ MESAJIKadınlara Belediye seçimlerinde seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 74. Yılı kutlu olsun.Dünyanın çoğu ülkesinden önce; İslam ülkelerinde ilk, Avrupa ülkelerinin birçoğundan önce Türk kadınları seçme ve seçilme hakkı elde ettiler.Türk kadınları; 3 Nisan 1930 tarihinde kabul edilen 1580 sayılı Belediye Kanunu’yla belediye  seçimlerinde seçme ve seçilme hakkını elde ettiler. Böylece Türk kadını siyasal haklar bakımından erkeklerle eşit bir konuma gelmiştir. 1933’te köy seçimlerine katılma hakkını elde ettiler. 1935’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili olarak yer aldılar.Bugün mecliste, belediye başkanlıklarında, üniversitelerde, yargıda, bürokraside saygın ve seçkin konumlarıyla görev yapmaktadırlar.Kadın mitolojierde Tanrıçadır. Kadın anadır. Kadın çocuğu doğuran eğiten ve kişilik verendir.Kadına şiddetin arttığı bir dönemde kadınlarımıza sevgi ve saygı bilincinin erkeklere verilmesi gerekli ve zorunludur.unutulmamalıdır ki şiddet gösteren erkekleri de kadınlarımız yetiştirmektedirler.Kadınlarımızın şikayet ettiği temel kavramların anlamını da çocuklarına vermelidirler.Bütün kadınlarımızın Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınma Gününü kutlarım.

ecliste, belediye başkanlıklarında, üniversitelerde, yargıda, bürokraside saygın ve seçkin konumlarıyla görev yapmaktadırlar.
Kadın mitolojierde Tanrıçadır. Kadın anadır. Kadın çocuğu doğuran eğiten ve kişilik verendir. Kadına şiddetin arttığı bir dönemde kadınlarımıza sevgi ve saygı bilincinin erkeklere verilmesi gerekli ve zorunludur. unutulmamalıdır ki şiddet gösteren erkekleri de kadınlarımız yetiştirmektedirler. Kadınlarımızın şikayet ettiği temel kavramların anlamını da çocuklarına vermelidirler.
Bütün kadınlarımızın Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınma Gününü kutlarım.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank