- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Işıklar, Sert, Topbaş ve Kara…

 Dün yoğun bir koşturmaca yaşadık. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın adaylık açıklmasındayız.
Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş'ın Seçim Bürosu açılışındayız.
Ver elini Çatalca...
Çatalca AK Parti'nin düğün salonunda Dr. Kadir Topbaş'ın toplantısındayız.
Hemen onun ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın, CHP İlçe merkezinde düzenlediği basın açıklamasındayız.

Dört toplantı, yemek derken, akşamı ettik. Şu anda ise zamanla yarışıyoruz.
Her iki günlük gazetemize yazı yetiştirmem gerekiyor. Ardından da eve geçip çocuklara bakmam gerekiyor.
Belediye başkanları, milletvekilleri, parti genel başkanları, bakanlar, başbakanlar zamanı nasıl kullanıyorlar, Allah aşkına...
Bizim zamanımız yetmiyor. Zaman dediğiniz aynı şey. Benim için de dakikalar aynı akıyor, onlar için de.
Onlar birçok işe yetişiyorlar, biz ise zaman fakiri olarak kalıyoruz.
Zamanı planlamak, zamanı iyi kullanmak, verimli kullanmak böyle birşey galiba.
****
Neyse, gelelim izlenimlerimize...
Silivri'de Özcan Işıklar uzun süren adaylaşma sürecinde gerginliği atmış, kendine inancı oldukça fazla. Seçimi farkla alacaklarına inanıyor.
AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahir Sert'e de aba altından sopa gösterdi.
Seçim sürecinde kendisine yönelik sert sözler söylendiğinde, eleştiri yapıldığında; Işıklar açık açık, Sert'in 15 yıllık Çanta Belediye Başkanlığı dönemindeki dosyaları açacağı mesajını verdi.

Işıklar, Sert aba altından sopa gösterdi

Başkan Işıklar'a aday adaylarıyla biraraya gelip gelmeyeceğini, temayül yoklamasında belirlenen isimlerin listelerde yer alıp alamayacağını sorduğumda ise; bir isim açık açık özür dilemediğinde o'nunla yan yana gelmeyeceğini söyledi.

O dediği isim de; Hüseyin Şahin'di. Diğer aday adaylarıyla sorunu olmadığını söyledi.
Ayrıca temayül listesinde seçilen isimlerin listede yer almayabileceklerini, tercihin genel merkezde olduğunu ifade eden Işıklar, 16 Şubat'ta listeler açıklandığında bence yeni bir tartışma ile karşı karşıya gelir.

Bugünden yazayım: Temayül yoklamasında çıkan isimler şayet İlçe Seçim Kurulu'na verilecek listede yer almazsa, inanın Silivri'de ortalık toz duman olur.

Topbaş, takdirnameli ve teşekkürlü karne istiyor

İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş'ın Silivri'deki seçim bürosu açılışı çok görkemliydi. Bence dünkü toplantı, AK Partililerin ümitlerini artırmıştır.

Topbaş, her gittiği yerde seçmenlerden karne istiyor. Karneyi isterken ustalık döneminden sonra bir daha aday olmayacağının altını çizen Dr. Kadir Topbaş, karnenin sadece geçer olmamasını, pekiyili, takdirnameli ve teşekkürlü olmasını istiyor.

Ayrıca seçmenlerden en büyük desteği ve alkışı, rakamlarla yaptığı yatırımları anlatırken alan İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş, CHP Genel Başkan Yardımcılarından birinin geçtiğimiz günlerdeki bir sözünü seçmenlere anlatarak öyle büyük destek alıyor ki, anlatamam.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, eski İstanbul'u geri getireceklerini söylemiş. Vay sen misin söyleyen. Dr. Topbaş seçmene eski İstanbul'u istiyor musunuz diye sorduğunda seçmenler 'hayır' diye yanıt veriyor.
Topbaş, seçmenin belleğine sesleniyor.
Eski İstanbul deyince çöp, susuzluk, maaşların ödenememesini, bankaların vermediği çeklerden bahsederek, bugünlü geçmişi hizmetler üzerinden kıyaslıyor ki, karşılığı seçmenden büyük destek oluyor.

Çatalca AK Parti neden meydana çıkmadı?

Çatalca'da Kadir Topbaş kalabalık bir topluluğa hitap ediyor. Çatalca'daki topluluğu büyük bir kalabalık olarak değerlendiriliyor ve ben soruyorum. 'Madem böyle bir kalabalık toplayacaklardı, toplantıyı neden kapalı bir salonda yaptılar da, meydana çıkmadılar?' diyorum.

Verilen yanıt; yağmur yağabilir filan oluyor. Bence sorunun yanıtı açık aslında. Kendilerine güvenemediler. Topbaş, Çatalca'da seçmenlere aynı şeyleri söylüyor. Ve ilçede AK Parti iktidar olduğunda Büyükşehir'den daha büyük hizmetler alacağını belirterek, Savaş Barutçu'ya destek istiyor.

Mesaj açık: Birlik ve beraberlik

Cem Kara, uzun süredir CHP İlçe Örgütü ile gerginliğini yumuşatan bir buluşma gerçekleştiriyor. Cem Kara'yı örgüt bağrına basıyor. Ancak toplantıda başkan aday adayı olan Ayhan Otlatıcı ve Engin Akman yoklar.

CHP İlçe Başkanı Abdullah Aslan, partinin kurumsal kimliğinin önemli olduğunun altını çizerek, önemli olanın kişiler değil, parti olduğunu söylüyor.
Belediye Başkanı Cem Kara'nın, partinin adayı olduğunun söyleyen Aslan, "Cem Kara namusum" diyerek seçimleri kazanacaklarını ve partinin yerel iktidarının devam edeceği mesajını verdiğinde salon ayağa kalkıyor.

Cem Kara'nın mesajı ise net oluyor:
Aday adaylığı yarışmasının demokratik bir yarış olduğunu ve noktalandığını belirterek, Büyükşehiri kazanacaklarını, Çatalca'da iktidarın devam edeceğini söylüyor.

(GAZETEİSTANBUL)