content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

16 Kas

İrecep Değil, Recep Olcağız..!

Sinan Başaran’ın makalesinden alınmıştır.Kendisine kutlarız milletimiz ve memleketimiz adına..Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu, bir süre kaymakamlıktan sonra 1984 yılında, 36 yaşında iken, en genç vali olarak Tokat Valiliği'ne atanır. Tokatlılar karşılarında genç bir vali görünce şaşırırlar.

Yeni valileri hep halkın içindedir, şehir kulübüne gitmez, yüzü asık değildir, bundan önceki valilerin hiçbirine benzemez. Devletin kendisine sağladığı imkânları kişisel işlerinde hiçbir zaman kullanmaz, tebdil-i kıyafet gezer, ansızın ve habersiz denetimlere çıkıp, kaçak göçek işlere göz yummazdı.

Bu yüzden lakabı IV. Murat'a çıkmıştı. Karşılamaları, uğurlamaları, törenleri sevmez, bu seremonileri kısa kestirir ve herkesi işinin başına gönderirdi. Resmî giyinmektense rahat giyinmeyi tercih eder, korumasız gezer, hiçbir yerde hiç kimseye ayrıcalık tanımazdı, görev yaptığı her yerde halka tepeden bakan ceberut devlet anlayışını yıkmış, etliye sütlüye karışmayan, ''bugün git, yarın gel'' diyerek işleri ha bire erteleyen memur zihniyetini de kırmıştı.

Peki kusur günümüzdeki valilerde mi,hayır önce bizde..Sıra dışı vali olarak isim yapan Recep Yazıcıoğlu’nu onun gibi bir baba kazandı, anne doğurdu ve adam gibi yetiştirdi.Demek ki çocuğu yapmak yetmiyor.mesele adam gibi yetiştirebilmek…

Önce biz hepimiz millet olarak birer Recep Yazıcıoğlu Olacağız ki,günümüzdekiler gibi İrecep Azıcıkoğlu yerine,Recep Yazıcıoğlu gibi sıra dışı valiler yetiştirerek ülkemizden ve insanlarımızdan alnımız ak,başımız dik onur ve gururla söz edebilelim..!

Her insan önce yaşadığı yer ve insanlardan sorumlu olduğuna göre Allah için söylememiz gerekirse biz önce anne ve babalar olarak her birimiz birer Recep Yazıcıoğlu olacağız ki, haklı olarak göğsümüzü gere-gere Recep Yazıcıoğlu gibi valilerin yaşadığımız şehirlere idareci olarak atanmalarını dört gözle bekleyelim..

Bu konuda Allah rızası için doğruyu söylememiz gerektiğine göre biz halen daha Recep Yazıcıoğlu gibi valilerin sayısını çoğaltamadığımız için yaşadığımız yerde rahmetli Türkiye valimiz Recep Yazıcıoğlu gibi devletin ve milletin ortak çıkarı için çalışan bir valiyi henüz görmedik ve göremedik..!

Atalarımız çocukların iyi yetişmesi için siz ebeveynler önce iyi yetişmiş insan olacaksınız ve olmalısınız diye boşuna söylememiş. Sen iyi insan olacaksın ki yetiştirdikleriniz iyi insan ve iyi vali olsun.

Anneler,babalar ve ebeveynler olarak önce bizler iyi insan olup iyi insanlar yetiştirmek için bir çaba sarf etmezsek,günümüzde olduğu gibi başkalarından iyi insan olmalarını bekleme hakkımız olmaz..
Yani millet olarak bizler önce kendimize çeki düzen vererek iyi insan olacağız ki bizden doğanlar birer Recep Yazıcıoğlu olsunlar.

Ama bizim ülke ve millet olarak geldiğimiz ve getirildiğimiz şu konumda ve durumda Recep Yazıcıoğlu gibi devlet ve millet sevdalısı idareci yetiştirmemiz o kadar da kolay değil belli ki..

Çünkü Recep Yazıcıoğlu gibileri yetiştirebilmek ve bu anlayıştaki idarecilerin sayılarını artırabilmek için öncelikle biz ebeveynler birer Recep Yazıcıoğlu olacağız..

Tabi üretmeden tüketmeye alışmış ve alıştırılmış bizlerden Recep Yazıcıoğlu gibi devlet ve millet idarecilerini yetiştirmek ve her birinin Recep Yazıcıoğlu gibi kadirşinas idareci olmalarını sağlamanın kolay olunmadığını görmek ve anlamak günümüz idarecileriyle kendilerini gösteriyor zaten...

GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ CENNET VATAN ÜLKEMİZDE DEVLETİN VE MİLLETİN ORTAK ÇIKARINI DÜŞÜNEREK HALKIYLA İÇ İÇE OLUP ALLAH RIZASI İÇİN GÖREV YAPAN RECEP YAZICIOĞLU YERİNE KENDİNDEN VE BİR AVUÇ YANDAŞINDA BAŞKA HİÇ KİMSEYİ DÜŞÜNMEYEN İRECEP AZICIKOĞLU GİBİLERİN ARTMASI ÜLKEMİZİN VE MİLLETİMİZİN HUZURLU VE GÜVENLİ GELECEĞİ ADINA DEVLET VE MİLLET OLARAK HEPİMİZİ KAYGILANDIRIYOR VE HATTA KAYGILANDIRMALIDIR...

Tabi bu durumda kusur ne Reecp'lerde ne de İrecep'lerde değil, her ikisini de kazanan,doğuran ve gerektiği gibi ilgilenmeyip düz kontak yetiştiren biz ebeveynlerde düğümleniyor.

Demek ki sıra dışı vali Recep Yazıcıoğlu gibi devlet adamlarını yetiştirebilmek önce biz ebeveynler insan olacağız..

Köklü bir tarihi geçmişi olan Türkiye cumhuriyeti devleti ve aziz Türk milleti olarak sağlıklı,huzurlu ve güvenli geleceğimiz için bugünden aklımızı başımıza almadığımız müddetçe ya bu deveyi Recep Yazıcıoğlu gibiler ile adam gibi güdeceğiz,yada kendinden ve yandaşlarından başkalarını düşünmeyen Azıkcıoğlu İrecep’ler ile geçmişte ve günümüzde olduğu gibi öylesine güderek bu diyardan insan olamadan boş gelip bizden öncekiler gibi bomboş göçüp gideceğiz.

Allah ülke ve insanlar olarak böyle gitmeye devam edersek sonumuzu hayreylesin. Millet olarak aklımızı başımıza almadığımız müddetçe ya bu deveyi Recep Yazıcıoğlu yerine İrecep’ler ile güdeceğiz.

Yâda bu diyardan insan olamadan boş gelip, bizden öncekiler gibi havadan sular işlerle vakit geçirerek,İreceplerin ceplerini doldurmalarının dışında sade vatandaşlar olarak bomboş göçüp gideceğiz.

Geldiğimiz gibi bomboş gitmemek için,Ülke ve insanlar olarak kendinden başkasını düşünmeyen idareciler yüzünden içine düştüğümüz yada düşürüldüğümüz vahim durumdan kurtularak,huzura ve refaha kavuşmamızın tek reçetesi devletimizin kurucusu Dünya Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yoldan emin adımlarla ilerlememiz için öncelikle biz ebeveynler İrecep değil, Recep olacağız diyor, saygılar sunuyorum...
Ahmet Yenin
İrecep Değil,Recep Olacağız..!

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank