content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

24 Kas

Hoş Geldin Hayatıma Öğretmenim

24 Kasım sonbahara rastlar… Elleri kalem tutmayacak kadar küçük bedenlere, ilk öğretendir. “Hoş geldin! Öğretmenim, hayatıma "diyen iç sesler…  Hatırlayabildiği şeylerin çoğunu öğretmeni ile yaşamıştır her beden.  Zaman zaman anneden babadan daha çok anılır adı.  Bir günde kaç kez “Öğretmenim” dediğinizi hiç düşündünüz mü?

Eğik çiz32935_ogretmenler_gunu_ile_ilgili_resimler_6giler, dik çizgiler bir anda göz açıp kapayıncaya kadar hayat oluverir.

Öğretmenleri onurlandırmak için kutlanan, ebediyete göçmüş öğretmenleri anma günüdür.

Öğretmenler her mesleği icra ediyor aslında. Öğretmen diyoruz adlarına ama onlar yalnızca öğretmiyor.  Büyük uğraşlar verip, çabalıyor, emek veriyor, göğüs geriyor.

Mesleğimde 35 Yıl dile kolay. Cahit Sıtkı Tarancı'nın dediği gibi.” Yaş 35 Yolun Yarısı Eder.” Evet, ortalama bir insan ömrünün yarısı. Onlarca, yüzlerce öğrenci yetiştirdik. Onurlu, eğitim neferi arkadaşlarımla… Hepinizde izimiz vardır. Hepimize şekil veren öğretmenlerimizin. Davranışlarınız yansımamızdır… Paramız pulumuz yoktur ama her çocuğun kalbinde yerimiz vardır. Unutulmayanlar listesinin başındadır isimlerimiz.

Her gün güneşten önce uyanırım. Sevgilerini yüreğimde taşırım.  Onları büyürken görmenin, öğretirken öğrenmenin,   hazzını duyarım  

Öğretmen, bir ülkenin geleceği demektir. Geçmişi öğreten geleceğe güvenli bakmamızı sağlayandır öğretmenlerimiz. 1928 Yılı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, başöğretmenliğe başladığı 24 Kasım'ın “Öğretmenler Günü” olarak kabul edilmesinin bizce anlamı çok büyüktür.

Kubilaylar unutulmasın bu günde

Unutulmaması gereken bir isim, görev uğruna hayatını ortaya koyacak kadar büyük insan. Cumhuriyet tarihine Menemen veya Kubilay olayı olarak geçen gerici ayaklanmasında 24 yaşında başı kesilerek şehit edilen öğretmen.  Yedek subaylığını yaptığı sırada çıkan ayaklanmayı bastırmakla görevlendirilmiştir.

Ulu önderimiz Mustafa kemal Atatürk’ün bize sağladığı özgürlüklere eğitim neferi olarak katkıda bulunun Mustafa Fehmi Kubilay, nice 84 yıllar geçse unutulmayacak öğretmendir.

Cumhuriyetin geleceğini gençlere, gençlerin eğitimini de öğretmenlere görev olarak veren Atatürk öğretmenler için diyor ki:

Çocuk olup sizlerin öğrencisi olmayı isterdim.

-"Çocuk olup sizlerin öğrencisi olmayı isterdim. Sizin başarınız, cumhuriyetin başarısı olacaktır.

Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister. Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır."

Atatürk’ün sağlığında baş tacı edilen öğretmen, onun ölümünden sonra hak ettiği değeri görmemiş, itilmiştir. Her Öğretmenler gününde,” Öğretmenlerin durumu düzelecek.” söylemlerinin ötesine gidilmemiştir. Araştırmalar gösteriyor ki Atatürk devrim ve ilkelerinin yılmaz savunucusu olan öğretmenler ikinci ek iş yapıyor. Yazın maydanoz, kışın limon satıyor. Gece taksicilik yapan öğretmenler tanırım.

Yurdumun en uzak, en ücra köşelerinde görev yaparken bile, bilgisizliğe, gerici, yobaz, şeriatçı, yıkıcı, bölücü akımlara karşı savaş vererek Atatürkçü düşünceden ödün vermemiş ve mesleki onurunu koru-muştur.

Dünyada, resmi maaş bakımından OECD ülkeleri arasında önemli farklar mevcuttur. Maaşların uluslararası karşılaştırmasında öğretmenlerin, sosyal imkanlarda büyük farklılıkların olduğu açık ortadadır.

Atatürk "Vekil Maaşları Öğretmen Maaşlarını Geçmesin.”

Dönemin Maliye Bakanı Hasan Fehmi Ataç, TBMM’de Mustafa Kemal Atatürk'e sorar

-"Paşam; vekil maaşlarını düzenleyeceğiz, ne kadar verelim?"

Mustafa Kemal Atatürk’ün cevabı şu an öğretmenlerin sıkıntılarını anlamak istemeyen birçok insana tokat gibidir…

Paşa düşünüyor ve şöyle cevap veriyor:

-Muallim maaşlarını geçmesin!

Dünyada Öğretmenler Günü her ülkenin tarih ve kültürel yapısına uygun olarak farklı günlerde kutlanmaktadır. Burada sadece, evrensel eğitimin ilk savunucularından olan Jan Amos Comenius’u da anmadan geçemeyeceğim.

Comenius ulusların öğretmeni olarak bilinmektedir. Evrensel eğitim alanındaki çabaları ona "Milletlerin Öğretmeni" unvanını kazandırmıştır. Adına uluslararası projeler yürütülmektedir.

Tatili çok, memur kesimi olarak görülür. Yapmayın, etmeyin. Şakası bile hoş değil.

Her zorluğa özveri ile katlanan öğretmenlerin bugün çektiği geçim sıkıntısı ve atanma sıkıntıları anlatılmaz boyutlara ulaşmıştır.

Hayatımızın her alanında bizi öğreten her öğretmen, bir kaç renk daha katıyor yaratıcı dünyamıza.  Yeteneklerimiz ortaya çıkaran, hayatın karşısında dimdik durabilmeyi, insan olabilmeyi, hayallerin peşinde koşturup yorulmamayı, sevmeyi, emek vermeyi, öz güveni, paylaşmayı, bizim biz olurken benliğimizin her  hücresini  imzalarıyla süsleyen öğretmenlerimizin ve vatanımın her köşesinde yarının öğretmeni olmayı bekleyen öğretmen adayı arkadaşlarımın günü kutlu olsun…

Küçücük büyüklerimle, Başöğretmenin izinden yürüyen tüm öğretmenlerin, Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Hep birlikte, aydınlık yarınlara

Şehit öğretmenlerimiz sizleri saygıyla ve dualarımızla anıyoruz,  24 Kasımlarda. Yıldızlar yağsın üzerinize…

Aşağıdaki linki tıklayınız

http://www.meb.gov.tr/belirligunler/sehitogretmenler/index.asp

 

 

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank