content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

05 Tem

Hocam Sakız Çiğnemek Oruç Bozar mı?

 “Hocam bir sorum olacaktı acaba sakız çiğnemek orucu bozar mı?” Bu soru kabak tadı verdi artık! Biz nasıl insanız her Ramazanda "Sakız çiğnemek oruç bozar mı?" diye soruyoruz yıllardır... Hayır, şekersiz sakız çiğnemek oruç bozmaz ama mekruhtur. Siz onu bunu bırakın da asıl zulme sessiz kalmak oruç bozar. Tuttuğunuz oruçların kabul olduğundan emin misiniz sahi?

Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yıllardır yapılan işkenceye sessiz kalmak çok acı… Japonya bile Türklere destek olmak için yürüyüşler düzenledi, bizde tık yok. 5 Temmuzda Kızıl Çin’i kınama amacıyla yürüyüş yapılacakmış. Oysa Japonlar bizden çok önce tepkilerini gösterdiler bile…

Gerçek şudur ki işkenceye uğrayanların öncelikle Türk veya Müslüman olmaları değil, insan olmaları önemlidir. İnsan insana zulmetmez, hayvana da zulmetmez. İnsan merhametlidir, bunlar nasıl insanlıktan çıkmışlar anlayamıyorum doğrusu… Zalimler, iğrenç yaratıklar... Her ne olursa olsun kişilere etnik kökenleri, ırkları, derilerinin rengi, inançları nedeniyle baskı ve zulüm yapılamaz. Ama Kızıl Çin’deki esas olay Uygur Türklerine sadece Türk oldukları için yapılan baskı ve işkencedir.

Kızıl Çinlilerin belki hepsi değil ama pek çoğu kanımca iğrenç yaratıklar üstelik çok da zalimler… Hayvanları bile canlı canlı işkence yaparak yiyorlar. Ceninleri ve köpekleri yemelerinden merhamet fukarası oldukları belli zaten... Medyada ve sosyal paylaşım sitelerindeki fotoğraflar ve videolar da bunu kanıtlıyor. Böcek, köpek, kedi, insan eti, doğmamış bebekleri bile yiyenlerden insanlık beklenir mi hiç! Sanırım son zamanlarda kuduz köpek etini çokça yiyip iyice kudurdular.

 İşkence işkencedir. Katliam katliamdır. Zamanı, yeri, zaman aşımı da olamaz. Bunun kabul edilmesi söz konusu değildir. Şiddet kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin kınıyorum. Zalimlere lanet olsun. Kızıl Çinliler Uygur Türklerini asimile etmeye çalışırlarken şiddetin de dozunu iyice arttırmışlar. Sosyal paylaşım sitelerindeki videoları seyrettiğimizde dehşet içinde kalıyoruz. Gece sahura kalkan aileler tespit edilerek onlara çeşitli işkenceler yapılıyor. Oruçları bozduruluyor. Ağızlarına zorla bira dökülüyor. Müslüman Uygur Türklerinin boyunlarına öldürdükleri köpekleri asıyorlar ve zorla köpek eti yediriyorlar.

 Uzaydan görülebilen tek yapı olan Çin Seddini Türklerin korkusundan yapan Çinliler sanırım Türk’ün sabrını zorlamaya başladıklarının farkında değiller. Bu kez onlara set inşa etmek yerine öyle bir koza ördürürüz ki ördükleri kozadan başlarını çıkarmaya bile yeltenemezler.

 Biz nasıl insanız "Sakız oruç bozar mı?" diye soruyoruz yıllardır... Siz onu bunu bırakın da asıl zulme sessiz kalmak oruç bozar. Tuttuğunuz oruçların kabul olduğundan emin misiniz sahi?

HARİKA UFUK ADANA

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank