- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Hizmeti Bakan Değil, Başkan Yapacak

Saygıdeğer okurlar ve dünya ya gözlerimi iyi ki Ünye’de açmışım diyen sorumluluk sahibi Ünyeliler ile Ünye’de yaşayan Ünyeliler, eğer içinizde bir yerlerde, iğne ucu kadar insanlık varsa, emaneti boynumda diyenlere bakarak seçtiğimiz günlük yaşayan basiretsiz yerel yöneticiler sayesinde, ellerimizle yaşanmaz ve çekilmez hale getirdiğimiz her şeyimiz Ünye için, Ünyelinin geleceği için, arkasında ben varım, biz varız diyenlerden ziyade arkasında yalnız Allah’ın olduğu bir yerel yönetici ve ekibine destek vermeniz dilek ve temennisiyle sağduyunuza güvenerek ve yürekten koparak, yazıya dökülen serzenişimize, bugüne dek duyulmayan sessiz çığlığımıza lütfen bu kez olsun kulaklarınızı tıkamayın.

Yaşadığımız ve bundan böyle bizlerden ziyade evlatlarımızın yaşayacağı tarihi ve doğal güzelliğe sahip Ünye’nin ne hale geldiği ve getirildiği gözlerinizin önünde.! Bu nedenle şurası iyi burası kötü diyerek ve işin detayına fazla girerek kafanızı karıştırmak yerine günümüzün güçlü iktidarından canlı örnek vererek kısa keselim, bundan sonrası içinde dahi olsa Ünye’miz ve İnsanlarımız adına hayırla güzellikler olsun.

Saygıdeğer okurlar ve dünya ya gözlerimi iyi ki Ünye’de açmışım diyen, Ünyeli olmaktan onur ve gurur duyan sorumluluk sahibi Ünyeliler ile şehirde yaşamak istiyoruz diyen Ünyeliler AK Partiyi AK Parti Yaparak toplumun büyük bir kesimini peşinden sürükleyen Başbakan Sayın Recep Tayyib Erdoğan ya kendi inisiyatifi, ya da kendisine yakın bulduğu yol arkadaşlarının telkini ve tavsiyeleri sonucu yerelde bir isme icazet verir, o da seçilir.

İşte asıl önemli mesele gerek iktidar, gerekse muhalefet partisinden yerel yöneticinin seçilerek işbaşına gelmesi değil. Asıl önemli mesele yerel yöneticinin ve ekibinin, seçildikten sonra Ünye için, Ünyeli için çağdaş manada sergileyeceği kalıcı hizmet performansıdır.

Bahse konu hizmet performansı, Ünye adına ve Ünyeli adına üzülerek ifade etmek gerekirse, onlarca üst düzey seçilmiş ve atanmış yetkililerimize rağmen yerel yönetici adayı tespitinde yapılan hata ve yanlışlar nedeniyle Ünye özünden koparıldı. Yani Ünye 30 yılı aşkın süredir ülkenin bir çok mega şehrinin mum yakıp ta arayıp bulamadığı tarihi nitelikteki siyasi fırsatı Ünye Allahın bir hediyesi olarak elde etti.

Ancak Ünye adına elde edilen bu tarihi nitelikteki siyasi fırsat Ünye’nin ve Ünyelinin ortak çıkarı doğrultusunda hakça ve adaletli şekilde değerlendirilmiş olsaydı öncelikle ve özellikle mutlaka birkaç müteahhit değiştiren Ünye Devlet Hastanesi, yılan hikayesine dönen Ünye Organize Sanayi bölgesi, Doğalgaz, Çöp sorunu, Denize kanalizasyon akan 11 Derebaks işi şimdiye kadar çoktan yapılmış ve Ünyeli diğer önemli konuları da bunlar yapıldı nasıl olsa onlara sıra gelir inancıyla sineye çekerdi.

Üzülerek ifade etmemiz gerekirse Allahın bir lütfu olarak Ünye yi yüce parlamentoda temsil edenler Ünye’nin ve Ünyelinin ortak çıkarı doğrultusunda hakça ve adaletli bir şekilde kullanmak yerine nalıncı keseri gibi kendilerinden ve bir avuç yandaşlarının kişisel çıkarları doğrultusunda kullanarak, Ünye’yi özünden kopardıkları gibi hem kendilerine hem de Ünye ve Ünyelilere telafisi güç zarar verdiler.

Öyle ise bu sefer ve bundan sonrası için iktidarın ve muhalefetin çıkardığı adaylar içerisinde yaşadığımız ve bizimle birlikte yaşadığı şehri, caddesi, sokağı, çıkmaz sokakları ve insanıyla birlikte yakından tanıyan işinin ehli, belediye tecrübesine ve deneyimine sahip, Allah dostu bir adayı seçerek hem Ünye, hem de Ünyeliler birlikte kazanalım diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Hizmeti Bakan Değil, Başkan Yapacak