content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

26 Oca

Hayatımıza Renk Katanlar

Bazı insanlar vardır ki hayatımızda çok şey ifade eder. Ve hayatımıza çok şey katarlar. Anlayışlı, sevecen, hayat dolu, neşeli, canlı… Dört dörtlüktür. Arkadaşlıkları ve dostlukları çok güçlü olduğu gibi, sadakat doludur. Bağlılıkları, sevgileri güçlüdür. Bütün sevinçlerini, mutluluklarını olduğu gibi neşeli ve coşkulu yaşarlar. Kırılsa da, incinse de belli etmez ince düşünür, hassas, duygusal ve düşüncelidirler. İçinde çözer sorunlarını. Yeri gelir sana hissettirmezler bile. Saygı, güven ve sevgi dolu olduklarından bu duygularıyla hareket ederler. Her zaman kendi çıkarlarından daha çok önem ve öncelik verirler dostluk ve arkadaşlıklarına. Sahte dost ve arkadaşlar gibi haksızlığa uğramanızı sessiz kalıp seyretmezler. Çünkü size inanmış güvenmiştir. Sizin üzülmenizi istemez. Kendinden önce düşünür sizi. Anne baba şefkatiyle yaklaşırlar. Sahip olduğumuz en büyük değerlerimizdir Anne, baba ve kardeşlerimiz. Gerçek dost ve arkadaşlarımız. Bunlar arasına komşu ve akrabaları da katarsanız geniş bir çevre oluşturursunuz.

Böyle insanlar var mı diye soracaksınız.
Kimi hayatınıza anlam, renk katar, kimine de iyi ki hayatımdan çıkmışsınız diyebileceğinizi de zaman öğretir. Öyle insanlar da vardır ki hayatınızdan çıktıktan sonra hayat anlam kazanır. Kimi geldiği yeri mutlu eder, kimi de gitti yeri. Kimi Fikir insanıdır. Fikirler üretir. Sorunlara çözüm bulmayı, karşındaki insanları rahatlatmayı sever. Huzur, rahatlık verir. Pozitifliği yansıttığı için hiç negatif düşünmez. Hep olumlu düşünceler içinde huzur dolu yaşar ve yaşatır. Sizin sorunlarınız, İstekleriniz onlara sıkıcı ve ağır gelmez.

Asla sizi yarı yolda bırakmaz, taşırken de yorulmazlar. Kendinizi rahat hissetmeniz için ellerinden geleni yaparlar. Onların yanında kendinizi, suçlu, yargılanmış hissetmezsiniz, hatalarınızı, yanlışlarınızı araştırmaz. Size sorunlarınızdan nasıl kurtulabileceğinizin yolunu gösterirler. Bunu yaparken de sizi üzmeden, sorgulamadan destek olurlar. Samimi, içten ve doğru sözlüdürler. Bu nedenle onların yanında kendinizi kandırılmış, hırpalanmış hissetmezsiniz. Ölene kadardır dostlukları, arkadaşlıkları.  Uyumludurlar. Hayatı tadında yaşarlar. Güzel bir tempoları vardır. Çevrelerine de huzur verirler. Kendileri sıkıntılar, sorunlar yaşasa da, ruh hallerinde, duygularında inişler çıkışlar olsa da, alçakgönüllülüklerini, umutlarını kaybetmezler. Paylaşmaktan keyif alır, açık yürekli, merhametli ve şefkatlidirler. Her şeyden ders çıkarmayı mutlu olmayı bilirler. Kalplerinin güzelliği yüzlerine yansır. Bakışlarındaki sıcaklığı yumuşaklık ve sevecenliği öne çıkar. Temiz ruhlu, düzgün karakterli olmaları onları herkes tarafından sevilen ve aranan insan yapar. Çok iyi akıl hocası, dost, arkadaş sırdaştırlar. Böyle dost ve arkadaşa sahip olanlar ne kadar şanslılar. İyi ki dünyada böyle insanlar sayıları az da olsa varlar. İyi ki Hayatımızdalar.
Diğer tarafta sayıları gün geçtikçe de artan, İnsanlarla iletişim kuramayan, kırıcı, kaprisli, konuşma biçimi ağır, ukala, sessiz, sinsi, içine kapanık, mutsuz ve umutsuz, hiçbir şeyden zevk almayan insanlardan değillerdir. Her zaman saygılıdır. Düşünsenize her şeyden şikâyetçi, mutsuz, hep kötü düşünen bir insan sizi ne kadar mutlu eder. Elbette edemez. Artık sizde karamsar stres dolu olursunuz. Hayat size de yaşanmaz hale gelir.  Sizi negatif enerjisi altına çeker. Yavaş yavaş kendine benzetir. Demek ki arkadaşımızı dostumuzu da iyi seçmeliyiz. Çünkü zamanla sizi de kendisine çevirir ve etkisi altına alır. İster istemez sizi de değiştirir. Ve size yakın olan insanlar eşiniz, dostunuz değer verdiğiniz sizlerin aynanızdır. Sizi ve kişiliğinizi yansıtır.
SEVGİLERLE

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank