content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

12 Ara

Harika Ufuk’un Muhteşem Başarısı

Türkiye’nin en önemli 100 kadın şairi arasında bulunan Adanalı harika şair Harika Ufuk’un ünü yurt dışında da yaygındı. 2008 yılında “Canım Türkiye’m” adlı şiir kitabıyla Azerbaycan’dan aldığı Mahsati Gencevi Yaratıcılık Ödülü ile Azerbaycan Türklerinin kalbinde taht kurmuştu.

untitled.Bu yılki Azerbaycan ziyaretinde de coşku ile karşılanan ve yurda ödüllerle dönen Harika Ufuk’a Azerbaycanlıların sevgisi günden güne büyüyor. Törenlerde “Canım Türkiye’m” adlı eserindeki şiirlerden okutuluyor.

10 Aralık 2014 tarihindeki törende de Harika Ufuk’un “Bayrağım” adlı şiiri ortaokul öğrencisi Kamran Sadıqov tarafından okundu. Şiiri öyle güzel seslendirdi ki salondaki herkes çok duygulandı hatta ağlayanlar bile vardı.

Daha önceki törenlerde de başka öğrenciler tarafından “Türkiye’m”, “Atatürk”, “Cana Cansın untitlednTürkiye’m”. “Bayrağım”, “Can Azerbaycan” adlı şiirleri okunmuştur. Can Azerbaycan şiiri ise Azerbaycan’ın en ünlü bestecilerinden Sevinç Tofiqqızı tarafından bestelenmiştir.

Eğitimci Şair Yazar Harika Ufuk: “Şiirlerimin Azerbaycan’da çok sevildiğini biliyordum. Daha önce Azerbaycan Türkçesine “Canım Türkiye’m” adlı kitabımın çevirisi de yapılmıştı. Ancak törenlerde şiirlerimin untitledçokutulduğunu yeni öğrendim. Gözlerim dolu dolu oldu.

Gurur duydum. Çok mutlu oldum. Ülkemi; doğduğum ve doyduğum şehrim Adana’yı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyordum. Demek ki başarılı olmuşum. İnşallah daha güzel başarılara imza atarım. Azerbaycan'a tekrar gideceğim ve şiirlerimi okuyan öğrencilere kitaplarımı imzalayarak hediye edeceğim.” dedi.

 

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank