content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Eyl

Hanay Handan Toprak Benli’nin Noter Aracılığı İle Gönderdiği Yanıta, Yanıtlarımı

İyi ki gazeteciler var...Tabi olumsuzlukları yazan gazeteciler...Olumlulukları yazan gazeteciler de iyi ki    varlar.
Sonuçta gazetecinin görevi kamuoyunu bilgilendirmek.
Toplumsal sorumluluğu, yaşadığı döneme tanıklık etme görevi, mesleğin onurunu koruma sorumluluğu, mesleğin kalitesini yukarı çekme görevi, anlayacağınız gazetecilik zor meslek.

Ne İsa'ya ne Musa'ya yaranamama gerçekliğiniz var.
Olumlu haber yaparsınız, haberin konusu olan kişinin, kurumun, kuruluşun karşıtları vardır, onların tepkisini çekersiniz.
Olumsuz haber yaparsınız, ne kadar yalaka, ne kadar rant beklentisi olan, ne kadar oradan beslenen adam vardır, onların tepkisini çekersiniz.

Habere tepki yoktur. Haberlerle ilgili açıklama da yoktur.
Hani onlar olsa anlamlıdır da, yapılan sadece sözde korumak adına; haber yapanlara aba altından sopa göstermek için, 'haberleri yaparsanız ha sizi itibarsızlaştırırız' mesajı vermektir, amaç.
****
Haberi yapanların itibarsızlaştırılması için; beslenenler, besleneceğini düşünenler devrededir.
AK Partinin yolsuzlukları neden yazılmıyor muş!
Neden İstanbul'un tek kadın belediye başkanının hakkında iddialar yazılıyor muş!
Neden kocası, oğlu yazılarak özel hayat gözler önüne seriliyor muş!

Haberi yazanların ne soyağacı ne geçmişi kalmıştır.
Amaç basittir. 'Cambaza bak' diyerek, yapılan suistimalleri, yanlışları kamuoyunun gözleri önünden kaçırmaktır.
****
Dünyanın en itibarsız gazetecisi bir suistimali yazsa...
Dünyanın en ahlaksız gazetecisi bir olumsuzluğu gözler önüne serse...
Dünyanın en namussuz gazetecisi bir doğruyu yazsa...
Dünyanın en saygınlığı olmayan bir gazeteci haklı bir iddiayı gündeme getirse...
O'nun yaptığı haberlere ister inanır ister inanmazsınız, sizin özel bir tercihinizdir.

Ancak, haberle ilgili, iddialarla ilgili bir tek yanıt vermez de, o'nun olumsuzluğu üzerinden haberde ki, iddiaları gözden düşürmeye çalışırsanız bunun adı dünyanın her yerinde bellidir.
****
Velev ki, bu bölgede gazetecilik konusunda en son bize derse verebilecek olanların, siyaset üzerinden en son bize söz söyleyebilecek olanların yazmaları ve konuşmaları yok mu?
Onlar var ya onlar, bizi yolumuzdan bırakın bir adım geri attırmak, yerimizde bile durduramazlar. Biz yola devam ederiz. Derler ya, demirden korksaydık trene binmezdik diye...
İnanmadığımız hiçbir habere ve yoruma imza atmayız.
Bu biline... Belge ve detay geldikçe haberlerimize devam edeceğiz.
Hanayı hanay bir horon muş!
Neyse hafta sonu, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak'ın avukatından jet hızıyla cevap ve düzeltme metinleri tarafımıza tebligat edilmiş. Tarafımıza gönderilen yanıt haklarında bir gerçeği daha öğrendik. Noterdan gelen yazılarda Toprak Ana'nın ön ismi Hanay mış!
Hanay'ın sözlük anlamı ise şu: İki ve daha çok katlı ev. Sofa, hol, avlu...
TDK'da ise şöyle yazıyor: 1. İki ya da daha çok katlı büyük ev. 2. Evlerin üst katı 3. Kiler. 4. Asma merdiven. 5. Sofa, hol, koridor. 6. Salon. 7. Avlu. 8. Tahta ve direklerden yapılan üstü kapalı, önü açık yazlık oturacak yer, çardak.
Hanayı hanay ise, bir çeşit oyun ve horonmuş.
****
Aynı zamanda tüm günlük, haftalık yerel gazetelere de, Toprak Ana ile ilgili haber servis yapılmış. Arkadaşlarımızın hepsi manşetten ve baş sayfadan görmüşler haberi. Çok büyük ihtimalle yüklü sayıda gazeteler satın alınmış. İşte gazetecilik böyle birşey. Meslektaşlarımızın kazanmasına da katkı da bulunuyoruz. Tüm meslektaşlarımızı da Hanayı hanay horonuna çağırıyoruz.
Haberlerimiz, haber niteliği taşımıyor muş!
Tarafımıza tebliğ edilen dört noter onaylı yanıtta, iddialarla ilgili bir kelime bile yanıt yok.
Toprak Ana'nın avukatı cevap ve düzeltme metninde şu görüşlere yer vermiş.
"Günlük Gerçek Gazetesi isimli gazetenin 09-09-2014 günlü sayısının sekizinci sayfasında "Sesli Düşünceler" köşesinde Ali Tarakçı tarafından yazılan Dr. Handan Toprak, eşinizi ve çocuğunuzu belediyeden uzaklaşıtrın" başlıkla yazısında, müvekkilem H. Hanay Toprak Benli hakkında; "...... Gelelim Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak'ın yaptığı icraatlarına. 1. Biran önce belediyeden eşini uzaklaştır. Telsizi elinden ol... Özel törenler dışında eşinin yanında bulunmasına gerek yok. Akşam evde ne sormak istiyorsan sor, görüşlerini al. Ama belediyede, bir müdür gibi, bir başkan yardımcısı gibi, bir danışman gibi, bir meclis üyesi gibi,bir ombudsman gibi kullanma... 2. Oğlunu belediyeden ve parti işlerinden uzak tut. Seçilmiş ilçe yönetimini görevden aldırmaya çalışan, kağıt üzerinde yeni yönetim kurulu oluşturan. Belediyenin olanaklarıyla, araçlarıyla gezen oğlunu belediyeden uzak tut. Belediye makamı aile şirketin değil." denilmek suretiyle bir takım iddia, ima, itham ve yorumlarda bulunulmuştur.
Müvekkilem H. Hanay Toprak Benli, hali hazırdaki kamu görevini, kanunların kendisine yüklediği görev ve sorumluluk bilinci içinde ve azami hassasiyetle yürütmektedir, bundan sonra da yürütecektir. Müvekkilemin eşi ve oğlu hakkında yazılanların hiçbiri doğru değildir. Yazılanlardan ötürü müvekkilem gerek kendisi açısından gerekse de gazetecilik mesleğinin düşmüş olduğu durum karşısında derin bir üzüntü duymaktadır. Haberde, haber niteliği taşımayan bu iddia, ima, itham ve yorumlar, müvekkilemin şeref ve haysiyetine dokunduğu gibi tamamıyla gerçek dışıdır. Sorumlu kişi ve kuruluşlar hakkında yasal yollara başvuracağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.
Akıl verenleri işten kov... Yoksa işin zor...
Kim Toprak Ana'ya akıl veriyorsa, kim basın danışmanı ve müdürüyse, kim ihalelerden sorumlu başkan yardımcısıysa derhal ilişkilerini kesmesini öneririz.
Yapması gereken gayet basit.
Sorduğumuz sorulara yanıt vermesini istiyoruz Hanay Başkan’dan... Pardon Toprak Ana Başkan’dan...
Bize noter aracılığı ile; 'eşim ve oğlum hakkında yazılanların hiçbiri doğru değildir, yazılanlardan ötürü ve (burası çok önemli) gazetecilik mesleğinin düşmüş olduğu durum karşısında derin üzüntü duyuyor muş, (halbuki yaptığımız haber değil köşe yazısı olduğu halde), haberde haber niteliği taşımayan bu iddia, ima, itham ve yorumlar, müvekkilesinin şeref ve haysiyetine dokunduğu gibi tamamıyla gerçek dışıdır' diye hikayeler anlatmasına gerek yoktur.
Sorularımızı bir kez daha soruyoruz
Sorduğumuz sorular, gündeme getirdiğimiz iddialar ortada.
Günlerdir soruyoruz sormaya da devam ediyoruz.
1- Eşinizin belediyedeki görevi ne? Göreve geldiğinizin bir ay sonrasında eşiniz Yusuf Benli, ajandasıyla neden belediye birimlerini dolaştı? Hangi hakla ve görevle notlar tuttu? Firüzköy Kültür Merkezi'nde sözde yaptığı denetim sonunda nasıl sınıftan kovuldu?
2- Neden belediye de personelle toplantılar yaptığı iddia ediliyor?
3- Çöp ihalesini 25 milyondan 115 milyona neden yükselttiniz?
4- Avcılar'ın komşuları arasında yer alan Arnavutköy'ün yüzölçümü 506.52 km², 32 mahallede yaşayan nufüsü ise 163 bin. Esenyurt'un yüzölçümü  43.13   km², 20  mahallesinde yaşayan ve nufüsü ise 624.733, Beylikdüzü 37,74  km², 10 mahallesi ve 244.760  bin nufüs, Bahçelievler 16, 62   km²,  11 mahalle ve 602.931 bin nufüs, Avcılar 42.01  km², 10 mahallesi ve 407.240, bin nufüs.
Arnavutköy'ün çöp ihalesi aylık maliyeti 1 milyon 200 bin tl, Esenyurt'un 2 milyon 400 bin, Bahçelievler'in ise 1 milyon 900 bin tl, Beylikdüzü'nün ise 1 milyon 950 bin.
Sorduğumuz sorular bunlar Başkan Hanay. Neden Avcılar'ın aylık maliyeti 3 milyon 600 bin tl olan bir çöp ihalesini verdiniz?
5 - Avcılar'ın plajı olmadığı halde, çöp ihalesine neden plaj kumlarını temizleme makinesi koydunuz?
6- Yoksul çocuklar için ihaleyi neden bir dil okuluna verdiniz?
7- Bir çocuğun sünnet maliyeti 150 TL civarında iken neden,  1.200 tl olarak belirleyerek fahiş fiyatla sünnet organisazyonunu yaptırdınız?
8- '5 mahalle, 5 film gösterimini ücretsiz yaptım' diyerek, kamuoyunu neden yanılttınız?
Sorularımıza yanıtlar bekliyoruz
Evet Dr. Hanay Handan Toprak Benli bu soruların haber niteliği taşımadığını, iddialarımızın, imalarımızın, itham ve yorumlarımızın, şeref ve haysiyetinizle ne alakası var?
Sorularımıza yanıt yerine şeref ve haysiyet, özel hayat göndermeleri yapmanıza gerek yok.
Sorularımız gayet açık.
Yusuf Benli ve oğlunuzun belediye ile bir ilişkisi yok ya... Hodri meydan belediyenin ve kültür merkezlerinin kamera kayıtlarını oturun bir izleyin bakalım. Eşiniz ve oğlunuz belediyede ne kadar bulunmuş, ne kadar giriş çıkış yapmışlar? Şeffaf bir belediyecilik ve katılımcı bir belediyecilik anlayışınız gereği bilgilerinizi Avcılar'ın bir Toprak Anası olarak paylaşmanızı bekliyoruz. Ne de olsa Toprak Anasınız, yalan söylemez, gerçekleri çarpıtmazsınız.
Noter aracılığı ile gönderdiğiniz açıklamalar yerine, yaptığımız haberlerle ilgili detay verseniz, sorularımızı da yanıtlarsanız inanın daha gerçekçi olacaksınız.

Son söz: Başkan Hanay Handan Toprak Benli'nin bizi mahkemeye vermesini bekliyoruz. Hem de ısrarla... Bakalım yaptığımız gazetecilik mi yoksa kişilik haklarına saygısızlık mıymış görelim...

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank