- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Güven Vermeyen Siyaset Anlayışı!

Değerli Okurlarım! Ülkemizdeki siyasi yapılanmalar bence, gelecek adına güven vermiyor.
Neden?

Genel başkanlarına kayıtsız ve şartsız “muti” bir siyasi anlayıştan gelecek siyasi ikbal adına bu millete zerre kadar fayda gelmez diye düşünüyorum. Gelmediği de bugüne kadarki siyasi yapılanmalardan belli olmuştur.
Rahmetli Menderes’in ünlü şanlı Demokrat Partisi nerede?..

-Süleyman DEMİREL’in şahlanan Kıratlı Adalet partisi nerde?
Rahmetli Özal’ın Türkiye’yi kasıp-kavuran ANAP’ı nerede?..
Mavi gömlekli Güvercin Bakışlı Kartal Başkan Ecevit’in DSP’si nerede?...
Sanırım bu dört örnek, hipotezlerimi anlatmak için yeter de artar bile.
Şimdi iktidarda olan “Adalet ve Kalkınma Partisi” ve onun “Genel Başkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan” içinde aynı şey geçerlidir.
Bu gün Allah göstermesin, ömrü uzun olsun Tayyip Bey Allah’ın rahmetine kavuşsa(!) ilk yapılacak seçimlerde AKP yer ile yeksan olur.
Neden?
Nedeni belli sosyolojik bir vakadır. “Lidere kayıtsız şartsız bağlı olmanın, onun ağzına bakmanın, onun karizmatik sermayesini tüketmenin tabi bir sonucudur bu.”
Beyler! Yeni bir seçim sürecine girdik, temayüller, adaylar, vs..şöyle bir görücüye çıkan siyasilere bakın, birkaç istisna-i isimler haricinde hiçbir kişisel anlamda karizmatik göstergeler yok!…
Ak Partililer için Varsa yoksa Recep Tayip Erdoğan…”
CHP’liler için varsa yoksa Kemal  Kılıçdaroğlu!

MHP’liler içinde Dr Devlet Bahçeli,

Allahaşkına buna can mı dayanır!
Buna genel başkan mı, parti mi dayanır!
Siyaset her şeye rağmen “çok sesli” olduğu zaman bir anlam ifade eder.
Mertçe soruyorum. “Bu gün Ak Parti Genel Başkanına, CHP Genel Başkanına ve MHP Genel Başkanına rağmen haklı konularda dahi olsa sesini yükselten kaç kişi var?...”
Şu ana kadar sesini yükseltenlerin siyasi konumu durumu nedir?
Bunun cevabını siyasi bilinci olan herkes az çok bilmektedir.
Sonuç olarak, “siyaset, sus -pus olma, boş ve hoş bakınma, genel başkan bir şey söylediği zaman, düşünmeden sorgulamadan ölümüne alkışlama, kayıtsız ve şartsız teslim olma yada kısık sesle cevap verme, aman kimse bir şey demesin de ben de cevap vermek zorunda kalmayayım edasıyla, sessizliğin gizeminden keramet devşirme anlamına gelmez,” gelmemelidir…
Mustafa Kemal’in, “Benim karakterim bağımsızlıktır” özdeyişinde ifade ettiği gibi, her şeye rağmen siyasilerimizin kimliklerini bağımsızlıkla ifade edecekleri günlerin gelemsi, gelecek adına siyasetinde önünün açılması anlamına gelecektir diye düşünüyorum.
Liderin ölümüyle yok olup gitmeyecek köklü, çok sesli siyasi kurumların ülkemizde müesses hale gelemsi dileklerimle tüm liderlerimize uzun ömürler diliyorum.(amin)
ATATÜRK KÖŞESİ Türk Milletinin tabiatına ve geleneklerine en uygun yönetim, cumhuriyet yönetimidir
DÜŞÜN-TAŞIN Kimin himmeti milleti ise o tek başına bir millettir…
GÖNDERMELER

-Daha önce İmar Partisi Adı altında Adana’yı karıştıran Hüseyin BAYRAK’ın, şimdide “meclis üyeliğinden çizildim” teraneleriyle Adalet ve Kalkınma Partisine başkaldırdığını bilmeyen duymayan var mı?

 -Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aytaç DURAK’ın son dakika sürpriziyle tekrar aday olmasının Adana seçimlerine muhteşem bir hava getirdiğini bilemeyen duyamayan var mı?

-Meclis üyesi olmak için 5 yılda alacağı paranın 20 katını harcayan insanların eğer dedikodular doğruysa insanların zihninde kuşku meydana getirdiğini biliyor musunuz?

-Canlı yayında, Adana Büyükşehirde Sayın Abdullah TORUN, Seyhan’da Abdullah ÇALIŞKAN için verdiğim sözümün MERTÇE arkasında olduğumu bilmeyen duymayan var mı?

-Lokum Fm ile birlikte gerçekleştirdiğimiz CENDERE programının Adana’ya damga vurduğunu biliyor musunuz?

-Cendere Üyesi Hüseyin BAYRAK’ ın gelecek yerel seçimlerde Adana Şehremini Aytaç DURAK ile birlikte hareket etmesini tetikleyen sebebin kim(ler)den kaynaklandığını biliyor musunuz?

-Akdeniz Televizyonu İmtiyaz Sahibi Sevgili dostum Yüksel EVSEN’in ilk defa tahmininde yanılarak aramızdaki bir iddiayı kaybettiğini ve bendenize 2 bin liralık bir takım elbise borçlu olduğunu biliyor musunuz?

yukselmertoglu@hotmail.com [1]