- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Fil’i Züpzüpleyen Sivrisinek

Aç tavuğuz, desek yeridir. Acayip hayaller görüyoruz. Meydan da boş olunca değme değme kuruntu kırıntılarına. Elimizde kırıntılardan başka bir şey yok. Olması gerek diye de bir şey yok.

Belki de tivitır bize en büyük saldırıdır. Facebook'a nazaran daha bir yükselmişlik hissi oluşturuyor insanda. Ünlü bir siyasi bir cümle kurunca, biz de onu hemen görünce sanki bize özel söylemiş gibi sanıyoruz.

Söz ustaları çoğalınca bu yükselmişliki gerek takip ederek gerek takip edilerek coşkululukla yaşıyoruz. Sözün ustası olmaz aslında. Sözün söyleyeni olur. O da nedir?; senden midir, senden geçen midir?.. bilinmez. Bunun gibi sebepler yüzünden fazla takip etmemek ve edilmemek gerek, diye düşünüyorum.

Yine de bu hızlı geçişlerin; hızlı insanlık, hızlı sevmeler, hızlı ustalılıklar, hızlı paralar vs. nin faydaları da vardır.

Geçen günlerin birinde elime bir akıllı telefon geçti. Artık ben de elimde Iphone ile gezenlerden, sokak sokak, mahal mahal wi-fi arayanlardanım, desek yeri gibidir. Daha ne isterim de diyorum bazen elimde Iphone, gezerken.

Yaş ilerlemesinden midir nedir, çekemiyorum bu hızlılığı. Ağır gitsin istiyorum her şey.. Kafamda sürekli bir ağırlık hissediyorum. Uykululuk hali de var.

İnsan gözünün 300-500 defa büyültülmüş halini gördüm. Bir fotoğraf. Aynen karadelik gibi. Göz mü çekiyor nedir her şeyi? Çekmek istiyor. Neden bu kadar çok şey istiyorum? Fakat istemek ayrı, yapmak ayrı.

Wi_fi listesinde bir ara, bir sokaktan geçerken, pesimistZOmbi ağına denk geldim. Kimdi bu? Şifre de koymuş haspa!WEP spa mıdır nedir şifreleme tekniği. İnanabiliyor musunuz... Neye? Bilemiyorum... Sadece “inanabiliyor musunuz?” demek istedim, ve dedim.

Gel beni de cukcukla gadın. Suğğğus gadın! Züpzüp.

---
Şurada da yazıyorum:

www.didimhaber.net [1]