content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Şub

Evine, İşine ve Eşine Sadık Kalanlar Kazanacak

Evine, İşine ve Eşine Sadık Kalanlar Kazanacak

Mesele seçilerek köye, mahalleye muhtar, il ve İlçeye başkan-Yönetici, Büyük ve Küçük şehir belediye başkanı, meclis üyesi, milletvekili, bakan, başbakan ve cumhurbaşkanı, atanarak kaymakam, vali, emniyet müdürü, müsteşar, genel müdür vs olmak değil…

Her şeyden önce, Allah’ın akıl verip eşrefi mahlûk olarak yarattığı mükemmel insan olmaktır. İnsan olmayı başardıktan sonra ister seçerek ve seçilerek, isterse atanarak söz konusu görevlere gelsin ya da getirilsin. Kendisinden görev bekleyen Ülkeye, Ünye ye Orduya ve insanlara hizmet için geldiği, getirildiği makamı ve önemini bilerek, dünyaya gözlerini açtığı gibi, gün gelip çattığında öleceğini asla aklından çıkarmadan insan olarak yaşamak ve yaşatmaktır.

Tabi burada söz konusu olan seçilmiş ve atanmışların insan olmaları yanında seçenlerde insan olacak. Ama seçilenlerden büyük çoğunluğu dün bugün ve halen olduğu gibi sadece kendilerini ve yandaşlarını düşünen evini, işini ve eşini değiştiren başkanlar çoğalır. Doğru insanlar ve başkanlar azalır.
Kendinden başkasını düşünmeyen bazı seçilenler ve atananlar, nalıncı keseri gibi sürekli kendilerinden yana yontmak yerine seçenleri hayata dair her alanda kendi seviyelerine çıkarmak için mücadele etmiş olsalardı. Bugün ülkemiz ve insanlarımız söz konusu başkanların nahoşluklarını değil. İnsani güzellikleri ve kaliteli aile birliklerini konuşurdu.

Ama ne yazık ki seçilenlerden hepsi değil elbette, küçük bir azınlık. Ama küçük de olsa mide bulandırmaya fazlasıyla yeten bir azınlıkta olan söz konusu başkanlar,Ülkenin,Ünye’nin,Ordu’nun ve insanların sevk ve idaresine geldiklerinde, ellerine geçirdikleri para ve siyasi güçlerini memleketin ve milletin ortak çıkarından yana kullanmak yerine,başbakanımız sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun işaret ettiği gibi kişisel çıkarları yönünde kullanarak evini,işini ve eşini değiştirenler şeklinde gündeme gelmezlerdi..!

Ama hırsıza kadar ev sahibinde hiç mi kabahat yok diyen atalarımızın dediği gibi,seçenler de kabahat yok mu..Seçenler yaratılış gayesine uygun insan olsalar bu vahim olayı öğrendiklerinde seçtiklerinin gözünün yaşına bakmazlar ve bakmamalılar. Ama kendine güveni olmayanlar bu ve benzeri pislikler karşısında dilsiz şeytan olup beni, bizi sokmayan yılan bin yaşasın demeye devam edince ortalık işte böyle insan görünümlü eşini, işini evini değiştiren seçilmiş başkanlarla dolup taşar…
Ancak yalanın, riyanın ve ikiyüzlülüğünde mutlak surette acı bir sonu vardır. Gerek iş yoğunluğu, gerekse çalıyor,evini,işini ve eşini değiştiriyor.Ama çalışıyor yanlış düşüncesi sonucu, gözden kaçan yada isteyerek gözden kaçırılan bu ve benzeri pisliği inandığı insanlar vasıtasıyla öğrenen Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, ülkede Ünye’de ve Ordu’da sayıları artığı yönünde kaygılar ve kuşkular uyandıran ev,iş ve eş değiştiren bazı seçilmiş ve atanmışlara neşter vurarak cerahati akıtıp, ülkemizi ve insanlarımızı inşallah söz konusu pisliklerden temizleyecek.

İnsan sanılarak geldiği ve getirildiği kutsal makamları şahsi çıkarına kullandıkları için ev, iş ve eş değiştirmekten hizmet etmeye zaman ve para bulamayan insan müsveddelerinden kurtararak, yaratılış gayesine uygun yaşayan insanların devlet adına millete hizmet yolunu açacak.

İnşallah yaratılış gayesine uygun evine, işine ve eşine sadık kalarak toplumun ve devletin ortak çıkarı için görev yapanlar kazanacak, dün bugün ve halen kendi çıkarı için çalışarak evini, işini ve eşini değiştirenler kaybedecek diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Evine, İşine ve Eşine Sadık Kalanlar Kazanacak

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank