content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

31 Ağu

Emeklilik Yaşı 65’ten 50’ye, Çalışma Süresi de 8 Saatten 5 Saate Düşsün!

Türkiye’deki insanların ortalama ölüm yaşı 70. Ülkemizde 19 milyon sigortalı çalışan var. Ak Parti hükümeti 2008 yılında çıkardığı emeklilik kanunu ile emeklilik yaşını 65'e çıkarmıştı. Ak Partinin Emeklilik yaşını 65 yaşa çıkarttığı ülkemizde 65'ine kadar devlete tonlarca vergi, prim ödeyip emekli olacaksınız askeri ücretin altında maaş alıp geçineceksiniz o yaşta emekli olsanız ne yazar? emekli olunca alacağın maaş ile ancak AIzheimer hastalığınla uğraşırsınız...

Çalışan işçi Asgari ücretle ev geçindiremiyor ikramiye yok çoğu işçi Allah’a emanet sigortasız çalıştırılıyor. Ülkemizde çalışma şartları ortadayken Allah aşkına 65 yaşına kadar çalışmak ne kadar doğru olabilir ki? Ak Partinin aldığı bu karar utanç verici Türk insanına ve kendime hakaret olarak algılıyorum.

Ben 65 yaşında emekli olacağım vatandaşın seçtiği milletvekili kendi menfaati için kanun çıkararak 2 yıl milletvekilliği yapıp 8.190 TL‘ye süper emekli maaşıyla emekli oluyor. 2 yılda sınırsız haklara sahip oluyor. Adalet mi bu?

Helal ekmek kazanmak için alın teriyle çalışan işçi kardeşlerimizi nasıl görmezden gelirsiniz? Sizin nasıl vicdanınız var? Ey kendini Müslüman partisi olarak tanıtan Ak Parti neredesin?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik diyor ''Dünyanın her yerinde emeklilik yaşı 60-65 şimdi de 70 yaş konuşuluyor” diyor.

Kardeşim Avrupa'daki çalışanların maaşları bizden 10 kat fazla ve oranın insanı emekli olmak bile istemiyor. Bizle orayı kıyaslarsan senin aklından endişe duyarım. Oranın emeklisi ülkemizi geziyor bizim ihtiyar heyeti ülkesini gezemiyor nasıl olacak bu? Onların emeklilik hayali yok zaten. Çalışırken insanca geçinebilecek refah düzeyine sahipler oraları karıştırırsan işin içinden çıkamazsın. Müslümanlığa geldiniz mi mangalda kül bırakmıyorsunuz. Siz insansınız da biz insan değil miyiz? Sizlerde aynı şartlarda emekli olun o zaman.

Buradan CHP, MHP ve HDP’ye sesleniyorum erken genel seçime gidiyoruz lütfen seçim beyannamelerinize emeklilik yaşını aşağıya indireceğiz, engellinin vergi indirimi mecburiyetini kaldıracağız, çalışma saatlerini 8 saatten 5 saate düşüreceğiz haftalık tatil gününü 2 gün yapacağız ve 1 yıllık izin hakkınızı 1 ay yapacağız deyin oy oranınız artacaktır…

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank