content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

18 Eyl

Duvarlar Yıkılsa da Halkta Tık Yok,İnsanlar Ölse de..!

Ünye Tabakhane deresi, ya da yan yol istinat duvarı, iş ve işlemleri, gerek ihaleye girilerek, gerekse ihalelere girmeden bizimkiler diye pahalı ya da ucuz verilir ve alınırsa, bu paraya bu kadar iş yapılır ve gece istinat duvarı işte böyle yerle bir olur..!

Devletin zar zor topladığı vergilerden ve en önemlisi trafik cezalarından elde ettiği gelirlerden bizimkiler kazansında, nasıl iş yaparlarsa yapsınlar diye bol keseden verilen ihale bedeli paralarda buhar olur, böyle havaya ya uçar Bizimkilere öylesine ihale edilen iş sonucu sıradan yapılan istinat duvarı da işte böyle çöker..!Tabi hak etmeden ihale alan müteahhide de gün gelir çoluk çocuğuyla birlikte avucunu yalamak düşer..!

Tabii yapmış olmak için ihaleye girmeden,yada formalite gereği ihaleye girilerek alınan iş yapılmış olması için zamanından önce yada eksik malzemelerle erken yapılırsa olacağı budur…!

Şükür yüce Allah'a ki can'a gelmemiş.Ancak acı ve vahim örneğini henüz yaşadığımız döner çeşme meydan rezaleti misali, işin ihalesini en düşük bedelle bizimkiler alsında iş ve işlemler iyi yada kötü olmuş,sıradan yapılmış Ünye ve Ünyeliler için hiç önemli değil.

Nasıl olsa Ünyeliler ve Ünye de yaşayanlar kaliteden anlamaz.Ne yaparsan ona eyvallah der inancı hakim olsa gerek ,idarecilerde ve işi alan sözde müteahhitlerde..!

Yeter ki para kazanılacak işi iyi bilen biri değil, bizden olan alsın.Hak ederek almış,hak etmeden almış.Haram kazanmış,helal kazanmış,orası ne Ünyeli için,ne işi veren Büyükşehir için, nede işi alan firma ve yetkilisi hiç önemli değil..!

Ünye’yi ve Ünyeliyi önemsemiş olsalardı yemyeşil ağaçları şırıl,şırıl akan suları,üstü yeşil örtülü gölgelikleri söktükten sonra daha iyi yeşillendirirler.Daha çok su akan hale getirirlerdi.

Ayrıca döner çeşme meydanına ihale şartnamesinde olduğu ifade edilen şap dökülmek yerine, kum serilip düzlenerek üstüne parke yol yapar gibi düz beton blokları sererek alanı beton bloklarla düzlemezlerdi..!

İş dine imana gelince, camide toplu namazın kılınacağı boş alanlarda, meydanlarda arazide imamın arkasını kimseye bırakmayan malum iş adamları ya da bizim çakma müteahhitler,aldıkları işi sağlam ve güvenilir yapmaya gelince, bu paraya bu kadar ve bu kalitede iş yapılır mantığıyla tabak hane deresi yan yol istinat duvarı misali, insan hayatını hiçe sayarak aldıkları,yada kendilerine bizzat altın tepside sunularak verilen işler sonunda duvarlar,yıkılmış,altında insanlar kalarak hayatını kaybetmiş.Bizimkiler için hiiiiççç önemli değil…!

Yeter ki işleri bizimkiler alsın..işler sağlam yada çürük yapılmış. Ünyeliler başta olmak üzere insanlar ölmüş,gitmiş onlar için can kaybı,insan ölümü Soma Maden ocağında olduğu gibi pek önemli değil…

Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız başbakanlığı döneminde yaşanan Soma Maden ocağındaki felakete 301 can verdiğimizde,yaptığı konuşmasında, bu ülkede en ucuz şey can demişti..!

İdareci hem de zirvedeki idareci böyle derse, işin düne kadar verildiği, yada bundan böyle verilmeye devam edileceği bizimkiler niye insan canının önemsesinler.

İşe insanlar ister terör ve canlı bomba olaylarında, isterse Soma örneğinde olduğu gibi yerin yedi kat dibindeki maden ocaklarında feci şekilde ölse de, canlarını verse de analar, eşler,çocuklar figan feryat,iki gözü iki çeşme kan ağlasalar da oylar her nasılsa gümbür,gümbür sel gibi geliyor..!

Daha bu yönetim ne için kaliteli iş yapacak diye kendinden olmayanlara ihale versin.Vermez tabii.İş ve ihale vererek karşısındakileri güçlendirip başına dert mi alsın..Sizce alır mı.. almaz tabii..!Ne diyelim.Allah bildiği gibi yapsın diyor saygılar sunuyorum..!

Ahmet Yenin
Duvarlar Yıkılsa da Halkta Tık Yok,İnsanlar Ölse de..!

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank