- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Dr. Kazan Dağyakalı’nın Kopan Gönül Telleri

Dr. Kazan Dağyakalı, Ankara’dan seslenen şairlerimizden. Yazdıkları, yayınladıkları var dikkat çeken ölçülerde. O, mütevazılığı içinde yazmanın, önceliklede yayınlamanın erken olduğundan sözediyor hep. Biz o kanaat ve görüşte değiliz. Dr. Kazan Dağyakalı’nın şiirleri pek çok şairin şiirlerinden öndedir, olgunluk ve kalıcılık içindedir.

Mart 2013 tarihinin taşıyıcısı, “Kopan gönül telinden” adlı şiiri var masamızda Dr. Kazan Dağyakalı’nın. Uzunca bir şiir bu..

Hesaplaşma, değerlendirme, doğru ve yanlışların ortaya konulduğu, yüzleşildiği bir şiir Kopan gönül telinden.

Dr. Kazan Dağyakalı; Çok mevsim geçince, buralı sanılan o göçmen kuşlarının ortadan kayboluşunu, gönül yaylasından ansızın göçüp, sessizliğe büründüklerini, geçen günlerin donuklaşarak saf sevgiler gibi biriktirilişini anlatıyor mısra mısra ve şöyle sesleniyor bazı mısralarında:

Ne, birbirini sımsıkı tutan eller,

Ne her seferinde, birbirine karışan nefesler,

Nede yaşanan,

Küçük es’ler kaldı.

Sözlerin yumruk gibi göğsüme indi,

Gece gibi karardı gönül dünyam,

Kontrol edemediğim bir duygu ayaklandı içimde.

Yürünen yolların bile farkına varılmadığından, içinde yıllar olmuş gibi bir özlemin büyüdükçe büyüdüğünden, susamsız simit gibi çırılçıplak kaldığından, karlı dağ zirveleri gibi uzaklardan onsuzluğun getirdiği yalnızlıklarda içinin yandığından, ağaçların bile rüzgârla seslenişi varken.; Göçüp giden kuşların ardından, dallarının, yapraklarının kalmayışından, yüreğinin kıraç tepelere dönüşünden sözediyor mısra mısra Dr. Kazan Dağyakalı.

Sonra devam ediyor seslenmeye:

Gözpınarlarından düşerken milyonlar içinde,

Benle düştüm sensizliğe,

Sis çöktü yüreğime, gözlerim buğulandı.

Sensizliği uyutmak istesemde yüreğimde,

Gündüzüm olan kara gecelerden usandım artık.

Dr. Kazan Yağyakalı, duygularını frenleyemiyor. Akıyor gürül gürül duygular.

Devam ediyor: Hasretin dört yana dağıldığını, yaşanmışların peşpeşe tükendiğini, izlemekten artık yorulunduğunu, dik duran yüreğinin omuzlarının düştüğünü, dışarıda kalabalıklara karıştığında, onunla karşılaşmayı beklediğini, gözlerinin onu aradığını, heyecanını hiç yitirmemesine rağmen. Ankara’dan ayrılık vaktinin geldiğini kabullenmeden başka çare kalmadığını anlatıyor, mısra mısra.

GÜNÜN HABERİ:

Çorum ilimizin, Osmancık ilçesinde iki günde bir, Bilal Çevrim’in sahipliğinde 8 sayfa ile okurlarının karşısına çıkmakta olan ’Osmancık’ Gazetesi 260. sayısıyla 5.yayın yılına merhaba dedi.