content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

01 Mar

Dönme Adaylar

Nereden nereye dönüyoruz? Neyden neye dönüyoruz? Yaklaşık bir ay kadardır ülke gündemi ne kadar önemli olaylar olursa olsun,ülkenin genel gündemi genel seçimlere yoğunlaştı. Ve bu seçimler gönül isterdi ki övünülecek çalışmaşlar ile endini göstersin ve ön planda olsunlar,ancak maalesef üzülerek söylemek zorundayım ki içler acısı bir hal ile seçimler yaklaşıyor. Aday adaylık süreci içinde 2002 den beridir ülke yönetiminde tek başına iktidar olan adalet ve kalkınma partisi gibi sağ eğilimli bir partinin oluşundan dolayı eskiden çok koyu başka fikir ve ideoloji savunması içinde olan ne olduğu belirsiz bazı insanlar bile çıkar gereği bu pastadan pay kapmak adına bir bütçe ayıran ve 3-5 kuruş seçim bütçesi ayıran her önüne gelen aday aday olmuş durumda. Bazıları o kadar azıttı ki işi artık onları hangi kategori ve sınıflandırmaya göre ayırt etmek bile zorlaşıyor.

Bazıları çok dengesiz tutum ve davranışları ile su yüzüne çıkarken,bazılarının söyleyecek sözleri dahi yok. İşte söyleyecek sözü dahi olamayan fakat kendi çıkarı gereği vekil olma hülyasına dalan ve kazara iş başına gelirse memleket meselesi de memleketin kendisi de kaderine terk edilir olan bu kişiler de dikkatleri çekmek ve bir yere kendi çıkarlarınca gelmek için kılıktan kılığa girdiler.

Bazıları ölen Osmanlıyı dirilmenin derdinde. Bazıları ilk Cumhuriyet kurulduğunda Avrupa’yı yanlış algıladıkları gibi ve bu yanlış algının beraberinde getirdiği yanlış yaşam biçim ve stilleri ile kendini meydana çıkarırken,şimdi de bazıları tıpkı o geçmişte Avrupalılaşmayı kılık ve kıyafetten mevcut sanıp kendini batıya benzetmek adına kişiliğinden ve kendinden olup başkalaşanlar gibi bugün de bazı aday adayları sinema figüranları gibi meydanlara çıkmışlar ve halktan bunları vekilleri seçmesini istiyorlar.

Utanmadan ve pişkince bunu yapıyorlar. İşte bu absürd şekilcilerden biri Malatya milletvekili aday adayı Ebuzer bilmem ne. Zaten bilmeye gerek yok. Çünkü şekil şemali ile kendisi de ne olduğunu ve neye döndüğünün farkında bile değil. Tokat vekil adayı ise eski Bizans şövalyelerine benzer bir kıyafet ile meydanlarda.

Bir başka il olan muhafazakarlığı ile her dönem ön sıralarda olan Konya ili vekil adayı bunun da herhalde kafasından bazısı değil kafayı tamamen sıyırmış ve tahtası değil eksik,hiç tahtası yok gibi bir kıyafet ve şekil şemal ile meydanlarda. Bunlar sanırım Ak Partinin yeni

Türkiye vizyonunda Osmanlı’nın sahip olduğu ihtişam ve sözünün sadece bölgede değil tüm dünyada geçerli olduğu yeni bir Türkiye’yi güç ve refah seviyesi bakımından gerçekleştireceği hamle ve kalkınmayı o dönemdeki ilk Cumhuriyet kurucuları gibi Avrupa’yı bilim ve teknikte örnek almamız gerekirken bizim onları kılık kıyafet ve yeme içmede taklik etmemiz ve daha sonra ne kadar istesek de bir daha asla kendimiz gibi olamayışımız gibi bir hülya,rüye,serap ve düş gibi görüyorlar. Yani uzaylı bile olsa insan ancak bu kadar kendine ve kendi ülkesinin hedeflerine ve ne yapılmak istemsine yabancı olur.

Yada bunlar da herkes kadar bu işin farkındalar ancak işlerine böylesi geldiği için ve halka verecek hiçbir proje,fikir ve gelişme adına bir katkı sağlayacak bir performans ve donanımları olmadığı için bunlar da şekil ile dikkat çekip, algıda seçiciliği az olan bazı insanları bukalemun gibi kılıf değiştirerek kandırmak ve kendi şekillerine kanmalarına vesile olacaklarını sanıyorlar. Onlara ve onlar gibi düşünen herkese şuradan açıkça söylüyorum;Adalet ve kalkınma partisi başa geldiğinden beri bu ülkede geri kalan ve artık kanacak insan kalmadı gidin kanacağını düşündüğünüz insanları başka ülke,bölge yada başka gezegenlerde arayın.

Eski dikta ve baskı rejiminin kendini dahi unutmasına sebep olduğu dönemler ve o döneme ait köreltilmiş insanlar yok artık karşınızda. İşte böyle aday adaylarının olduğu gibi adı,sanı ve geçmişten bugüne yaptığı icraatları ile her zaman topluma hizmet odaklı çalışmış ve bu çalışmalarını vekil olunca daha da ileri taşımak adına bu işe gönül vermiş ve yola çıkmış bir başka aday aday örneklerini de bakın nasıl olması gerekirmiş. Şimdi de onlara bakalım hep beraber.

Neden Adalet ve kalkınma partisi? Çünkü; Gelişen gelişmekle beraber değişen dünya şartlarına göre ülkeye kendini adayan ve her geçen gün yeni bir yeniliğe imza atarak kendi vatandaşı için Cumhuriyet tarihi boyunca erişilmez,ulaşılmaz ve yapılmaz denilen her şeyi yapan bir parti. Adaleti kendine ölçü alarak her alanda halkı,toplumu,millet ve memleketi için kalkınmayı hedef alan bir parti. Bende uzun yıllar boyunca bu bölgede yaşayan ve bölge sıkıntılarını yerinde gören ve bunları zamanla nasıl değiştirebilirim yada halkım için daha iyisini nasıl başarabilirim gibi bir haslet ve uğraş içindeydim. İşte Adalet ve kalkınma partisinin 2023 yeni Türkiye vizyonunda Yeni Van’ın da hak ettiği nimetlere erişmesi gerek eğitim,gerek sağlık ve gerek ekonomik ve istihdam gibi hayatım hemen her alnında

Van halkının da hak ettiğini yaşaması adına bu yola çıktım ve bu halk davasını kendi davam adlederek üstlendim ve bana gönül veren halkım ile bunun üstesinden gelebileceğimin inancına iman ettim. Ben de halkımdan bir parçayım yerine göre çiftçi,yerine göre sağlıkçı,yerine göre anne,yerine göre çok iyi bir hatip ve yerine göre de halkın sorunlarının dile gelmiş haliyim.

Değerleri ile büyüdüğüm,yoğrulduğum bu bölgenin gelenek,görenek,kültür mirası içinde bu değerlerin bilincinde olarak tüm bölge insanını dil,din,renk ve ırk ayrımı gözetmeksizin hepsine insan olma olgusu içinde bakıp değerlendireceğime ve bu yoldan da sapmayacağıma ve bunun bölgede tahsis edilmesi ve halkların muhtaç olduğu barış,huzur ve kardeşliğin tesis edilmesi için çözüm süreci içinde elimizden gelenin daha fazlasını yapacağıma ve biran önce netice alınması için herkesi ve her kesimi dinleyip taleplere,beklentilere göre yeniden yeni büyük Türkiye’yi hep beraber inşa edene dek çalışmamız,çabamız ve gayretimiz bunun için olacaktır.

Geçmişte kadın ve gençler için yaptığım çalışmalar ve faaliyetlerim den de anlaşılacağı üzere yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Ancak geçmişte kısıtlı imkanlar ile elimin ve gücümün yettiği kadar uğraştığım kadın,gençlik ve bölge halkı sorunları ile,milletin vekili olunca daha geniş kapsamlı ve herkese ulaşabilecek bir konuma geleceğim için bu çalışmaların hakkını vererek yapacağımı düşünüyorum. Ayrıca bu dava için yollara çıkarken hayatımın merkezine bir ilke olarak benimsediğim gidemediğin yer senin değildir anlayışı ile gidilmedik yer ve çalınmadık kapı ve sıkılmadık el ve derdine ortak olmadığımız bir tek insanımız kalmayana denk uğraş vereceğiz. Ve bu uğraşı halkımız hak ettiğine kavuşana dek devam ettireceğiz. Hak ettiği imkanlara kavuştuktan sonra da çalışmalarımızı daha sonraki nesillerin daha iyisine ve güzeline sahip olması için mesai sarf edeceğiz.

Çıktığımız bu yeni Türkiye hedefi yolunda ve kutsal davamızda herkese bundan emin olmalarını istiyorum ki;ben Ankara’ya değil, Van!a vekil olacağım ve mesaimin çoğunu da halkımın içinde onların sorunlarını yerinde görerek ve onlarla el ele,gönül gönüle çözüm yollarını geliştirerek en iyisine nasıl erişebileceğimizin hesap,kitabını yaparak hep beraber hedeflere ulaşacağız ve Yeni Türkiye hedefinde Yeni Van’ın hak ettiği yeri almasını sağlayarak hak ettiği yere gelmesini ve sahip olduğu potansiyeli ve gücü ortaya çıkaracağız.

Bu dava da beni yalnız bırakmayan ve benimle beraber olan tüm halkım ve dava arkadaşlarıma sonsuz teşekkür etmeyi bir borç biliyor ve halk için yaptığım tüm çalışmalarımın bundan sonra da hız kesmeden devam edeceğini sizlerin huzurunda beyan ediyorum. Dönmeler neyden neye dönüyorsunuz? Nereden nereye dönüyorsunuz?

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank