content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

26 Kas

Doğu’da Öğretmen Olmak!

Batı'ya yirmi saatlik yolculuklar yapmaktır, Doğu'da öğretmen olmak. Ve dönüş yolculuklarında hayatı her defasında yeniden sil baştan sorgulamaktır. Kaç il., kaç ilçe, kaç köy geride bırakıp, geçerek her şeyi geride bırakmaktır, Doğu'da öğretmen olmak. Unutmaktır ve unutulmaktır, Doğu'da öğretmen olmak. Görev yerine geldiğin vakit güç bela getirdiğin valizlerine bakıp bakıp hüzünlenmektir. Çoğu zaman o valizlerin içini boşaltmak gibi valizlerle beraber içimizdeki duygularımızı da göz yaşları eşliğinde 15209245_1735468100113340_1482330441_nboşaltarak yerleştirmektir o valizlerde ne varsa ve içimizde olan hangi duygular varsa! Ve ertesi gün sınıfa girdiğinde yine de ağlamaklı olmaktır, Doğu'da öğretmen olmak. Pırıl pırıl öğrencilere sahip olmaktır. Zor doğa ve kış şartlarında; çamurdur, kardır, kış ve kıyamettir. Anadan ayrı kalmaktır. Sıladan ayrı kalmaktır.

Gurbettir işte, Doğu'da öğretmen olmak. Zordur,mevzuattır. Her kişinin kaldırabileceği iş değil,sadece kendini bu işe adayan er kişilerin işidir,Doğu'da öğretmen olmak. Hayatın her türlü duygusu,hali ve mevzusu ile boylu boyunca bir hayat mücadelesidir,Doğu'da öğretmen olmak. Uzun yol ve yolculuk boyunca,farklı dil ve ezgilerde şarkılar dinlemektir. Aslında şarkı dinlerken,şarkın zorlu hayat şarkılarını dinlersin de çoğu zaman farklı dil olduğu için buna pek anlam veremezsin.

Ancak bir süre oralarda yaşamaya başlayınca o yol boyunca dinlediklerinin ne anlam ifade ettiklerini güç ve geç de olsa anlamış olursun. 15239426_1735468096780007_2060556154_nŞarkın şarkısını farklı dillerde dinleyip sonradan anlamaktır,Doğu'da öğretmen olmak. Otobüslerle yolculuk yaparken çook uzaklarda tek tük ışıklar görürsünüz de kim yaşar diye düşünürsünüz ya, Doğu'da Öğretmen olmak,sizin göremediğiniz yada tahmin bile edemediğiniz ışıklarda çalışmak ve hayata,hayatlara anlam yüklemektir.

Her defasında yeniden yeniden yenilenmektir,Doğu'da öğretmen olmak. Başkale/Çaldıran köyü okul müdürü Gülay Kelek hanımın 24 Kasım Öğretmenler günü konuşması anısına tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu ve mutlu olsun

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank