content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Tem

Dışkı Değil, Olmayan Yosun Kokusuymuş..!

Yüce Allah’ın yarattığı bütün canlılar gibi en mükemmel canlı insan için bütün organlar önemli ve özeldir. Konumuz Ünye ve sahildeki dışkı (Bok) kokusuna hayır yanlıyorsunuz, o koku, yosun kokusu diyerek günümüze kadar olduğu gibi bundan sonrada kendilerine menfaat temin etmeye çalışan bu çıkarcılar, kendilerini ve çevresindekileri kandırabilirler. Ama gözler gibi, koku alma organı burunlar da sağlığını ve özelliğini yitirmediği müddetçe asla yalan söylemezler diyerek; şahsi çıkarını düşünen akıl fakirlerini, doğruyu, doğru söylemeye davet ediyoruz.

Çünkü KBB uzmanlarına göre, burun tıkanıklığı burun içini oluşturan kıkırdak ve kemiklerin anatomik olarak eğri olmasından ortaya çıkabildiği gibi alerji gibi mukozaları etkileyen hastalıklar ile de ortaya çıkar. Alerjiye bağlı olarak bazen burun içinde oluşan polipler de burun tıkanıklığına hatta koku yollarını tıkayarak koku alma bozukluğuna yol açar.

Vücudu oluşturan organlardan burun yaşa ve başa bağlı olarak da koku alma önemi ve özelliğini yavaş-yavaş kaybedeceği için dışkı kokusuyla yosun kokusunu birbirine karıştıranların burunları gibi her zaman asli görevlerini yerine getiremeyebilirler.
Sağlığın gerek doğuştan gerekse doğduktan sonra elde olan ve olmayan nedenlerle bozulmasına kimsenin bir diyeceği yoktur ve olamaz.

Konu dışkı kokusu olduğu için kokuyla ilgilene organ burun için burun sağlığı yerinde olduğundan şüphemiz ve kuşkumuz olmayan yosun kokusunu savunanlara sesleniyoruz.
Ünye ve Ünyelileri olumsuz etkileyen dışkı kokusuna yosun kokusu diyerek şahsi çıkarları için kendisini inkar eden bu zatı muhteremlerde burun sağlığı yerinde olan bütün dünya insanları gibi, insanımız ve kendileri de çok iyi biliyorlar.! Dışkı kokusuyla yosun kokusu benzer değildir.

Bunu bildikleri halde inatla ve ısrarla doğruyu doğru söylemekten kaçınarak ortalığı bulandırmaları hiç ama hiç doğru değil. Hele de burun sağlıkları yerinde olup da hınzırlıklarından dışkı (bok)kokusuna bile bile yosun kokusu diyorlarsa Allah sadece onların değil yedi zürriyetinin sonları hayır eylesin.!
Ünye’yi ve sahili yağmursuyu kanallarına kaçak bağlandıkları için denize akarak denizi kirletmesi şöyle dursun yaydığı çekilmez dışkı kokusuyla sahilde gezen ve sahilde kalanları canından bezdiren koku, sözlü ya da yazılı olarak ilgililerine karşı sorun çözülsün diye dillendirildiğinde; hınzırlıklarından dolayı dışkı değil yosun kokusu diyeerk ortalığı bulandırıyorlar..

Ünye’nin kanalizasyon sorununa çözüm amacıyla eski içişleri bakanımız İdris Naim Şahin beyin olağanüstü maddi ve manevi desteği ile eski belediye başkanı Ahmet Arpacıoğlu ve yönetimi tarafından Doğu ve Batı arıtma tesisi kazandırılarak hizmete sokuldu.

Doğu ve Batı arıtma tesisi devrede olduğu için bütün kanalizasyonlar arıtmaya bağlandığını bilenlerden şahsi çıkarcılar sözü edilen koku dışkı kokusu değil, yosun kokusu diyerek savunmaya geçerlerken, arıtmaya bir şekilde bağlanmayan kaçak kanalizasyonlar.. Yağmur suyu kanallarına bağlı olarak açıkta kalıp derebakslar vasıtasıyla aktıkları denizi kirlettikleri gibi..Sahile ve çevreye yaydıkları dışkı kokusuyla hayatı insanlara zehir etmektedir.

Bu olumsuzluğun ana sebebini bütün çıplaklığı ile bildikleri halde hınzırlıklarından ötürü bilmeyen ya da bilmek istemeyen şahsi çıkarcılar; bu ve benzeri olumsuz durumlarda devreye girerek, çıkarları doğrultusunda ilgilileri yanlış bilgilendirmeye ve dolayısıyla da halkı kandırmaya çalışmaya dün olduğu gibi bugünde devam ediyorlar..! Bu akıl fakiri çıkarcılar, sırtını yasladıkları güçten dün olduğu gibi bugün ve yarın alabildiğine nemalanabilmek için inadına ve ısrarla dışkı kokusuna yosun kokusu derken, kendilerinden başka hiç kimseyi kandıramadıklarını da gayet iyi biliyorlar.Fakat alışmış kudurmuştan beter diyen atalarımızın dediği gibi, bir kere hınzırlık yapmaya alışmışlar yapmadan duramıyorlar.Tabi nereye kadar, orası sorumluluk duygusuyla yaşayanlarca malumda,çıkarcıların bu işi ne kadar, nereye kadar nasıl bu şekilde sürer ve gider orası meçhul..!
Bu yüzden Ünye de ve özelliklede yıllardır kirletilen denizde işin başındaki eski idareciler tarafından olduğu gibi o idareciler döneminde görevde bulunan ve bugün eski idarecilerin yerini almış yeni idareciler ve taraflarının bazılarınca bütün kanalizasyonlar arıtmaya bağlandığı(halen var olan kaçak bağlantılar hariç) gerekçesiyle ne sahilde nede Ünye de kanalizasyon adına kötü yani dışkı kokusu kalmadı diye kendilerince haklı olarak savunmaya kalkanlar var.

Doğu ve Batı Arıtma tesisi hizmete sokulduğu için denizden gelen ve Ünye’yi yaşanmaz ve çekilmez eden dışkı kokusunun sona erdiği ve kalan atıklarında yakın bir zaman içerisinde kendiliğinden sona ereceği şeklinde görüş beyan edenlerde var ve olabilir.Her iki düşünceye de saygımız var. Ama üst düzeyde bir yetkili memlekete gelmeye kalktığında her yeri yıkayarak temizleme yoluna giden ilgililer,dışkı kokusu gelen kanalları da benzer uygulamayla temizleyemezler mi acaba.! Derken Kanalizasyon işler başta olmak üzere birçok önemli hizmetin Ordu’nun büyükşehir statüsüne kavuşturulması nedeniyle
yeni oluşturulan OSKİ genel müdürlüğünce yerine getirileceği tezine karşılık bazılarınca dışkı kokusu değil de yosun kokusu denen bu ve benzeri olumsuzluktan Ünye ve Ünyeli ne zaman ve nasıl kurtulacak diyoruz..
Ünye’yi ve hayatı insanlara zehir eden dışkı kokusuna inatla ve ısrarla yosun kokusu diye savunanlara karşı Sahilde elle tutulur,gözle görülür bir yosun kalıntısı olmadığını gören ve bilen halka rağmen..! Dışkı kokusuna yosun kokusu demeyi sürdürerek kendi çıkarlarından başka ne ülkeyi,ne Ünye’yi nede insanları ve canlıları düşünmeyen çıkarcılar ”güneş balçıkla sıvanmaz” Allah sizlere ve sizler gibi düşünerek insanları birbirine düşürmeye çalışanlara
akıl,fikir ve en önemlisi insaf versin diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Dışkı Değil,Olmayan Yosun Kokusuymuş..!

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank