content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

24 Kas

“D”Erken Seçim de Bitti

Ülke tarihinin en kısa aralıklı seçimi yapıldı. Aralarında yaklaşık üç ay gibi bir vakit vardı ve iki seçimin sonuçları birbirine benzemiyordu.
Ülke vatandaşının

% 10’u fikir değiştirmişti. Daha doğrusu tercihini gözden geçirdi. Ve ona göre de kararını verdi.
Demokrasilerde “sandık” esastır. Buna “milli irade” de deniliyor. Herkesin bu karara veya kararlara saygı duyması gerekiyor.
Bir önceki seçim de saygı duyulacak şekildeydi, daha öncekiler de. Nihayet bu oyları ülke vatandaşı veriyordu.
Kimse vatandaşın yanıltıldığını falan söylemesin.
Her vatandaş kendi hür iradesi ile tercihini yapıyor ve seçtikleri tarafından da yönetiliyor. Bu bundan sonra da böyle olacaktır.
Biz ne zaman ülke vatandaşının verdiği karara topyekûn saygı duymayı öğrenirsek aramızda husumet o kadar azalır.
Kimse kimseye şu partiye oy vereceksiniz diye zorlamadı. Belki yeni rejim ile vatandaşlara “bazı şeyler” çok önceden “kavratıldı” ve bu “kavratılan” şeyler doğrultunda karar vermeleri sağlandı.
Olabilir…
Ülkede her görüş dillendirilmiştir.
Her ne kadar seçim barajı seçmen karşısında belirleyici bir etken ise de bu barajı aşmak da kendi elinde.
Seçimlerden önce ve sonra vatandaşın hakkını arayanlar olmuyor değil. Ülke vatandaşı kendi haklarını başkasının aramasını pek sevmiyor. Kısaca ben hakkımı kendim korurum diyor.
Nasıl ki muhalefet partileri sonuca razı olmalılar ülke vatandaşı da yetki verdiği sürece yönetenin kararlarına saygı duyması gerekiyor.
Ülkenin yarısı bir partiyi yarısı da diğerlerini tercih ediyorsa ülkenin bir problemi yok demektir. Çünkü bu oran çok yüksektir. Ülkede vatandaşlarının yarınsın çeyrek asrın yarısından fazla süre hep aynı tarz karar vermesi memnuniyetinin bir delidir. Buna ne seçenler, ne seçilenler, ne de seçilemeyenlerin bir şey deme hakkı yoktur.
Ülkenin en az üç sene seçim gündeme gelmeden geçeceğe benziyor. Üç senenin sonunda seçime benzer sözler edilse de bu hep böyle olmuştur. Seçim yaklaştıkça merak ve hareket artar bu ülkede. Bu da ülke için gayet normal bir şeydir.
Gürültüsüz patırtısız bir seçimin daha sonu geldik. Artık vatandaş olarak gelecek seçimlere kadar söylenecek bir sözümüz kalmadı. Seçimler yaklaşınca seçim sonuçlarını “anketçiler” kimseye bırakmıyor. Asıl seçim ise sandıkta oluyor.
Bir çift sözüm de anketçilere olacak. Lütfen her seçim öncesi sureti haktan görünüp sonuç açıklamaya kalkmayın. Bu zamana kadar hiç tutturamadınız. Bundan sonra da tutturacağınızı sanmıyorum. Milletten o kadar uzaktasınız ki millet adına karar verirken bile yanılıyorsunuz. Siz başka bir iş bulun bence.
Öyle veya böyle..
Derken bir seçim daha sona erdi.

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank