content

22 Tem

Dergilerarası Yolculuk

Dergilerarası yapılan yolculuk, bu yolculukta karşılaşılan dostluklar, hüzünler, burukluklar sürüp gidiyor. Dergiler arasındaki yolculuğumuzda gördüklerimiz, karşılaştıklarımız. Zorluk ve kolaylıklarıyla:

YENİSES DERGİSİ: Osmaniye ilimiz merkezinde aylık yayınlanıyor. 211. sayısı bize ulaşan Yenises’in sahibi: Hasan Bölük.

YESEVİ DERGİSİ: Sevgi dergisi olarak İstanbul’da aylık yayınlanıyor. 235. sayısı bize ulaşan Yesevi’nin sahibi: Erdoğan Aslıyüce.

KÜMBET ALTINDA DERGİSİ: Aankara’da yayınlanıyor. 53. sayısı bize ulaşan Kümbet Altında dergisinin sahibi: İrfan Yıldız.

KÜLTÜR ÇAĞLAYANI DERGİSİ: Ankara’da yayınlanıyor. 18,19 ve 20. sayıları ayrı ayrı bize ulaşan Kültür Çağlayanı Dergisinin sahibi: Hayrettin İvgin.

ŞANLIURFA DERGİSİ: Şanlıurfa ilimiz merkezinde yayınlanıyor. 16. sayısı bize ulaşan derginin sahibi: Celalettin Güvenç (Şanlıurfa Valisi)

DE MAGAZİN DERGİSİ: Almanya’da Türkçe olarak yayınlanıyor. T-2-2013. sayısı bize ulaştı bu derginin.

AYDIN EFESİ DERGİSİ: Aydın Yazarlar ve Şairler Derneğince iki ayda bir yayınlanıyor. Sahibi Şükrü Öksüz olan bu derginin 14. sayısı bize ulaştı.

YTMK BÜLTENİ: Yollar Türk Komitesi Bülteni, Ankara’da yayınlanıyor. Sahibi: M. Cahit Turhan olan bültenin 2. sayısı bize ulaştı.

KARINCA DERGİSİ: Türk Kooperatifçilik Kurumu tarafından Ankara’da aylık yayınlanıyor. Sahibi: Prof. Dr. Nevzat Aypek olan Karınca’nın 919. sayısı çıktı.

AKPINAR DERGİSİ: Niğde ilimiz merkezinde, İsmail Özmel’in sahipliğinde iki ayda bir yayınlanıyor. Akpınar’ın 46. sayısı bize ulaştı.

KARDAŞLIK DERGİSİ: İstanbul’da Kerkük Vakfı tarafından yayınlanıyor. Sahibi: İzzettin Kerkük. 58. sayısı bize ulaştı bu derginin.

ÇINGI DERGİSİ: Kayseri’de iki ayda bir yayınlanıyor, Sahibi: Süleyman Karacabey olan Çıngı’nın 20. sayısı bize ulaştı.

***

Elazığ’dan ‘Günışığı’ Gazetesi

Prof. Dr. İSA KAYACAN

Gazetelerimiz, yayınlandıkları yerleşim birimlerine göre anlam kazanıyor, getirdikleri haber sesleriyle dikkat çekiyorlar.

Eğitimci, şair, yazar ve araştırmacı R. Mithat Yılmaz hocanın gönderdiği, Elazığ ilimiz merkezinde günlük yayınlanan “Günışığı” gazetesi 12 sayfalık sevimli görünümüyle, getirdikleri açısından bakıldığında göz dolduruyor.

İlk sayfa, yerel haberlerle, genellik taşıyan manşet ağırlıklı haberlerle karşımıza çıkıyor. Sonraki sayfalarında yine yerel ağırlıklı haberler, makale yazarları bizimle selamlaşıyor.

Günışığı gazetesinin sayfalarına doğru adım atmadan, kimliğine bakalım öncelikle: İmtiyaz sahibi: İbrahim Taşel, Yazı işleri müdürü: A. Murat Kuşçubaşı, Genel Yayın Yönetmeni: Bedrettin Keleştimur, Editör: Vedat Yetik. Muhabirler: Yücel Çakmak, Özgür Yıldırım, Osman Seçgin, Faruk Göğdemir, Tuba uyur, Mehmet Uyur, İsmail Sekman, Hukuk Müşavirleri var: Av. Tan Yıldırım ve Mustafa Tanyür’den oluşan. Yönetim yeri: İzzetpaşa Mhl. Hacı Tevfik Sk. Gültenler İş Mrk. A-Blük No:12, K. 3-5 Elazığ. Tlf: 2383073. Elimizdeki Günışığı Gazetesinin sayısı: 4935

Haber başlıklarından bazıları: Elazığ’da olmaktan mutluluk duyuyoruz, İl Özel İdaresinden iki yeni proje, Beyhan Barajı ve Hes kamulaştırılıyor, Serbest kıyafet resmiyet kazandı vd.

Şimdi makale yazarlarının cümlelerinden bazı seçmeler verelim:

1. Elazığ Fırat Üniversitesi “Bilimin parlayan yıldızı”. En büyük bir kazanımdır. Ülkenin geleceğine olan en büyük yatırımdır (Bedrettin Keleştimur),

2. Gecekondu kafası, son senelerde, çocuğuna isim vermeden patlama yaptı. Ecdadının koyduğu isimleri beğenmedi, yeterli bulmadı (R. Mithat Yılmaz),

3. İslâm düşmanı güç odakları, İslam dünyasına karşı geliştirdikleri soğuk savaş stratejilerinde, Müslüman kitleleri en çok etkileyen dinamikleri kullanmışlardır (Hasan Erden)

***

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank