content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Haz

Değerli Yazarımız Harika UFUK Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’nın Konuğuydu

Sitemizin güçlü ve değerli yazarlarından ödüllere doymayan Eğitimci Şair Yazar Harika Ufuk Azerbaycan’dan ödüllerle döndü. Daha önce de Azerbaycan’dan ödülleri bulunan Harika Ufuk’u Azerbaycan bağrına baştı. Ona yakın Azerbaycan azrisitesinde eserleri yayınlanan yazarımızı zaten Azerbaycan Türkleri yakından tanıyorlardı. Bakü, Gence, Sumgayıt ve Tovuz illerinde okuduğu şiirlerle gönüllere kurduğu tahtı daha da güçlendirdi.

Daha önce 2009 yılında Azerbaycan Şiir Antolojisi’nde de yer alan “Can Azerbaycan” şiiri Bakü’yü salladı. Şubat 2014’te İzmit Türk Ocağı tarafından açılan Hocalazerbeycanı Katliamı konulu şiir yarışmasında dereceye giren “Uyan Dünya Hocalı’da Ölüm Var” Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’yı ağlattı.

Etkinlik boyunca çok yoğun alkışlanan Harika Ufuk’a etkinlik bitiminde de yoğun ilgi gösterildi. “Siz bizim acımızı ruhunuzda hissettiniz. Çok teşekkür ederiz. Sizi çok sevdik. Gözlerinizden okuduğumuz Azerbaycan sevginiz yüreğimizde yankılandı. “ dediler.

Harika Ufuk da “Sizin untitledacınız bizim acımız, bizim acımız sizin acınızdır. Bizim sevincimiz sizin sevinciniz, sizin sevinciniz bizim sevincimizdir. Soma’daki acımızı da siz bizimle yaşadınız. İlk yas ilan eden iki ülkeden birisiniz. Biz siziz, siz de bizsiniz. 31 Ekim 2003 yılında kaybettiğimiz büyük devlet adamı Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in söylediği gibi ‘Biz iki devlet bir milletiz.’ Yaşasın Türkiye, yaşasın Azerbaycan!” harikadedi.

Kalbecer’deki etkinlikte ise Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva; Türkiye’nin gururu, ünü yurt dışına taşmış değerli edebiyatçımız, kültür elçimiz Harika Ufuk’tan  “Uyan Dünya Hocalı’da Ölüm Var” şiirini tekrar okumasını rica etti. Burada da alkışlar doruktaydı. Azerbaycanlı soydaşlarımız” Lütfen tekrar gelin, bu defa bizim misafirimiz olun.” diyerek davazeret yarışında bulundular.

Azerbaycan’a 15 Haziran’da gidip 19 Haziran 2014 tarihinde dönen yazarımız anılarını kaleme alacağını söyledi. Okuyucularımız, Harika Ufuk’un Azerbaycan anılarını merakla beklemekteler. Sevgili Harika Ufuk yurdunuza hoş geldiniz, kaleminiz daim olsun.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank