content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

04 Nis

CHP’nin Trabzonluları Kazandı, AK Parti’nin Trabzonluları Kaybetti

Pazar günü yapılan seçimlerin asıl sonucu; Türkiye halkının büyük çoğunluğunun çözüm sürecine destek vermiş olmasıdır. Aynı zamanda yolsuzluk iddiaları seçime katılma oranında bir patlama yaratmıştır.Türkiye tarihinin darbe dönemleri hariç en yüksek katılımlı seçimlerini yaşamıştır.
Seçimlere katılma oranı kimi yerlerde yaklaşık yüzde 90'a yakındır.
Kürt halkı ise açık açık desteğini    AK Parti'den yana kullanmıştır.
Kürtler resmen ulusalcılara, eski Türkiye'nin aktörlerine destek vermemiştir.
Türklerin de büyük bir bölümü çözüm sürecinden ve barıştan yana tercih yapmıştır. Ve bunu AK Parti'ye oy vererek göstermiştir.

Sandıklarda İşçi Partisi kesin yenilgi almıştır. Sandıkta karşılığı olmayanların, neden darbeci olduklarını da pazar günü yapılan seçimler ortaya koymuştur.

****
Yerel seçim sonuçları aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için önemli bir veri olmuştur. Tahminim Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına mutlaka aday olacağıdır.

****
Bölgemizde 3 Trabzonlu kazanmış, 3 Trabzonlu seçimleri kaybetmiştir. CHP'nin Trabzonluları kazanırken, AK Parti'den üç Trabzonlu kaybederken, 1 Trabzonlu kazandı.
Bölgemizde üç Trabzonlu AK Parti adayı; Büyükçekmece'de Av. Celal Babayiğit, Beylikdüzü'nde Yusuf Uzun, Avcılar'da Bayram Şenocak kaybetmiştir. Arnavutköy'de Trabzonlu olan Haşim Baltacı 3. kez kazanmıştır.
CHP'nin iki Trabzonlu adayı; Büyükçekmece'de Dr. Hasan Akgün ve Beylikdüzü'nde Ekrem İmamoğlu kazanmıştır.

****
Bölgemizde ise iki ilçede Silivri ve Çatalca'da eski siyasi aktörler kaybedenlerin başında gelmektedirler.
Silivri'de Özcan Işıklar, CHP'de ki tüm aktörleri resmen tasfiye etmiştir. Işıklar'ın zaferini anlamak için, Silivri CHP'de ki eski aktörlerin ne yaptığına bakmak gerekiyor.
Açık açık Özcan Işıklar'ı desteklememelerine rağmen, Işıklar'ın seçimleri kazanması 20009 seçimlerinden daha anlamlıdır.

Ayrıca AK Parti'de yerli bir aday diye tutturanların temel hatası, CHP adayının yerli olduğunu unutması ve Silivri seçimlerinde yerli tercihinin değil aksine kent nüfusun büyük ço-ğunluğunu oluşturan Anadolu seçmenin belirlediği gerçeğini yok saymalarıdır.
Başka bir gerçek ise, CHP içersindeki çekişmeleri okuyamayanların, AK Parti'nin yenilgisini hazırlayan başlıca hatalardır. 
****
Çatalca'da Cem Kara ise, ilçede CHP'nin tüm eski aktörlerine ve hala kendisini merkez görenlere rağmen seçimleri kazanarak, rüştünü ispat etmiştir.
Değirmenci kesinlikle kaybetti

Avcılar'da seçimlerin kesin kaybedeni 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Değirmenci, MHP ve AK Parti'nin adayı Bayram Şenocak'dır.
Mustafa Değirmenci CHP'ye destek vermeyerek, el altından MHP'ye destek vererek kesinlikle kaybetmiştir. MHP 2011 seçimlerinde ki oyunu zor zahmet almıştır. Hemde seçime katılma oranı yaklaşık 40 bin artmasına rağmen.
CHP 2011 genel seçimlerinde 86 bin oyunu 106 bin, AK Parti ise 91 bin oyunu 98 bine çıkarmış. CHP oyunu 20 bin artırırken, AK Parti oyunu 7 bin artırabilmiştir. Yeni seçmenlerin büyük çoğunluğu tercihini CHP'den yana yapmıştır.
****
Avcılar'da CHP 2009 seçimlerinde 95 bin, AK Parti 73 bin, MHP ise 10 bin oy alırken, beş yıl sonra CHP oyunu 11 bin,  AK Parti oyunu 25 bin, MHP ise oyunu 10 bin yükseltmiştir.
****
Küçükçekmece'de ise Temel Karadeniz yüzde 45, CHP'nin ise yüzde 35 oy alacağını tahmin ederken yanılmış ve kıl payı seçimleri kazanmıştır. CHP'nin Gökhan Gümüşdağ'ı aday göstermekle ne kadar doğru bir tercih yaptığını ortaya koymuştur. Ve benim asıl düşüncem şudur. Şayet Gökhan Gümüşdağ seçim sürecinde konuşmasa, sadece el sıksa, insanlara sarılsa inanın seçimleri kaybetmezdi.
Gümüşdağ'ın yaptığı konuşmalar kendisine kaybettirmiştir.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank