- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

CHP’de Uzlaşmayı Beşli Komisyon Sağladı AK Parti İse Kapalı Bir Kutu

CHP'de cumartesi gününden beri listeler için kıyamet kopuyor. Belediye başkan adayları ve ilçe başkanları bir araya gelerek listelerini yaptılar ve genel merkeze bildirdiler.
İlçe belediye başkan adayları ve ilçe başkanlarının bir araya gelemediği, Büyükçekmece gibi ilçelerde ise iki ayrı liste genel merkezlere gönderildi.
Pazar günü listelerde yer alamayanlar, temayül yoklamasında ilk sıralarda çıkan ancak listelerde yer bulamayanlar ve sıraları değişenler de genel merkeze akın ettiler.
Kimi meclis üyeleri ve adayları arasında ilçe başkanlarının yakalarına mı sarılanlar, ilçe belediye başkan adaylarına isyan edenler mi, il yönetimine isyan edenler mi dersiniz, isyan ve itiraz edenlerin adresi genel merkezdeki parti yöneticileriydi.
****
İstanbul il başkanı ve yardımcıları da genel merkezde idiler dün akşama kadar.
Eğilim yoklamasında binlerce üyenin oy kullanmasıyla ilk sıralarda yer alanlar ve listelere konulmayanlar isyan ediyorlardı ve haklıydılar.
İstanbul'un tüm ilçelerinde eğilim yoklaması yapmayan il teşkilatı, seçim yaptığı ilçelerde örgütün tercihlerini listelere yazamayacaksa neden seçim yapmıştı?
Madem seçim yaptın, o tercihi listelere yansıtacaksın. Ayrıca ilçe başkanlarının tercihlerini yok sayacaksan, o ilçe başkanlarını ertesi günü görevinden alacaksın.
Yine, ilçe başkanları listelere örgütten isimlere yer bulamıyorlarsa onlarda o görevlerinde bir dakika bile kalmayıp istifa edecekler.
Orada bostan korkuluğu olarak durmak gerekmiyor.
****
Aynı şey, ilçe başkanları ve il başkanları içinde geçerli.
İşte bundan dolayı, dün sabah listede sorun olan tüm ilçelerin belediye başkanları Ankara'ya davet edildi. Kimi ilçe başkanları da Ankara'ya gittiler. Kimileri ise listelerini Ankara'ya bildirdiler.
CHP'nin aday belirleme beşli komisyonu, belediye başkan adayları ve ilçe başkanları dün akşam geç saatlere kadar listelere son halini vermek için uğraş verdiler.
Yer yer gerginlikler ve istifa restleri yaşandı.
Sonuçta bu akşam saat 17'ye kadar ilçe seçim kurullarına verilecek listelere son hali verildi.
****
Büyükçekmece, Silivri, Çatalca, Avcılar ve Küçükçekmece'de kıran kırana tartışmalar yaşandı. İlçe belediye başkanları listelerinden taviz vermemek için, ilçe başkanlarıda örgütten isimlere yer bulabilmek için uğraş verdiler.
Sonucu bu akşam göreceğiz.
Dün yazmıştık, 'büyük kıyamet salı akşamı kopacak' diye...
Ve inanın kopacakta.
****
Ayrıca pazar gününden beri belirlenen belediye başkan adaylarını değiştirmek için, akla gelmedik bel altı vuruşları yapılıyor, Ankara'da...
Düşünün bir ilçenin belediye başkan adayı için 'deli raporu var' diyerek ahlaksız dedikodular yapılıyor. Sürekli söylüyorum CHP'de düşmana ve rakip partiye ihtiyaç yok. Kendileri kendilerine yetiyorlar. Adayları için her türlü olumsuz malzemeyi kendileri üretiyorlar.
Akla hayale gelmeyecek yalanlar üretiyorlar.
Bir ilçenin belediye başkan adayı için, çalıştığı yerin sahibinin iktidar partisinin üst düzey yetkilisi olmasını bile kullanan, hatta ortak olduğunu iddia eden söylenti yaymalarının nedeni ise adayı değiştirmek için...
Hani atalarımızın güzel bir atasözü var. “Geçti Bor’un pazarı, sür eşeği Niğde'ye” sözünü geçersiz kılmaya çalışanlar var.
Özellikle Avcılar adayı Handan Toprak'ı değiştirmek için üç gündür Ankara'da yoğun bir trafik yaşanıyor. Birileri sinekten yağ çıkarmaya çalışıyorlar ama düşüncemi söyleyeyim. Şayet dün listeler yeniden düzenlenirken Toprak rest çekerse büyük sorun olur. Siz bu satırları okurken, durum netleşmiş olur.
Küçükçekmece'de uzlaşma yapılamamış durumda.
Büyükçekmece'de uzlaşma noktasına gelinmiş.
Çatalca'da aşağı yukarı uzlaşma sağlanmış.
Silivri'de temayül yoklamasında çıkan isimlere yer bulunmuş. Hatta Belediye Başkanı Özcan Işıklar temayülde seçilen isimler yazılırsa, istifa tehditinde bulununca Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, hemen istifa etmesini istemiş. Ancak daha sonra uzlaşma sağlanmış. Anlayacağınız İstanbul'un en sorunsuz ilçesi böylelikle Silivri olmuş.
Avcılar'da kimi isimler değişmiş ve mutabakat sağlanmış.
Esenyurt'ta listeyi Dr. Gürbüz Çapan yapmış.
Başakşehir'de sorun yok.
Beylikdüzü'nde ise belediye başkan adayı ve ilçe başkanı mutabakatla liste yapmış.

AK Parti kapalı bir kutu

AK Parti'de neler mi oluyor? Tam bir kapalı kutu.
Tartışılan isimler kesin değil. Herkes listeleri bekliyor.
Kamuoyuna yansıyan isimler listede olduğunda, kimi isimler ise listede olmadığında Çarşama günü nasıl bir karmaşa yaşanır, isyan yaşanır hep beraber göreceğiz.
Ayrıca listelerin itiraz tarihinin sonuna kadar açıklanmayacağı ve dışarıya yansıtılmayacağı belirtiliyor. Mümkün olur mu? Hiç sanmıyorum.

****
Diğer siyasi partiler ise önemli değil. Oralarda sorun olmadan listeler yapılır.

(GAZETEİSTANBUL)