content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

24 Kas

Çalış Fatsa Gibi, Seninde Olsun

Ünye ile ilgili yazılarımın büyük ekseriyetinde Ordu değil, Ünye 1980’den buyana Yüce Parlamentoda her dönemde bir bakan olmak üzere, en az iki milletvekiliyle temsil edilmesine rağmen bu tarihi nitelikteki siyasi fırsatı ve gücü Ünye ve Ünyelinin lehine değerlendiremeyip hovardaca harcadığımızı içim acıyarak ısrarla dile getiriyorum.

Çünkü Ünye ve Ünyeli olarak siyasi arenada son 30 yıldır ve halen çok şanslıyız. Ancak bunca yıl ve halen devam eden tarihi nitelikteki siyasi şansımızı memleketimizin ve insanlarımızın sosyal ve ekonomik yönden kazanmasına vesile olabilecek şekilde değerlendirdiğimizi ne yazık ki aynı zevk ve heyecanla kendi adıma söyleyemiyorum.

Eğer Ünye ve Ünyeli olarak yüce Parlamentoda sahip olduğumuz siyasi gücümüzü komşu ilçemiz Fatsa bizim gibi her dönem de değil, bir dönem dahi yakalamış olsa, Fatsa’da devlet adına yapılacak yatırım kalmazdı. Daha açık bir ifadeyle Fatsalı Fatsa’yı cennet yapardı. Bakansız ve vekilsiz Fatsa’ya Fen lisesini açtılar. Fatsa Organize Sanayi Bölgesini çoktan kurdular. Organize Sanayi Bölgesi artan talep karşısında yetersiz kalmaya başlayınca, İkinci Organize Sanayi Bölgesini hayata geçirmek için harıl-harıl çalışıyorlar. Çalış seninde olsun. Çünkü Allah çalışana verir yatana değil! Çalışan, çalışkan Fatsa’yı ve Fatsa’lılar kutluyoruz. Allah daha çok versin. Çalışmaya devam ettikleri müddetçe Allah yollarını, izlerini açık eylesin.

Ünye de un var, su var, şeker var, ama helva yapacak usta yok! Belli ki bizde bir hal var saygıdeğer okurlar. AK Parti Genel Sekreteri İ.Naim Şahin Flash Fm´de Hakan Korkmaz’ın Programında Fen Lisesi yapılacak mı sorusu'na şu cevabı vermişti, 'Fen Lisesi oldu olacak. Eğer mümkünse 1 okul bünyesinde açılmalı…2-3 okulda açılması uygun değildi. 2010 da gündeme geldi. El ele verdik. 2 alternatif arsa bulundu. Çınarsuyu mevkiinde 10,5 dönüm bir arazi. Arsa tahsisi sağlandı. Belediyemiz gereğini yaptı. 2011 yılı yatırım programı için mevcut Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya teşekkür ediyorum. İnşallah 2 sene içerisinde biter.2013 yılında inşallah açılır' demişti. O dönemde yapılan Radyo programını dinleyenler hafızalarını yoklarlarsa belki hatırlayabilirler.

Neyse biz Ünye ve Ünyeliler olarak ilçemizde kurulmuş liselerin sayısı fazla olduğundan Ünye Fen lisesini çoktan unuttuk,yada bize unutturuldu.!Ama 30 yılı aşkın bir süredir her dönem bakan çıkaran Ünye,Ünye Organize Sanayi Bölgesinin ilkini kurmak şöyle dursun yerini dahi alamadı. Ha dedikleri yere anında han dikecek siyasi ve ekonomik güce sahip seçilmişlerimize rağmen Hala ipe un serenlere mutlaka bizim gibi yüksek sesle olmasa dahi içlerinden bir iki laf edenler vardır ve olmalıdır.

Ancak katıldığı Ünye İş Adamları Derneği’nin 4. olağan kongresinde Küçük, ucuz siyasi hesaplaşmalarla Organize Sanayi’den eksi puan aldık şeklinde konuştuğunu genel kurula davet edilen mahalli gazetelerdeki sitemkâr konuşmasından öğrendiğimiz Ünye Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Durmuş Zor” Ünye Organize Sanayi Bölgesi konusunda Ünye’nin 25 yıl geri kaldığını vurgulayarak “Bunu söyleyişimden alınanlar olabilir, ama ısrarla üzerinde durduğumuz Organize Sanayi kurmayı başaramadık. Burada hepimiz kusurlarımızı kabul etmek durumundayız.

Kabul edeceğiz ki biz Ünye ve bölge olarak organize sanayimizi kuramamakla eksi puan almışız, küçük, ucuz siyasi hesaplaşmalarla yüzlerce insanımızı işsiz bırakmışız, yeni yatırımların önünü kapatmışız” diyerek herkesin üzerine düşen payı alması gerektiğine işaret etmiş. Öz eleştiri yapmakta erdemdir. En azından sorumluluk sahibi vicdan sahibi insanların kulağına kar suyu kaçırmış olursunuz.
Siyasi arenadaki gücü ve etkisi Ünye ve Ordu değil, ülke kamuoyu tarafından bilinmesine karşın, Ordu ve Ordu’lunun çoktan kullanmaya başladığı Ünye’nin doğalgazı ve Ünye Organize Sanayi Bölgesi nerede? Son derece hayati önem taşıyan bu ve benzeri hizmetler bunca siyasi ve ekonomik güce rağmen neden yapılmadı, ya da yapılamadı?

Ünye ve Ünyelinin geleceği adına hayati önem taşıyan bunca kalıcı devlet hizmetlerinin yapılamayışları yetmiyormuş gibi, geçte olsa yapımına başlanmış diğer önemli devlet yatırımlarından Hastanenin ve çevre yolunun hala tamamlanamayışını, Doğu-Batı arıtma tesisleri tamamlandığı halde hala denizin kirlenmesine vesile olan atık suların çekilmez kokusu ve çirkin görüntüsüyle üzerinde yaşam süren Ünyeliler dışında şehri bilvesile ile ziyaret eden yerli ve yabancı konuklara verdiği rahatsızlığı kimin nasıl ne diye izah edeceğini beklemek yerine, çalışan ve çalışkan komşumuz Fatsa ve Fatsalılar gibi birilerinden medet beklemek yerine, çalış senin de olsun diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Çalış Fatsa Gibi, Seninde Olsun

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank