content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

03 Mar

Bu ne Yaman Çelişki

Kamyonların arkasındadır güzel yurdum insanının ilginç düşünceleri… Aracınızla keyifle yol aldığınızda önünüzdeki kamyonu tam sollarken “Bas gaza, frene, debriyaja, götür ver parayı vergiye, stopaja veya bir başka kamyonda “ dünya delikanlı olsaydı, yuvarlak olmazdı yazılarını okuduğunuzda,  gülümsersiniz.
İşte size bu yazımda yurdumun İnsanlarından küçük bir manzara sunacağım. Yalnız okuduğunuzda kamyonların arkasındaki yazılanlara güldüğünüz gibi gülmeyecek, oldukça düşünüp hayıflanacak, hatta kızacaksınız bile!
Buyurun yolculuğa:
Adı: Hamit
Memleketi: Şanlıurfa
Göründüğü mekân: Bursa''nın Çarşamba semti
Yaşı: 10 veya 11
Elleri: Kirli
Gözleri: Umutsuzluğa rağmen ışıl, ışıl
Okulu: yok
Okuma- yazması: yok gibi
Mesleği: Boyundan büyük çuval arabasıyla geri dönüşüm toplamak
Kardeşleri: 10
(Not: Fotoğraf: Kendi kameramdan)
***
Adı: Emre Uysal
Memleketi: Kırklareli''nin Lüleburgaz İlçesi
Okulu: Var. 11. Sınıf öğrencisi
Gözleri: İleri derece miyop
Mesleği: Öğrenci demiştik, ancak ileri derece miyop olunca okul idaresi tahtayı göremeyen öğrencisine yazılanları göstersin diye LCD ekranını sırasına yerleştirmiş.
İlçe Müdürü Sayın İnce bakın bu konuda neler diyor: “ Bir bakıma öğrencimize fırsat eşitliği yarattık
Tebrikler İlçe Milli Eğitimi''ne… Keşke Hamit ve onun gibiler,  kâğıt toplamak yerine koltuğunun altına kitap ve defterlerini alıp okulunun yolunu tutsalardı.
Devlet, Hamit gibilerinin elinden tutup,  okutsa, onu hayata kazandırsa,  işte o zaman İl Milli Eğitim Müdürünün “eğitimde eşitlik sözleri gerçek olacaktır! Yoksa gerisi laf salatalığından başka bir şey değildir!
***
Adı: Fark etmez,  bir baba
Memleketi: Van Yalınca köyü, Çeli mezrası
Yükü: Sırtında… Üç yaşındaki oğlu Muharrem''in hastalandığında sağlık ekibinin saatlerce gelmemesi nedeniyle ölen,  daha sonra oğlunun cesedinin otopsi yapılması ve suç duyurusunda bulunmak üzere çuvala koyup saatlerce sırtında taşıdığı yükün ağırlığı…
Ve gözyaşlarını içine çeken karın,  buz gibi hali…
***
Biliyor musunuz?
Bursa Büyükşehir Belediyesi “HELİTAKSİ projesiyle hizmete sunduğu helikopterle yolcularını 300 ila 350 lira arasında İstanbul''a 25 dakikada taşıyormuş!
Bakınız Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bu hizmet için neler diyor: “Bu hamleyle birlikte Bursa ekonomisine, kentin büyümesine katkı sağlamış ve bu büyümeden pay almış olacağız. İşadamlarımız, yöneticilerimiz ve insanımız zaman kaybetmesin, yurt içi ve yurt dışından gelen misafirleri sıkıntı çekmesin, rahatça ulaşımlarını gerçekleştirebilsinler istiyoruz. İş toplantıları Bursa''da yapılabilsin istiyoruz.
Hani şu iş dünyasına sunulan HELİTAKSİ''yi Doğu''da da uygulamaya geçirseler, iyi olmaz mı? Hiç olmazsa olumsuz kış şartlarında babalar sırtında çocuklarının cesetlerini çuvalla taşımaz, kadınlarımız doğumlarına zamanında yetiştirilir, hastalar kızak üstünde ölmezdi.
***
Adı : nakab çocukları (anlayamadığınız yazıyı lütfen tersten okur musunuz? Malum internet yasakları!)
Memleketi : Türkiyeli
Okulu: En iyi okullarda, hatta yurt dışında bile okudular.
Elleri: ednıralanikam amyas arap alyıralutuk ıbakkaya (Tersten okur musunuz?)
İşte ülkemizin çocukları… İnternet yasaklarına rağmen bu insan manzaraları tek kelimeyle insana, “Bu ne yaman çelişki annem dedirtiyor!
Biraz kaç sözde İnternet yasaklarına:
Bakınız Türkiye''nin de imza attığı İnsan Hakları Bildirgesinin 19. Maddesinde; “Herkesin kanaat ve ifade özgürlüğü hakkı vardır; bu hak, müdahale olmaksızın kanaat taşıma ve herhangi bir yoldan ve ülke sınırlarını gözetmeksizin bilgi ve fikirlere ulaşmaya çalışma, onları edinme ve yayma serbestliğini de kapsar der.
Nasıl “İnsan Hakları, “Çocuk Hakları ve “Hayvan Hakları varsa insanların İnternette de özgürce yazma, paylaşma ve ifade özgürlüğü için “İnternet Hakları sözleşmesinin Birleşmiş Milletlerce hazırlanıp bütün ülkelere imzaya sunmalıdır. Ben bu konuda Birleşmiş Milletler''de İnsan Hakları Komitesi üyeliğine seçilen CHP İstanbul Milletvekili Şafak PAVEY Hanımefendi ile BM''de bağlantısı bulunan yazar arkadaşlarımla irtibata geçerek konuyu gündeme getirmelerini talep ettim.
Şafak PAVEY Hanımefendiden aldığım yanıtta:
Sevgili Ertuğrul Bey,
“Birleşmiş Milletlerde sözleşme ve kampanyalar büro düzeyinde gerçekleşmez. Ülkeler düzeyinde hazırlanır. Yani kaç ülke BM''de temsil ediliyorsa o kadar temsilciyi ikna eden bir çalışma ile başlayabilir. Bu ancak devletler düzeyinde lobi çalışması ile mümkün olabilir
Saygıyla,  Şafak
Üzgünüm!  Anlaşılan uzun hikâye!
Yasaklarla, kanun değiştirmelerle gerçekler hiçbir zaman örtbas edilemez. Tarih, halkına zulüm edenleri hiçbir zaman da affetmemiştir.
Sonuçta;  “Güneş balçıkla sıvanmaz!
Aklınıza mukayyet olun! Sizlerin de demokratik çizgilerde yapacağınız mücadele,  özgürlüğümüzün önünü açacaktır!

Ertuğrul Erdoğan

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank