content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

26 Mar

Bir Küçük Nefes

İzninizle bugün köşemi nacizane kendime ayırıyorum. Bunca hoyrat gündem arasında bu ne lüks demeyiniz. Ben bahaneyim, arkamda, etrafımda bir avuç gönüllü insan şahane.

Onlar kim mi? Önce tevellütü anlatayım, tanışma zamanımı.

10 yıl kadar önce, oğlum küçük yolumuz düştü Behçet Uz Çocuk Hastanesi’ne. Kalabalık iğne atsan, atamazsın o kadar yer yok! Muayene olduk giderken tanıdık doktorumuz, sevgili Doç. Dr. Canan Vergin’e iki dakika selam verelim dedik. Canan Hoca, onkoloji servisi müdürü.

 O sahne değil 10 yıl, ömür boyu akıldan çıkacak gibi değil. Her yatakta iki çocuk. Daha üç aylık yatağa yan yatırılmış iki eli serum iğneleriyle dolu. Anneler koridorlarda uyuyor, yerde yatıyor. Canan Hanım ağlamaklı, çırpınıyor, parçalanıyor. ‘Nasıl yardım edebiliriz size’ diye sordum, ‘Belki vakıf yoluyla destek olabilirsiniz’ dedi. Öyle tanıştım BUVAK’la. (Behçet Uz Çocuk Vakfı) Sonra çok koşturduk, hastane yönetimleri de destek verdi, hastanenin fiziki koşulları epey değişti. Şimdi onkoloji servisinde kanser hastası çocuklar ayrı, tuvaletleri de olan odalarda kalıyor. Vakıf gönüllü anneleriyle bir nefer gibi.

Devlet hastanesi genellikle maddi olanakları yetersiz ailelere, onların hasta çocuklarına hakiki destek veriliyor, hayati cihazlar alınıyor, acil ihtiyaçlar karşılanıyor. Elimizden geleni zorlayarak, bize uzanan elleri birleştirerek yol almaya çalışıyoruz.

SOLUK OLUYOR

Vakıf başkanı Dr. Ülkü Karlık’ın çabası ayrıca anlatılmaya değer. Son gelen ihtiyaç gelişmiş ventilatör cihazıydı. Bu cihaz doğum kilosunun altında, prematüre bebeklere soluk oluyor. O solukçoğu zaman bir ömrü kurtarıyor. Oksijen alımı bir bebeğin ilerideki yaşamı zihinsel ve fiziksel gelişimi, yaşamsal hareketlerini belirliyor.

Bu kez vakfa el veren modacı Ertan Kayıtken ve sponsor firmalar oldu. Kayıtken’in eşsiz çabalarıyla görkemli bir defile gerçekleşti. Özge Ulusoy, Tülin Şahin gibi ünlü mankenlere, Öyle Geçer Zamanki’nin Wilma Elles’i, genç yıldız Ceyda Ateş’i eklendi. Onların yürüyüşleri, ventilatör cihazına dönüştü, cihazlar birer nefese...

Bir ventilatörü hayırsever Cansın Çiloğlu hemen aldı. Bitti mi, hayır...

Çocuklara hizmet veren bu hastanede elbette eksik çok. Gastroentoloji ekipman ve cihazları, nefroloji, neroloji, onkolojinin eksikleri var oğlu var...

Devletin gücü maalesef bir yere kadar yetiyor. Arada kaybolanlar, zarar görenler küçük canlar olmasın diye çabalıyoruz. Emekler, bazen kermes oluyor kimi zaman konser, eğer yapabilirsek yılda bir kere defile... Gelenler katkıda bulunmanın hazzını, güzel bir defile izleyerek katlarken bir ara bakıyorum, Ülkü Hanım dalmış rakamlara hesap yapıyor. Gülümsüyoruz birbirimize. Süper, hastaneye bir ventilatör cihazı daha geliyor!!!

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank