content

25 Ara

Bir Çeşitleme Bütünlüğüyle

Zaman zaman çeşitleme bütünlüğü içinde yazdıklarımız, yayınladıklarımız var. Bunlardan bir yenisi daha:

OBJEKTİF GAZETESİ

Burdur ilimiz merkezinde, haftalık olarak sekiz sayfa ile yayınlanıyor.Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Ali Girişim.02 Şubat 2009 tarihinde kurulan Objektif      gazetesinin sayfalarında yerel haberler ağırlıklı olarak karşımıza çıkıyor.

Dr Süleyman Faki yazılarıyla dikkat çekiyor gazete sayfalarında. Ali Girişim bendenizle ilgili bir makale yazmış. Burdur ve Burdurluya karşı yaptığım hizmetlerden söz ederken, Burdurlunun vefasızlığı yönündeki düşüncelerimi ortak olmuş. Teşekkürlerimi sunuyorum efendim.

Objektif gazetesinin görsel yönetmenleri: Fehim Kalın ve Furkan Kasap olarak görülürken,Hukuk Danışmanları: Av. Barış Bulut ve Aydın Bilgen olarak kaydedilmekte.Gazetenin irtibat adresi: Konak  Mahallesi Kale kapısı  Cad,No.17-1 Burdur.Tlf. 0248-2122524.Tebriklerimi sunuyorum efendim.

TURGAY ALGAN’DAN

Turgay Algan İzmir ilimizin Menemen ilçesinden sesleniyor. Mısraları var özlü söz mahiyetinde ortaya konulan.Bunlar zaman zaman bilinen isim ve imzalara ithaf ediliyorlar.Bunlardan bazıları Turgay Algan imzalı:

1-İki sevgili bakışıyor/Gülmek sana çok yakışıyor (Nesrin İnankul’a)

2-Ağır başlı şair konuşur hakça/Okuyanı fazladır,  sayılmaz çokça(Durmuş Taşdemir’e)

3-Yazdı yazdı, yazdıkça ustalaştı/Sevildi okundu okura ulaştı (Metin Soydeveli’ye)

4-Şairdi, yazdı yaşadı kendi halinde/Şiirleri okunuyor halkın dilinde (Fazıl Hüsnü Dağlarca’ya)

5-Yazdıklarını beğeniyorum/Şiirlerini hep okuyorum/Cahilliğimi gideriyorum/Ben sana ey üstadım diyorum (Aslıhan Tüylüoğlu’na)

6-Tatlı dilli üstat geldi/Seven gelsin hodri meydan/Şiir nedir, nasıl yazılır/Yazan gelsin hodri meydan (Veysel Çolak’a)

7-Daldan dala kondu ağırlaştı, dalın yükü kırılacak/Şiir , nesir, oyun yaza yaza, bırakmadı yazılacak (Nazım Hikmet’e)…

SERHAD ARTVİN GAZETESİ

Artvin ilimiz merkezinde günlük yayınlanan 12 normal sayfalık gazete.52.yayın yılı içerisinde bulunuyor. İmtiyaz sahibi: Rıdvan Şengün. Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Orhan Şengün, Sayfa Editörü: Demet Şengün, Muhabirler: Ayten Öztürk, Gülten Koçak, Göksel Taşkan. WEB  Sayfa Editörü:  Ayten Öztürk. 10 bin 871-10 bin 876. sayılar arasında bir gezinti yapmak istiyorum efendim.

Serhad Artvin Gazetesinin  manşetlerinde, ilk ve öteki sayfalarında yer alan haberlerin tamamı bölgesel ağırlıklı haberlerden  oluşuyor, seçiliyor.Ozan ve şairlerin şiirlerine,yazarların araştırma ve tanıtım yazılarına  sıklıkla ve belirli bir düzen içinde yer veriliyor. Aydın Karasüleymanoğlu, Ömer Yerlikaya , Osman Demir imzalı yazılar vermek istediğimiz örneklerden birkaçı.

1-Bilgi varlığın özü; fikir aklın gözüdür,

2-Mizah ve nükte zekanın bize hediyesidir,

3-Tahammül sabrın kardeşi; beklemek hasretin ateşidir,

4-İyi niyet sömürülse bile hep kazanandır.

MEHMET NURİ PARMAKSIZ’DAN GÜNÜN SÖZLERİ:

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank