content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

26 Tem

Basın Bayramı, İYGAD ve Rol Çalanlar…

Dün sansürün kaldırılışın 106. yılını kutladık. Mesajlar atıldı basın bayramını ve sansürün kaldırılışının 106. yılı nedeniyle... İftar yemekleri düzenlendi. Gazeteciler övüldü... Bu arada İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'nin Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın Basın Danışmanı Savaş Atak ve Disiplin Kurulu Yedek Üyesi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün basın bürosunda görevli Ümit Ersoy arkadaşımız, Silivri Belediyesi ile ilgili yaptığımız haberlerden, Silivri'de dağıttımız gazetelerden rahatsız olmuşlar, etik bulmamışlar ve istifa ettiklerini duyurdular. Kimi büyük üstatlarımız(!) mal bulmuş magribi gibi gazetelerinin baş sayfalarından "İYGAD'da deprem" diye duyurarak haber yaptılar.

****

Tüm kamuoyunun şunu bilmesini istiyorum. Gazetecilerle ilgili genelge, talimname, şartname, ilkeler yayınlayabilecek olanlar mesleğimizle ilgili kuruluşlardır. Gazetecilerle ilgili genelgeler yayınlamak belediyelerin ve belediye başkanların görevleri değildir. Böyle bir görevleri de yoktur. Kim ki, bunu yapmaya kalkarsa bilinsin ki, önce bir gazeteci olarak sonra bir meslek örgütünün başında bulunan bir gazeteci olarak tavrım olacaktır. Herkes haddini bilecek...

****

Ayrıca kim ki, hangi şark kurnazlığı ile bizim bunu ilan için yaptığımızı söylüyorsa, iddia ediyorsa dünyanın en alçak adamıdır. Ve kim ki, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a ilan için tavır koyuyorsa, açıklama yapıyorsa, haber yapıyorsa, gazete dağıtıyorsa dünyanın en alçak adamıdır. İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri'ni kimler, böyle bir suçlama ile itibarsızlaştırmaya çalışıyorsa da bilinsin ki, tüm yasal haklarımızı kullanacağız.

****

Bir kez daha kamuoyunun ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın şunu bilmesini istiyorum. Bir belediye başkanı, bir belediye, bir kurum, bir kuruluş istediği medya organına ilan verme ve istediği medya organıyla çalışma hakkına sahiptir. Ve biz İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu olarak, Silivri Belediye Başkanı Işıklar ile özel hiçbir kavgamız yoktur.

****

Kimileri sağda solda bizim Işıklar ile mücadelemizi 'ilan kavgası' olduğunu anlatmaya çalışıyorlarmış. Onlara sözüm şudur, birazcık ahlakınız ve vicdanınız varsa yazdıklarınızdan ve söylediklerinizden utanın. Yazanlar, söz söyleyenler Silivri Belediyesi'nden ilan almıyorlar.

Ve Gerçek Gazetesi'nin imtiyaz sahibi olarak, tam 10 yıl 4 aydır Silivri Belediyesi'nden ilan alıyoruz. Yaptığımız haber sonrasında gazetemize ilan vermeyeceklerini bildirmiş belediye yetkilileri. Ve tam tamına 10 yıl 4 aydır Gerçek Gazetesi için Silivri Belediyesi'nden ilan istemedik. Bugünden sonra da istemeyeceğiz. Bizi ilanla terbiye edebilecek, İstanbul'da kimsenin olmadığını duyurmak isterim.

****

Yine istifa eden arkadaşlarımız İYGAD tarafından haber yazılarak gazetelere servis edilemeyeceği ve bunun etik olmadığı buyrulmuş. Ayıp ayıp ayıp... Bu arkadaşlarımızın görevleri haber yazmak ve gazetelere göndermek... Onlardan gelen haberleri kullandığımız için şimdi etik dışı bir iş mi yapıyoruz? Öyleyse, bayramdan sonra istifa eden her iki arkadaşımızın çalıştığı kurumların haberini Gazete İstanbul ve Gerçek olarak kullanmayacağız. Arkadaşlarımızın önerisini hayata geçireceğiz. Ne de olsa etik deyince, her şey duruyor. Arkadaşlarımız önermişler, tarafımızdan önerileri kabul edilmiştir.

****

İYGAD bir kurum, bir haber yapar, bir açıklama yapar, (aynen diğer kuruluşlar ve kurumlar gibi) Ve gazetelere gönderir. İsteyen gazete yayınlar isteyen yayınlamaz. Yayınlayan gazetelere ilan vermiyoruz, abone olmuyoruz ki... Mesleki bir dayanışma yapıyoruz. Ve bu dayanışmanın dışında kalan meslektaşlarımıza söyleyeceğim şu. Bu bölgede herkesin öyle yada böyle birbirine ihtiyacı var. Ya beraber mesleki itibarımızı yükselteceğiz ya da bugünkü gibi devam edeceğiz. İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği olarak yerel medyanın böyle devam etmemesi için elimizden geleni de yapacağız. Bunu yaparken bir amacımız var. Bu amaç belli... Yerel gazetecilerin mesleki itibarını, saygınlığını yükseltmek... Yapacağımız projelerle, belediyelere ve siyasetçilere bağımlı halden kurtarmak...

****

Kimileri Silivri Belediyesi'nin yaptığı gayri ahlaki ve etik davranışına yönelik, bir meslek örgütü olarak koyduğumuz tavrı itabarsızlaştırmaya ve buradan bize vurmaya çalışıyorlar ya, hatta kimileri Özcan Işıklar'a yaranmaya çalışıyor ya... Durmayın yolunuza devam edin... Herkes bildiği yolda yürürmüş.. Ancak bilin ki, gittiğiniz yol çıkmaz yoldur.

****

Bir kez daha altını özenle çizmek istiyorum. Işıklar, gazetelere gönderdiği metni geri çektiğini duyurmadığı sürece, o metni hazırlayanlarla ilgili gerekeni yapmadığı sürece İYGAD olarak ve bir gazeteci olarak tavrım(ız) devam edecek. Son söz:Yaptığımız mücadele bir ilan kavgası değildir. Herkesin kendi işini yapmasına yöneliktir. Yaptığımızın ilan kavgası olduğunu Işıklar açık açık söylesin, ben mesleğimi bırakacağım. Herkese açık açık ifade edeyim: Biz kazanacağız, çünkü haklıyız. Kimi çakallara buradan ekmek çıkmaz biline....

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank