- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Başarıları Daim, Yolu Açık Olsun…

Hafta sonu Gazete İstanbul'u beraber kurduğumuz sevgili meslektaşım Mehmet Mert'in Haberdar Gazetesi'nin 12. kuruluş yıldönümüne eşimle beraber katıldık.
Katılım oldukça iyiydi. Bölgemizin siyasi aktörleri gecede buluşmuştu.

****
Gecede, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin AK Parti aleyhine anlattığı fıkra, AK Partilileri çok rahatsız etti. Hatta geceyi terk etmeyi düşündüler.
Ardından plaket vermek için sahneye gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ise tüm kibarlığı ile anlatılan fıkraya yanıt verdi. Galiba siyasetteki uslüp farkı çok önemli.
Bir gazetenin gecesinde konuşulanlara, verilecek mesajlara herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Sonuçta bir gazetenin gecesinde verilecek mesaj medya üzerine olmalı. Başkan Değirmenci'ye sorsanız, anlattığı fıkra ile Türkiye'de bugün yaşanan medya özgürlüğüne dikkat çektiğini söyleyecektir.
Yine de bu tür gecelerde, salonda başka siyasi partilere mensup insanların olduğu düşünülerek, nezaket kuralları içersinde davranılması gerektiğine inanıyorum.

 ****
Büyükçekmece eski Kaymakamı, yeni Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz sahnede plaket verecekken, salonda bir alkış koptu. 'Kaymakam Gündüz neden bu kadar alkışlanıyor?' diye kendi kendime sorarken, salona bir kalabalığın geldiğini gördüm. Önce anlayamadım, sunucu kızımız Mustafa Sarıgül'ün salona girdiğini söyledi.
Oldum olası birisi konuşuken, dikkatleri çekecek birisinin salona girmesini de nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Aynen başka siyasi partilerin yöneticileri varken, aleyhlerinde fıkra ya da başka bir söylemde bulunulması gibi.

 ****
Mustafa Sarıgül konuşmasını yapmak için sahneye geldiğinde, arkadan Sarıgül müziğinin çalınması ise Haberdar'ın gecesi için büyük bir talihsizlikti. Mehmet Mert arkadaşımızın bilgisi dışında gelişen olayın da bir başka nezaketsizlik olduğunu düşünüyorum. 

****
Sunucu kızımızın Sarıgül konuşmasını yaptıktan sonra belediye başkanlarınının isimlerini söylemeden çağırması ise salonda bulunan belediye başkanlarını oldukça rahatsız ediyordu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, dik bir duruş göstererek aynı masada bulunduğu Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'u da yalnız bırakmayarak Sarıgül'ün yanına gitmedi.
Yapılan nezaketsizliği fark eden Mustafa Sarıgül, Hasan Akgün'ün ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un adını anons ederek sahneye çağırdığında, Başkan Uzun sandalyesinden yine kımıldamadı. Ancak, Akgün Uzun'un elinden tutarak sahneye götürdü.
Bu da gecenin başka bir nezaketli davranışıydı.

****
Yeniden Haberdar'ın 12. kuruluş yıldönümüne dönersek, bir günlük gazetenin 12 yılı devirmesi kolay birşey değil. Arkasında para gücü, siyasi güç, etnik bir güç, cemaatsel bir güç bulunmadan 12 yıl gazete çıkarmak hem de bunu hergün yapmak dile kolay.
Ve bunu Türkiye'nin merkez medyasının kalbinde İstanbul'da yapmak...
Kutlanacak bir başarı.
Tabi sadece Mehmet Mert değil, diğer günlük gazete çıkaran arkadaşlarımız da övgüyü hak ediyor.
Ve bugün bölgemizin en eski günlük gazetelerin çıkmadığını düşünürseniz, yoluna devam eden gazetelerin ne anlama geldiğini daha iyi anlamak gerekiyor.

****
Günlük ya da haftalık gazeteler sahiplerinin üzerinden yürüyor. Kurumsallaşmak ise oldukça zor. Mert arkadaşımızla beraber emeklerimizi, akıllarımızı, yüreklerimizi, deneyimlerimizi biraraya getirerek kurumsallaşmak konusunda İstanbul'a örnek olabilecek bir projeye imza attık. Projemiz elinizde tuttuğunuz Gazete İstanbul. 

****
Bir parçası olduğumuz Haberdar Ailesi’ne nice 12 yıllar diliyoruz.
Mehmet Mert'in çocuklarıyla beraber büyüttüğü gazetesinin olgunluk dönemini de görmesi dileğiyle... Başarıları daim, yolu açık olsun...
Haberdar'a nice yıllar diliyoruz...