content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

01 Nis

Ayna ve Anılar!

Değerli Okurlarım!

Doğduğum yer, Osmaniye’nin merkeze bağlı yaklaşık 500 haneden oluşan muhteşem bir köy. Issızca Köyü!

Merhum, babam Süleyman MERT’in 60’lı yıllarda yakalandığı çaresiz Verem hastalığından dolayı kaldığımız yer ise, dedem Mustafa Kemal’in yaşadığı 07 yaşımın geçtiği asıl ata yurdumuz olan CEBEL-BEREKET’ tir.

Geçen Pazar Gaziantep’te sevgili dostum R. İhsan Eliaçık’ında katıldığı “Demokratik İslam Paneli” dönüşü doğduğum köye anama bir Sıla-i Rahim yapayım dedim. 84 yaşına merdiven dayayan anamın maşallahı var.

Gece yarısı Ak parti iktidarının anama göre RTE’nin verdiği kömür, evimizin içini sımsıcak ısıtmıştı.

Anamın, Recep Tayyip ERDOĞAN’a sık sık, dualı göndermeler yaptığı bir bahar akşamı nöbeti gece yarısına devrederken sevgili kalemdaşım Cengiz AÇIKGÖZ ile muhteşem ve huzurlu bir uykuya dalmıştık.

Sabah ezanıyla birlikte yatağından fırlayan anamın Sabah Namazı direktiflerine dayanmak ne mümkün! Suyla polatlanıp yüce divan seansından sonra çıktığım sabah yürüyüşünde 50 yıllık anıları tekrar tekrar yaşadım…

Adeta o eski günlere gittim gittim geldim.

Bütün köyü sokak sokak dolaşırken, bir tatil gününde bakkaldan ekmek alanlar hep hanımlardı. Maalesef erkekler mışıl mışıl uyuyorlar hanımlar ise erlerinin işini bir ibadet bilinciyle yapıyorlardı.

Mezarlık ziyaretimde çocukluk arkadaşlarımın yüzde 80’in ölmüş olduklarını mezar taşlarından öğrendim. Yüce Rabbimize hala yaşadığımız için şükürler ederek mezaristandan ayrıldığımda anamı aradım kaç ekmek alayım dediğimde:

“oğlum ben ekmeği çoktan aldım ve çayı demledim seni bekliyoruz.” dedi.
Ben ki televizyon ekranlarından bütün dünyaya hamım haklarını savunan, adalet, eşitlik, birliktelik konularında NUTUK-lar atan ,eşcinselleri, kedileri, köpekleri koruyup kollamamız gerektiğini haykıran bir insan olarak kendime, evime, köyüme hatta 84 yaşındaki anama bile bunları anlatamamıştım!
Eyvah!
Sevgili okurlarım!
Ele verir talkını kendi yutar salkımı esprisince, kendimle hesaplaşmam ve aynaya bakmam lazım.
Allahaısmarladık!...
BİR AYET
Allah kuluna Kafi değil mi?

BİR HADİS
Allah’ı kullarına sevdirin ki, Allah da sizi sevsin

BİR SÖZ
Allah'ı bulan, neyi kaybeder? Ve O'nu kaybeden, neyi kazanır?

yukselmertoglu@hotmail.com

 

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank