content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

24 Tem

Allahın Verdiği Canı Kul Alamaz ve Aldıramaz..!

Allahın Verdiği Canı Kul Alamaz ve Aldıramaz..!

Hakkâri Çukurca’da insanlıktan nasibini almamış varlıkların(teröristlerin) yola tuzakladığı tonlarca el yapımı patlayıcının 24 Haziran 2016 Cuma günü sabah erken saatte, asli görevi vurmak, kırmak, ölmek ya da öldürmek olmayıp, iç ve dış şer güçlere karşı vatanı ve milleti insanca savunmak olan insan evladı askerlerin geçişi esnasında infilak ettirilmesi sonucu un ufak olarak şehit düşen dört vatan evladından biri Ünye’nin yetiştirdiği 26 yaşındaki su gibi delikanlı Jandarma Uzman Çavuş Kerim Örtücü idi...
*****
Önceki nice şehitlerimiz gibi, jandarma Uzman Çavuş Kerim Örtücü için de inşallah son şehidimiz olur diye ikindi namazında kılınacak iken başbakan yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş’un gelişiyle birlikte vaktinden evvel saat:15.00’de kılınan cenaze namazında önce bol, bol dualar edildi.
*****
Terör ülke genelinde her seferinde olduğu gibi Ünye’de de bir kez daha iyice kınandı. Terör ve teröristler bir kez daha şiddetle lanetlendi. Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganları geçmiştekilerden daha çok atıldı.
*****
Allah mekanını cennet eylesin,ailesine metanet versin evladımız,Kerim Örtücü’nün cenazesinde ve öncesinde ülkenin seçilmiş ve atanmış üst düzey sevk ve idarecilerince nasıl oluyorsa,adamakla mal,kınamakla terör tükenmez misali bir kez değil,defalarca hem de şiddetle kınandı…
*****
Ancak,geçmişte olduğu gibi bugünde, yetkililerin olayları kınamaktan öteye gitmeyen taziye mesajlarının hemen ardından sarf ettikleri kin ve nefret söylemleri üzerine, vakit kaybetmeden harekete geçen ve hızlarını artıran şer odakları, su gibi vatan evlatlarımızı hunharca öldürerek,topluca katlederek yüreklere ve ocaklara ateş düşürmeye devam ettiler.Halende devam ediyorlar...!
*****
Terör olayları hem ülkemizce hem de dünya ülkelerince yıllardır ve halen her seferinde hem de şiddetle kınanmasına rağmen azalmak tükenmek yerine artarak devam ediyor..
Demek ki bu iş sadece kınamakla olmuyor.Öyleyse bu işte bir eksik değil..Büyük bir eksiklik,aksaklık ve yanlışlık var…!Nedir,nerededir bu eksiklik,aksaklık ve yanlışlık..?
*****
Bize göre suç ve kusur, eksiklik ve aksaklık devletine ve milletine karşı vatandaşlık görevini yapan ve halende kendinden öncekilerden öğrendikleri bir şekilde yapmaya devam eden aziz Türk Milletinde değil.
*****
Ortada çok önemli bir suç var. Bunu biz değil dünya âlem görüyor ve biliyor. Suç varsa ki evet var. Suçun mutlaka suçlusu vardır ve olmalıdır. Millette olmayan bu söz konusu suç, kusur, eksiklik ya da aksaklık elbette birinde, bir yerlerde olacak ve olmalı.
*****
O zaman suç ve kusur,görevini bihakkın yapmayan,ya da eksik yapan milletin seçerek ve atayarak göreve getirdiği Türkiye Cumhuriyeti devletinin sevk ve idarecilerinde.!
*****
Görülen o ki, idareciler terör konusunda üzerlerine düşen görevlerini bihakkın yerine getirdiklerini sanıyorlar. Yada bazılarımıza göre öyle sanılıyor. Ama, görülüyor ki birileri görevlerini doğru yapmıyorlar yada yapamıyorlar... Görevlerini adam gibi yapmış olsalar ülkede durum böyle bu kadar vahim olur mu,olmaz tabii,hatta olmamalı..
*****
Öyleyse bu terör işinde, terör politikasında farklı bir yol ve yöntem izlenmeli.Öncelikle şiddet ve nefret söylemlerinden kaçınılmalı.Sevgi ve barış dili kullanılmalı.Çünkü şiddetle,vurarak,kırarak, ölerek ve öldürerek bu konuda bir arpa boyu yol alınmaz ve görüldüğü gibi alınamadı..!
*****
Her şey insan ve insana hizmet için yapıldığına ve bundan böyle yapılacağına göre, yaratılmışların en mükemmeli olan insan yüce Allah tarafından ölmek, öldürmek gayesiyle değil, insanca yönetmek ve adaletli bir şekilde yönetilmek gayesiyle yaratıldı..

Öyleyse kin ve nefret söylemleriyle yok yere ölmek ve insanları yok yere öldürmek yerine, sevgi ve barış dili ve söylemleriyle terör olayları başta olmak üzere, bütün olumsuzluklara köklü çözüm aramak, köklü çözüm bulmak ve köklü çözüm getirmek daha akılcı ve daha doğru bir yöntem olmalı diye düşünüyoruz…!
*****
Ve ısrarla diyoruz ki,günümüze kadar ve halen ne dünyada,nede ülkemizde ölerek,öldürerek,kanla,gözyaşıyla barış ve huzur sağlanmamış,bundan böylede sağlanması mümkün gözükmüyor..Demek ki bu iş kulu kula kırdırmakla,kulu kula öldürtmekle yani,ölmekle öldürmekle olmaz.
*****
Çünkü Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır, kul almaz ve alamaz..Kendinde varlık hisseden kul bile kul’a hükmederek can aldıramaz.! Yüce Allahın yarattığı bütün insanlar başta olmak üzere, canlılar için dünyadaki tek gerçek ölüm, o da ancak yüce Allah tamam dediğinde gerçekleşir. Bunu biz aciz kullar değil, yüce Allah söylüyor.
*****
Yüce Allahın verdiği canı, yarattığı beşer,şaşar aciz kul asla alamaz..Kendinde bu konuda güç ve yetki gören yetkili de yattığı yerden verdiği emirle de can aldıramaz..!
*****
Hele hele,sonsuz hoşgörüye sahip kutsal dinimiz İslam’ı, kendi tekelinde zannedip,kendinden başka kimseyi düşünmeyen seçilmiş,atanmış, nihayetinde kendileri de aciz bir kuldan ibaret olan kibirli sevk ve idareciler değil insanın, nokta kadar bir varlığın dahi canını alamaz ve asla aldıramaz.Çünkü vermekte almakta yalnızca yüce yaratıcı Allah’a aittir diyor,saygılar sunuyorum..!
Ahmet Yenin
Allahın Verdiği Canı Kul Alamaz ve Aldıramaz..!

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank