content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

29 Nis

Akıl ve Din Parelelliği!

Değerli okurlarım! “Din” insanlık için gönderildiğine göre,“İNSAN” lığın önce geldiğini söylemek doğruyu ifade etmek olur.

“İSLAM”  toplumsal hayatla bütünleşmek demektir.

 (Tevhit) , yani “İSLAM” medeniliktir, barıştır,  aydınlıktır, aydınlığın yoludur.  

Huzurun, barışın, evrensel birliğin çağrısıdır.

“İSLAM” Allah’a ve insanlığa adanmış bir birey ve toplumdur.

“İSLAM” Allah adına uğraş vermektir. Dayanışmayı, paylaşmayı, birliği, dirliği, gelişmeyi, kalkınmayı sağlayacak fikri önderdir. İSLAM’da dinin kaynağına “KURAN”, Bilginin kaynağına da tereddütsüz “AKIL” diye cevap verilmelidir.

“İSLAM”da bilginin, doğru, gerçek ve güvenilir bilgilenmenin tek kaynağı vardır o da “AKIL”dır, aklı kullanmaktır..

 “İSLAM”da “AKIL”, “DİN”le çelişmez! Aksine “AKIL” ile “DİN” varlıklarını paralel olarak sürdürürler.

Dinin “TEK” güvenilir “KAYNAĞI” olan “KURAN”, sayısız kereler “AKL”a “DÜŞÜNMEYE”, ve “AKLI KULLANMAYA” temas etmiştir. Allah (cc) “Aklını kullanmayanların üzerine her türlü pisliği ve olumsuzluğu yağdıracağı”(10/100)nı ifade etmiştir.

“İSLAM”, Allah’tan başka varlıklara güçler atfetmemek ve kutsallaştırmamaktır…”

Bazı insanlar, “biz doğruyu ve gerçeği ancak manevi olgunluğa erişmiş şahsiyetlere, kendilerine özel bilgiler verilmiş kişilere danışarak bulabiliriz… Biz kimiz ki düşünelim? Biz neyiz ki aklımızı kullanalım?”derler.

Örneğin “KURAN”ı anlamak için okumalıyız dediğinizde, “biz kimiz ki KURA N’ı anlayalım?”diye bir itiraz gelir.

Oysaki bir surede tam dört ayrı yerde, “Biz bu KUR’AN’ı öğüt alasınız ve anlayasınız iye kolaylaştırdık, akılda tutulur kıldık yok mudur ondan ders almak isteyen?(54/17,22,32,40) bir başka bölümde “Biz ayetlerimizi böyle tebliğ ediyoruz umulur ki düşünürsünüz.(2/219)

“KURAN”ın bu apaçık tebliğine karşı “Biz kimiz ki?” diyerek gerçekten kendimize yazık ettiğimizin farkında değiliz..

Kur’an-ı okumak, anlamak ve yaşamak aslında gerçek İslam’ın ne olduğunu ve ne olmadığını anlamaktır.

“İSLAM”ı;  belli bir coğrafyanın, belirli bir kültürün, belirli bir medeniyetin ve tarihi dönemin özeline indirgememek, aksine evrensel bir dava olduğunu kavramak; geri kalmışlık, irtica ve ölü tapıcılık, tarih perestlik, kaderciliğin, dünyadan kopuşun adı da değildir

 “İSLAM” cehalet, savaş ve terörü değil, birilerinin geçim, servet ve iktidar kaynağı insanların mesleki dalı da değil, hele hele “milli” ve “resmi” hurafelerimizin kılıfı hiç değil.

Hele hele “İSLAM” ruhbaniyetin halkı aldatmanın aracı asla değildir….

Sonuç olarak “İSLAM” anadan doğduğun gibi İNSAN olarak kalmanın ve doğallığını korumanın bir diğer adıdır.

Ne diyelim , ALLAH ile aranıza giren tüm engelleri “salim” bir “AKIL” ve “MANTIK”lı bir düşünce ile kaldırın ve sizi yaratan Rahman ve Rahim olan Allah’ a gereği gibi bir kul, “İNSAN” olun..

“Onlar ki, sözü(HADİSİ)  dinlerler, sonra en güzeline tabi olurlar.” (39/18)

ATATÜRK KÖŞESİ

Adalet, mülkün temelidir..

DÜŞÜN-TAŞIN

Muhakkak ki Allâh indînde canlıların en şerlisi, aklını kullanmayan (taklitle yaşayan) sağırlar ve dilsizlerdir.(K KERİM 8/22)

GÖNDERMELER

-İstifleyerek, haram lokma yiyerek değil, “Gevşemeyin, üzülmeyin, inanıyorsanız mutlaka siz üstünsünüz diyen Kura’n-ı Kerim’in çağrısına kulak vermeyi düşünüyor musunuz?

-Yıllar önce, “15 Milyon Türk Milleti’nin imanını selamette görürsem Cenneti de istemem.” Diyerek, bu milletin gönlünde yaşayan büyük ruhu, Kuşe-i Kabrinde muzdarip edenlerin kimler olduğunu biliyor musunuz?

-Köşelerinde ve televizyonlarda Konuya, konuma, sahneye, seyirciye göre konuşlanarak boğazdan villa alan bazı konjonktürel beyefendi ve hanımefendilerin CENNET görünümlü evlerinde CEHENNEM’i yaşadıklarını hissedebiliyor musunuz?     

-“Bütün bir ULUS olarak, Adaleti, mülkün temeli hassasiyetiyle baş üstünde tutabilseydik bu günkü belaların hiç birisi başımıza gelmezdi.” Diyen Sevgili dostum Hüseyin BAYRAK’a katılmayan var mı?

-Hayırlı bir iş vesilesiyle gittiğim Güneydoğunun kent merkezlerinin ve yollarının Adana’dan daha ileri düzeyde olduğunu biliyor musunuz?

-Dünya İnsanlık Ailesinin Kurtuluş Reçetesi olan Kur’an-ı Kerimi baştan sona kadar bir kerecik olsun oku(ya)mayan milyonlarca insanın bende MÜSLÜMAN-ım demesi, sizce ne anlam ifade ediyor?

-Devletin malı deniz yemeyen d..z zihniyetindeki hırsızların her iki dünyada da rezili rüsvay olacaklarını biliyor musunuz?

-Kardeşin kardeşi katlettiği küreselleşen bu acımasız dünyada en büyük fitne aracının sosyal iletişim ağı olduğunu bilmeyen var mı?

- Dün mızraklarının ucuna Kur’an-ı takanların; maalesef bu gün daha farklı, daha vahim yöntemlerle şeytana hizmet ettiklerini biliyor musunuz?

-Tarihe ve geleceğe karşı sorumlu olan insanlar her zaman diliminde gerçekleri mertçe söylemelidirler dediğimden habersiz olan var mı?

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank