content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

28 Ara

Abdurrahman Yağdıran’ın 60. Sanat Yılı Konseri

Değerli okurlar daha önce “Abdurrahman Yağdıran ile Bir Gün” başlıklı yazım ile onunla yaptığım söyleşiyi sizlerle paylaşmıştım. Bu kez “Abdurrahman Yağdıran’ın 60. Sanat Yılı Konseri” başlıklı yazımla izlenimlerimi ve duygularımı anlatmaya çalışacağım.

Malum havalar birden soğudu. Ben de bir iki gündür böbrek iltihabı nedeniyle evde dinleniyordum.  22 Aralık 2016 Perşembe günü akşama doğru Ayşe Kılıç adlı eski komşum aradı. “Bugün iyi______-jpgccakşam saat sekizde Seyhan’daki 75. Yıl Sanat Galerisi’nde Abdurrahman Hoca’nın konseri var. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü düzenlemiş. Başkan da gelecekmiş. Abdurrahman Yağdıran seni çok sever. Görünce mutlu olur, çok sevinir. Arabayla alırız, üşümezsin. Biraz erken gidelim, sohbet ederiz.” dedi. Dost diyince dostluk diyince bende akan sular durur. Hazırlandım, beni evden aldılar. Hava soğuktu ama dostların yürekleri sıcacıktı. Arabada tatlı bir sohbete dalmıştık. Yaz boyu tatil dolayısıyla görüşememiştik. Sonbaharda da yurt içinde, yurt dışında etkinliklere katıldığım ve yeni çıkacak “Aşkı Heceledim” adlı şiir kitabıma yoğunlaştığım için görüşememiştik.

Konsere bir saat erken gitmiştik. Adana Büyükşehir Konservatuarı saz ve şan sanatçıları sahnede son çalışmalarını yapıyorlardı. Kızlar da bindallıdan esinlenilerek hazırlanmış güzel giysileri içinde peri kızları gibiydiler. Erkekler siyah takım elbise, beyaz gömlek, kırmızı kravatlarıyla son derece şıklardı. “Mükemmellik ayrıntıda gizlidir.” derler. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştü. Sandalyelerin üstüne Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire 15697921_10154312750352998_5922994973613382277_n%201-jpgnnBaşkanlığı tarafından bastırılmış ikişer adet broşür konulmuştu. Biri Abdurrahman Yağdıran 60. Yıl Sanat Konseri konser programı idi. Diğeri ise 75. Yıl Sanat Galerisindeki Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konser programlarını kapsıyordu. 27 Ekim 20016 ile 27 Nisan 2017 arasında olan ve olacak konserlerin günü, saati belirtilmişti. Kaçırdığım konserler için üzüldüm ama kısmetse diğer konserlere katılmaya çalışacağım.

Büyükşehir Belediyesinin Kültür Müdürü Sayın Yusuf Delikoca ile arkadaşlarımı tanıştırdım. Özverili çalışmaları için kutladım. Bir süre sonra Sayın Abdurrahman Yağdıran geldi. Yanına giderek kısa bir görüşmeden sonra yerlerimize oturduk. Konser tam zamanında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü’nün ve çalışma arkadaşlarının gelmesiyle başladı. O arada kendisi de değerli bir sanatçı olan Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Sayın Mahmut Tülek’i gördüm. iyi____-jpgooKonser, Sayın Nergis Akçay’ın sunumuyla başladı. Özenle hazırlanmış olan slayt gösterileri de muhteşemdi. Sayın Yağdıran’ın eserlerinden oluşan konserdeki ilk eser “Elmayı Daldan Aldım” koro halinde söylendi. Sırasıyla şu eserler seslendirildi:

Solist: Hail Yıldırım “Arap Atım Koşar”

Solist: Bahar Tan “Düğünde Saz Çalsınlar”

Solist: Yıldıray Haksever “Beni Her Gün Taşlayanlar”

Solist: Ramazan İnal “Kız Anası”

kaSolist: Serkan Yontar “Dam Üstünde Bir Güzel”

Solist: Ferhat Deli “Bülbülüm Kondu Güllere”

Solist: Nergis Akçay “Postacı”

Postacı şarkısının öyküsünü slayt gösterisinde de izledik. Şarkının yer aldığı filmlerden ve programlardan kesitler sunuldu. Sayın Yağdıran sahneye çıktı ve “Eşi Olmayan Ağlar” ile herkesin ezbere bildiği “Adana Yollarında” adlı eserlerini de kendi seslendirdi.

Program bitimine yakın Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü sahnede çok güzel bir konuşma yaptı. Sayın Yağdıran için iki ödül hazırlanmıştı. Ödüllerden birini konservatuar adına diğerini de Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı adına takdim ufetti. Sanatçımızın yüzündeki gurur ve mutluluk hepimizin ödülü oldu. Öyle güzel bir gece yaşamıştık ki yıllar geçse de izi hafızalarımızdan asla silinmeyecekti. Salondan ayrılırken Sayın Yusuf Delikoca “Harika Hanım bir gün size de böyle bir program hazırlarız.” dediğinde çok mutlu oldum ama o günleri görmeye ömrümün yetmeyeceğini düşündüm. Konser Salonunu terk ederken “Adana Yollarında” şarkısını mırıldanmaya başlamıştık.

Toprağı gibi sanatı da çok verimli olan Adana’mızın sanatçısına sahip çıkması çok güzel… Sayın Abdurrahman Yağdıran sen çok yaşa! Sanata destek verenler de çok yaşasınlar. Hepinizin yeni yılı

kutlu olsun.

HARİKA UFUK

ADANA

27.12.2016

SAAT: 15.30

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank