content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Kas

A Be Kahriman, Avcılar’da Neler Olmuyor ki?

Dün gazetemizin 7. sayfasında Murat Kahriman, "Avcılar’da neler olmuyor?" başlığı ile çöp ihalesi ile ilgili yazmış. Aslında yanlış-yalan şeyler yazdığımızı ifade etmiş.
Yazmasına yazmış da, bilmediği konularda yazı yazmak, bilmediği konularda bilirmiş gibi davranmak, birinin anlattığını doğru kabul etmek, yanlışşşş...
Bugün Avcılar Belediyesi çöp ihalesi ile ilgili yazdıklarımız ortada duruyor.
Toprak Ana, Haney Handan Toprak Benli ve sevgili eşi, fahri Kültür Danışmanlık ve Eş Başkanlık yapan Yusuf Benli ile yazdıklarımız arşivde duruyor.
****

Kahriman arkadaşımız, elma ile armutu karıştırdığımızı iddia etmiş. Sözde ben 5 yıllık ihale rakamları ile 1 yıllık ihale rakamlarını aynı kefeye koymuş muşum...
Kendi düşüncesine göre, ihalenin verilmek istenmediği firma, bilerek ihaleye düşük fiyat vermiş ve demek istemiş ki; 'siz beni bırakırsanız, ben de sizin tekerinize taş koyarım.'
Ve firma ihaleye düşük fiyat vererek,
mücadele başlatmış ve ortalığı karıştırmış mış...
****
Sevgili Kahriman yolsuzluklar konusunda çok hassas olduğundan dolayı, kim olursa olsun da affedici değilmiş... Gazeteciler doğru bilgi verirse, okuyucularını doğru bilgilendirmiş olurlarmış... Filan filan...

Anlayacağınız yazdığımı köşe yazıları ve gazetemizde çıkan haberlerle okuyucumuza doğru bilgi vermemişiz... Ne yapmışız, elmalarla armutları karıştırmışız.
****
Ayrıca Toprak Ana, Haney Handan Toprak Benli, yaptığımız eleştiriler ve ihalelerle ilgili Murat Kahriman'a konuşmuş. Doğrusu Kahriman aramış o da sorulara yanıt vermiş.
Demiş ki, mahkemeye verdim...
Demiş ki, hatta görülen luzüm üzerine ihaleyi iptal etim...
****

Kahriman'a yanıt vermeden önce kamuoyunun bir kez daha bilmesini isterim.
Avcılar Belediye Başkanı pardon Toprak Anası ile ilgili tez yazabilirim...
Anlayacağınız konuyu o kadar detaylı biliyorum ki, Toprak Ana kamuoyuna ve Kahriman'a da yalan konuşmuş.
Bir, yaptığımız haberlerle ilgili, çöp ihalesi ile ilgili hakkımızda açılmış bir dava yoktur.
İki, tarafımıza mahkeme tarafından yayınlanmak üzere gönderilmiş bir tekzip yazısı vardır. Biz de yaptığımız haberlerin doğruluğuna inandığımızdan dolayı, bir üst mahkemeye tekzip kararının kaldırılmasını için müracaat ettik.
Üç, çöp ihalesi iptal edilmediiiiiiii....
Dört, çöp ihalesi ile ilgili Avcılar Belediyesi'nin itirazı yoktur. Zaten ihaleyi iptal etseydi Toprak Ana, iki aydır çöp ihalesini birer aylık pazarlık usulü ile ihaleye vermezdi.
Beş, ne bir haberimizde ne de köşe yazımızda çöp ihalesi ile ilgili 5 yıl ve 1 yıl ibaresi vardır.
Birazcık aklı olan herkes bilir ki, hiçbir ihale 5 yıllığına yapılamaz...
****
Avcılar Belediye Başkanı Toprak Ana, göreve gelmeden önce uzun yıllardır ilçenin çöp işini ihaleye düşük fiyat teklifi veren firma yapıyordu.
Aynı zamanda belediye kendi ekipleri ve araçları ile de Avcılar'ın çöpünü topluyordu. Anlayacağınız çöp iki bölgeye bölünmüş olarak yapılıyordu.
24 aylık ihale bedeli 25 milyon TL. idi.
Toprak Ana göreve gelir gelmez, çöp işini, kentin tamamını 30 aylık ihaleye çıkardı.
İhaleye iki firma düşük teklif verdi.
Tomurcuk firması 116 milyon, Beş Kardeşler 85 milyon TL.
Bölge aynı, şartlar aynı, araç sayısı aynı... Personel sayısı aynı... Hatta ve hatta kumsal temizleme aracı aynı...
Toprak Ana'nın kimilerine anlattığı gibi, Beş Kardeşler ve Tomurcuk ayrı ayrı ihaleye değil, aynı şartlara haiz ihaleye girdiler.
Evrakları uygun olmayan hiç bir firma yasa gereği, ihale günü teklif verme hakkı olmuyor, bilinsin isterim.
****
Toprak Ana'nın 'ihaleyi iptal ettim', dediği kocaman bir kuyruklu yalandır.
İhaleyi kazandığı halde, ihalenin kendisine verilmemesi üzerine, Beş Kardeşler Firmasının itiraz süresinin son günü, Kamu İhale Kurumu'na (KİK) verdiği dilekçeden dolayı, Tomurcuk firmasına ihale verilemedi.
Ve bundan dolayıdır, Ekim ve Kasım aylarını pazarlık usulü ihale ile Tomurcuk firmasına verdi Toprak Ana, pardon ihaleyi yapmaktan yetkili kıldığı komisyon.
30 aylık ihaleyi aylık yaklaşık 3 milyon 830 bin TL'ye alan Tomurcuk, bu sefer aylık Pazarlık Usulü ile ihaleyi 3 milyon 420 bin TL'ye aldı.
Tomurcuk firması aylık 3 milyon 420 bin TL'ye verdiği bedelin aynısını 30 aylık ihalede teklif verseydi, yaklaşık 103 milyon TL yapıyordu.
Anlayacağınız sevgili okurum, yazmasaydık, Beş Kardeşler KİK'e müracaat etmeseydi, bugün Avcılar Belediyesi çöp ihalesini yaklaşık 13 milyon TL fazlasına vermiş olacaktı. Anlayacağımız her ay 3 milyon 830 bin TL ödüyor olacaktı.
****
Avcılar halkının bugün kü karı yaklaşık 13 milyon TL'dir. Anlayacağınız sevgili okur, Avcılar Belediyesi çöpün kaldırılması için vereceği daha az rakamla daha çok park, daha çok yol, daha çok proje gerçekleştirecek. Ve tabi ki daha az borçlanacak ve ödeme dengesi belki birazcık daha dengeli olacak.

Yok ihaleyi Beş Kardeşler'e verseydi, aylık pazarlık usulü verdiği ihale bedeli üzerinden, kamunun karı yaklaşık 18 milyon TL olacaktı.
****
Biz diyoruz ki, kamunun parası peşkeş çekiliyor.
Biz diyoruz ki, İstanbul'da en pahalı çöp işini Avcılar Belediyesi yapıyor.
Biz diyoruz ki, kamunun malı birilerine peşkeş çekilmesin.
Biz diyoruz ki, birileri arpalanacak diye kamunun kaynakları birilerinin cebine girmesin.
Biz diyoruz ki, kentin şehr-i eminleri, hemşerilerine yalan söylemesin.
Biz diyoruz ki, kentin şehr-i eminleri kamunun kaynaklarını peşkeş çekmeyecek hele hele, 'AK Parti  yolsuzluk yapıyor' diye iddia da bulunanlar, aynı şeyleri yapmayacaklar.
Kentlere nobran gibi saldırmayacaklar...
Görgüzlük yapmayacaklar...
Eşlerini, çocuklarını kamudan uzak tutacaklar...
Eşlerine belediye yönettirmeyecekler...
Eşlerine, makam arabası kullandırmayacaklar...
Eşlerine, makam odası kullandırmayacaklar...
Eşleri, sözde belediye konservatuarında başkan danışmanı ve oradan sorumlu başkan gibi davranmasana müsaade    etmeyecekler...

Çocuğuna makamda doğum günü partileri yapmayacak, göreve geldiğinin 3. ayında oğluna doğum günü hediyesi olarak son model Audi araba ve doğum tarihi 1986 plaka almayacaksın...

Son söz: Altı ayda görgüsüzlüğün ve nezaketsiziliğin dibine vurmayacak, ihaleleri adrese teslim etmekten, ihaleye fesat karıştırmaktan uzak duracaksın ki, şehr-i emin olacaksın...
Ve en çok eleştirdiğin, yerin dibine soktuğun, her türlü sözü söylediklerine benzemeyeceksin ki, farklı olduğunu gösterebilesin...
Ve kentlere diğerleri gibi nobran gibi saldırmayacak, kamunun ve kentli hemşerilerinin çıkarlarını koruyacaksın...

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank