content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 May

Reyhanlı

Reyhanlı’daki terör saldırısını insanlık adına, teferruat yaşamlar adına lanetliyorum.

Türkiye dünyadaki yaşanan her tür terör eylemlerinin tüm türlerini bazen tek tek bazen birlikte yaşayan ender ülkelerden biridir. Bunları şöyle sıralamak mümkündür:

1-      Etnik Terör : Asala, PKK vs.

2-      Dinsel Terör : Hizbullah vs.

3-      Küresel Terör : Devlet/devletler destekli köstek terör vs.

4-      Münferit Terör: Taraftar terörü, maganda terörü vs.

Bunlara çevre terörü, trafik terörü gibi aklınıza gelebilecek insanlığın can, mal, esenliğine yönelik tüm saldırıları ekleyebiliriz.

Tüm bu terör saldırılarını bertaraf edebilmek için, ülkenin (insanlarının) asgari ortak paydalarda, rejimin demokratik ve adaleti konusunda hem fikir, dış ve iç kaynaklı bu tür terör eylemlerine karşı da yekvücut bir görüntü vermesi gerekir. ..ken bu görüntü, günlük güdük siyasi çıkarlara feda edilmekte, her birimiz bir diğerimizin hilafına hayata tutunmak zorunda olduğumuzu zannetmekteyiz.

Her şeyin sütliman olduğu dönemlerde iç siyasi çıkar mücadelelerinde, halkın sosyal dokularının ve bir arada yaşama arzusunun tarihsel alt yapılarının zedelenmesi pahasına yapılan söylem ve eylemlerden sonra, devlete, topluma, kurumlara yapılan menfur saldırılarda, “birlik ve beraberlik” (ve kol kırılır yen içinde mealinden sukut tavsiyeleri) giderek inandırıcılığını kaybetmektedir.

Başta iktidar ve muktedirler olmak üzere tüm siyasi ve toplumsal kurumlar, emperyallerin projelerinin aracı olmaktan kurtulamadığımız sürece, halkımıza acıdan başka bir şey veremeyeceğimizi bildiklerinden şüphe duymuyoruz. Halka sunulan sentetik ve sanal yaşamlar efsunlanmış beyinlerde sür git iktidar olamazlar!

Her birimizin varlığı, bir diğerimizin hilafına değil, varlığına bağlıdır.

TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ LANETLİYORUM.

ASIM SES-İSBFMEZDER Yön.Krl. Bşk.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank