content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

02 Mar

3.Ahmet ve Zührevi Sultan

Yalan bunların hepsi!

Geçenlerde gene bir telefon geldi. Akşama doğru. İsimsiz bir numara. Bu numaralar hiç bitmez. Açmakla açmamak arasında gidip geldim. Odadan koridora çıkıyorken çaldıydı. Durduydum. Bir adım daha attıydım ileri. Sebepsizce, geri döndüm ve açtım telefonu.

3.Ahmet değildi. Oh be, dedim. Bir türlü bıkmıyor, rakı içiyorum, gel de beraber içelim, gel tükanda oturalımlarından. Oh be'den sonra, gayet disipline edilmiş, saat gibi kurulmuş, hazırlanılmış bu sesin bir kadına ait olduğunu anladım. Bir sesin saat gibi kurulmuş olması diye bir deyim yok, biliyorum fakat öhüm öhö diye hazırlık yapılmış ses tonajı, tınısı, frekansı, genliği; öte yandan bir sinsilik.

Ağırıma gitmiyor artık aptal yerine konulmak. Eğlenceye çevirdim, ne yapayım başka. Peki ya nasıl bir aptal görüyorlar karşılarında bunlar, deyip düşündüm.

Düşünüp ederken seksapeli sesi, en son künefe yediğim künefecideki yediğim kazığı hatırladım.Epeyi zaman oldu aslında da, daha dünmüş gibi hatırlarım. Aslında kazık yemezdim de, erindiydim; çünkü yorgundum, daha yukarıdaki künefe yapan bir dükkana gitmeye. O yukarıdaki künefe yapan yer standart bir fiyata yapıyordu künefeyi.

Yediğim kazıktan rahatsız olduğumu birkaç arkadaşıma çıtlatınca bu dombilililere, bayan olanı demesin mi: işler kesat bu ara da, kirayı ödemekte zorlanıyoruz, önümüze gelene kitliyoruz. Birkaç işyeriyle daha bu tür ortaklıklarımız var yani; kiralarına yardım ettiğim.

Acı tarafı işin: yalan bunları hepsi! Küplere basmışlar paraları bunlar, ciddiyim bu konuda, bir daha açılmamak üzere. Küplerini taşıyacak eşek arıyorlar.

3.Ahmet'in eşi Zührevi Sultan'dı arayan. Tanımamıştım. Ki zaten daha önce iç konuşmamıştım zaten. 3.Ahmet'in telefonlarına çıkmadığımı biliyor ya. Zührevi Sultan İstanbul'daki saraylarına teşrif edecekelermiş de, uğurlamaya gelmez miymişim.

Çok daha önceleri, 3.Ahmet'in bana demesine göre, karısından da sakladığı bir sır vardı. Sadede geleyim hemen: yalan bunların hepsi! Hırsız ve sahtekarların ortak özelliğidir: sizi mutlaka bir sır verirmiş gibi davranmaları. Böylelikle, bir yakınlık akar sizden o yana doğru, ve kısa bir zaman sonra da para isteme fasılları başlar. Başka bir gerçeği daha okuyucuyla paylaşmak isterim: bunların icradan, şundan bundan kaçırdıkları paraları bir matematik profösürü 3 günde anca sayar. Para saklıyorlar yani. Geçimliklerini de, ki bu geçimlik mekanizmasi harikulade zevkli bir iştir, senden benden sağlarlar.

Zührevi Sultan'ın da yaptıklarını bana daha önce anlattılardı. Aslında anlatmalarına gerek yoktu çünkü böyle bir padişahtan bunca zaman boşanmayan, ki raharlıkla da boşanabilirler aslında, kişi de olmuştur bir zührevi. Kafa zührevisi yani bunlar.

Yani bu hürrem süleyman filan halt etmiş bizimkilerin yanında. Daha bir şey anlatmadım ben. Hürrem ve süleymanın ekmeği ile oynamak istemem.

Evet.

3.Ahmet ve Zührevi Sultan

 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank