content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

28 Kas

Terörü Kınıyorum

Vikipedi, özgür ansiklopedi “terörizm” başlığı altında şu bilgileri veriyor: Terör ya da terörizm, siyasal, dinsel ve/veya ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla sivillere; resmî, yerel ve genel yönetimlere yönelik baskı, yıldırma ve

her türlü şiddet içeren yolun kullanımıdır. Terör uygulayan organize gruplaraterör örgütü; terör uygulayan şahıslara ise terörist denir.

Öncelikle terör kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin nefretle anılacak bir olay… Allah hepimizi terörden ve her türlü felaketinden GetAttachmentkorusun. Bunu sadece kendim ve kendi ülkem için değil, bütün insanlar için de diliyorum. Hangi dinden, hangi ulustan, hangi görüşten, hangi ırktan olursa olsun dünyada tek bir insan hatta tek bir canlı zarar görmesin istiyorum. Şiddete karşıyım.

İnsanca yaşamak varken öldürmek de neyin nesi oluyor? Allah, kendi verdiği canı vade dolduğunda kendisi alır. Kimsenin yaşama hakkımız üzerinde tasarrufu olamaz. Hatta sadece başkalarının hayatlarını tehdit etmemek yetmez. Bireylerin kendilerine yönelttiği saldırıları da kınıyorum. Kendi hayatlarını riske atmalarının, intihara teşebbüs etmelerinin mantığı olamaz. Geride kalan yakınlarını en başta kendilerini dokuz ay karnında taşıyan, besleyip büyüten annelerini üzmeye haklarının olmadığını düşünüyorum.

. Terör sadece ülkemizi değil, bütün dünyayı tehdit ediyor. Son zamanlarda iyice tırmanmaya başladı. Canlı bomba olayları da insanı dehşete GetAttachmedüşürüyor. Ankara Tren Garı’nda yaşananlar hala hafızalarımızda… Bizde üç günlük milli yas ilan edilmişti. Dünya ülkeleri de bu acı olayı kendi vatandaşlarına duyurmuşlardı.

Medyadan edindiğimiz bilgilere göre Paris’te yedi farklı noktada düzenlenen saldırılarda yüz kırk kişi hayatını kaybetti. Seksen kişi ağır olmak üzere toplam iki yüz kişi yaralandı. İlk saldırı haberi, Fransa-Almanya arasında dostluk maçına sahne olan stadyumdan geldi.Stadyum yakınlarındaki bir bar, maç sırasında iki intihar bombacısı tarafından hedef alındı.

Fransa’daki terör saldırısını kınıyorum, ölenler için çok üzülüyorum ve dilimin döndüğünce dualar ediyorum. Ülkemizde terör olayları Geyaşandığı günlerde hiçbir ülke vatandaşı sosyal medyadaki profil fotoğrafını Türk bayrağı yapmamıştı, hiçbir ülkede de İstiklal Marşımız oranın vatandaşlarınca hep bir ağızdan söylenmemişti . Yanlış anlaşılmasın. Bu bir ödeştirme değildir. “Onlar bizim acımıza karşı bunu yapmadılar, biz de yapmayız.” diye düşünmüyorum. Ancak profil fotoğrafım hiçbiz zaman Türk ve Türki Cumhuriyetlerin bayrağı dışındaki hiçbir bayrak olmadı, olamaz da… İstiklal Marşımız dışında da hiçbir ülkenin marşını bilmem. Söylemedim, söylemem de… Üzüntümü anlatmak için başka ülkelerin marşlarını söylemeye de profil fotoğrafı yerine yabancı ülke bayraklarını eklemeye de hiç ihtiyaç duymuyorum. Yapanlara da sözüm yok. Herkesin kendi görüşüdür ve kimseye müdahale etmeye hakkımız da yoktur. Benim düşüncem beni bağlar, başkalarını değil…

Öğrencilik yıllarımızdan itibaren Adana’yı işgal eden Fransızların yıllar önce halkımıza neler yaptıklarını tarih kitaplarında okuduk, daha küçük

mmyaşlardayken de ninelerimizden dinledik. Dedelerimiz İstiklal Savaşı’nda bu vatanı korurken şehit düşmüşlerdi çünkü… Şimdi ben yurdumda Fransız bayrağı dalgalanmasın diye şehit düşen dedemin kemiklerini nasıl sızlatabilirim?

Dolayısıyla Fransız halkının başı sağ olsun. Çok üzüldüm. Üzüntümü yazdıklarımla dile getirmeyi daha uygun buluyorum. Allah, hangi ülkede olursa olsun hiç kimseye böyle acıyı yaşatmasın. Doğu Türkistan’daki zulme seyirci kalanlar, bizi soykırım yapmakla suçlayanlar Türk atasözündeki gibi çuvaldızı başkasına saplamadan önce iğneyi kendilerine saplasınlar. Bizim teröre kurban verdiğimiz gencecik kınalı kuzularımızı bir hatırlasınlar. Yalnız kimse kusuruma bakmasın profil fotoğrafımı Fransız bayrağı yapamam. İstiklal Marşımızdan başkasına da dilim dönmez.

“Çalıyorum kapınızı,
teyze, amca, bir imza ver.
ööööööööööööööööööÇocuklar öldürülmesin
şeker de yiyebilsinler.”

Nazım Hikmet’in “Kız Çocuğu” şiirinde dediği gibi çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler. Hepinize terörden uzak mutlu, sağlıklı, huzurlu günler dilerim.

HARİKA UFUK ADANA 18.11.2015 SAAT: 15.43

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank