content

05 Eyl

1 Eylül Dünya Barış Günü Kutlama Mesajı

Sosyalist ve komünistlerin kabul ettiği barış günü 1 Eylül, Birleşmiş Milletlerin kabul ettiği Dünya Barış Günü ise 21 Eylül'dür.
Eskiden Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ve Varşova Paktı üyesi ülkeler

barış içinde bir dünya mücadelesi görevini hatırlatmak amacıyla Hitler faşizminin 1939 yılında Polonya’yı işgal ederek ikinci dünya savaşını başlattığı tarih olan 1 Eylül’ü “Dünya Barış Günü” olarak ilan etmiştir. Bugün bu bu ülkele...r kutlamıyor ancak sosyalistler/komünistler 1 Eylül'ü kutlamaya devam ediyorlar.

Dünya Barış Günü (İngilizce: International Day of Peace, Fransızca: Journée internationale de la paix) - 21 Eylül tarihinde kutlanıyor.
B
irleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1981’deki 57. birleşiminde, “Genel Kurul’un açılış günü olan her Eylül’ün üçüncü salı gününü”nü “Uluslararası Barış Günü” ilan etmiştir. Yıllar sonra Genel Kurul'un 7 Eylül 2001 tarih ve A/RES/55/282 sayılı kararı ile 21 Eylül'ü Barış Günü olarak kabul edilmiştir.
Birleşmiş Milletler, Barış Günü'nde, dünya çapında çatışmaların önlenmesi ve barışın tesisi yolunda bilinçlenmeyi amaNurullah Aydın'ın fotoğrafı.çlıyor. Her 21 Eylül de, Birleşmiş Milletler Merkezi’ndeki “Barış Çanı” çalınıyor. Savaşlardaki insani kıyımın anısına Japonya tarafından yaptırılan bu çan, dünyanın tüm kıtalarından çocukların bağışladıkları bozuk paralarla üretildi. Çanın üzerine, “Çok Yaşa Mutlak Barış” yazısı kazındı.
İkinci dünya savaşı ile milyonarca insanın katledilmesine, yaralanmasına, kentlerin yakılıp yıkılmasına neden olan 1 Eylül’ü hatırlamak hatırlatmak gerekir.
Kardeşçe barış içinde bir dünya için herkesin dogmalardan uzak ele ele vermek zamanıdır.
1 Eylül barış gününü kutlarım. Nurullah AYDIN

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank